Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Άμφισσα

Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Άμφισσα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη η εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Άμφισσα.....
Με κεντρικό σύνθημα “Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές” η εκδήλωση έστειλε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.
Το Φεστιβάλ άνοιξε με ιστορικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι της Αμερικής τον 20ο αιώνα. Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο με τις νέες εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής” και έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τους εργατικούς αγώνες στη Στερεά Ελλάδα & Εύβοια.
Την κεντρική ομιλία που αντικειμενικά είχε προεκλογικό χαρακτήρα, έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Με άξονα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ “Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής” μεταξύ άλλων τόνισε πως “στις εκλογές η αστική τάξη και τα επιτελεία της επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες ισχυρών συγκυβερνήσεων γι’ αυτό και πολώνουν το κλίμα, θέλουν ισχυρή κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτρα και να υλοποιηθούν οι εντολές του κεφαλαίου, να έχουν τη συναίνεση του λαού σ’ αυτή την κατεύθυνση, να εγκλωβίσουν ακόμα περισσότερο το λαό στη λογική του μονοδρόμου της ΕΕ κι ότι απ’ έξω απ’ αυτό δεν υπάρχει ζωή”. Συνέχισε λέγοντας πως “η ΕΕ έχει πολιτική για το κεφάλαιο και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αλλάξει την πολιτική της όπως κι αν λέγεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η ΕΕ δεν αλλάζει γιατί το DNA της έχει αντιλαϊκά χαρακτηριστικά. Όσο στο κέντρο είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο τα μέτρα θα είναι πιο οξυμένα. Αποδείχνεται συνεχώς ότι τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων”.
Επεσήμανε το ρόλο της Λα.Εν (ΣΥΡΙΖΑ 2) ως “το ανάχωμα που κυοφορούσε τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ για να γεννηθεί την ώρα που έπρεπε και αυτό έγινε τώρα, που όσες ριζοσπαστικές δυνάμεις θα ήθελαν να ξεφύγουν απ’ τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το βρίσκουν μπροστά τους να ξαναγεννάει φρούδες ελπίδες” με προτάσεις όπως “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε ως εδώ και τη συντήρηση της χρεοκοπημένης λογικής μνημόνιο-αντιμνημόνιο”. Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα “να μην ακουμπήσουν τη δύναμη της ψήφο τους στην εγκληματική ναζιστική Χ.Α που είναι υπηρέτης του κεφαλαίου και να μην τη σκορπίσουν σε κατασκευάσματα τύπου Λεβέντη, εκχυδαΐζοντάς την άσκοπα με τη δήθεν διαμαρτυρία για το σάπιο σύστημα”.
Ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, “τη μόνη πρόταση που βρίσκεται στον αντίποδα αυτών που ζει σήμερα ο λαός, με προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή του λαού και την πίστη του ότι μπορεί σήμερα να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Η υλοποίηση αυτού του στόχου περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία και φυσικά αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους”. Και κατέληξε: “Δίνουμε τη μάχη των υπόλοιπων 2 εβδομάδων με την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, θα σταθμίσουν την ψήφο τους στο ύψος των συμφερόντων τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ που τα υπερασπίζεται, για να πάψει η αντίφαση ο εργάτης να ψηφίζει το κόμμα του αφεντικού του, του εργοδότη του. Να ψηφίσει το δικό του, το ΚΚΕ.”  
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου