Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Podemos: Οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πάλεψε σαν λιοντάρι

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «λιοντάρι»,.....
καθώς και στον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή είναι εφικτή στην Ευρώπη».
«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Τσίπρα επειδή είδαν σ' αυτόν ένα λιοντάρι» είπε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία. «Οι Έλληνες είδαν πώς τα έδωσε όλα στις διαπραγματεύσεις» για την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές, πρόσθεσε ο ηγέτης του Podemos. Ο Ιγκλέσιας είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης, την περασμένη Πέμπτη.
«Στηρίζουμε τον Τσίπρα και όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να μοχθήσουν» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να μην συμμαχήσει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), με το οποίο απέκλεισε κάθε πιθανότητα εκλογικής συμφωνίας.
Για τους ίδιους λόγους, ο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι το Podemos στηρίζει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον θεωρούμενο ως τον πιο «αριστερό» υποψήφιο για την προεδρία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος. «Το γεγονός ότι είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές και για να σπάσει τη γραμμή που επέβαλε ο Τόνι Μπλερ καταδεικνύει μέχρι ποιου σημείου είναι δυνατή η αλλαγή στην Ευρώπη», επισήμανε.
Ο Ιγκλέσιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νίκη του κόμματός του στις ισπανικές εκλογές θα συνοδευτεί από «μια αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων ηγετών». «Τα πράγματα αλλάζουν, ακόμη και αν αυτό δυσαρεστεί την (καγκελάριο της Γερμανίας) Μέρκελ», σημείωσε.
topontiki

6 σχόλια:

  1. Υπερβολές, υπερβολές ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ...ΔΙΚ

    =Φεύγουν από το Ποτάμι και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

    Oχτώ πρώην στελέχη του Ποταμιού τάσσονται με επιστολή τους στο πλευρό της κυβέρνησης.
    Στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύουν σε γνωστή ιστοσελίδα καταγγέλλουν την «καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εις βάρος του ελληνικού λαού, η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».
    Α. Βανταράκης, Αν.Καθηγητής Παν.Πατρών
    Δ. Δουράκης, Εκπαιδευτικός
    Α. Κάτσικα, Ψυχοθεραπεύτρια
    Δ. Κουρέτας, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας
    Κ. κωστόπουλος, Ιστορικός
    Κ. Λουλάκης, Ιδ. Υπάλληλος
    Α. Ραμαντάς, Εκπαιδευτικός
    Π. Σαμαράς, Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚ
    ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ΄΄ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
    Ελπίζω το αγαπητό μπλογκ να μου περάσει αυτό το σχόλιο που δεν περιέχει υβρεις.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ο ΣΟΥΛΤΣ ΔΙΚ.... Ο ΣΟΥΛΤΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ. " Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ " ... ΤΟ " ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ" ....ΑΥΤΟΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ..ΘΥΜΑΣΑΙ? ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕΣ ΜΩΡΕ ..... ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΟΡΔΟΝΟΣΟΥΝ .... ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ( ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" ) ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ.....ΤΩΡΑ ? ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΘΟΔΩΡΑ ?

    "Σίγουρα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος."

    ΜΠΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα περί αρχηγού κτλ για να τα λες αγαπητέ, κάτι θα γνωρίζεις!! φαίνεται περισσότερο από μένα. Φωτογραφία με τον ίδιο τον Σούλτς δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω, βλέπεις δεν με περίμενε!! γιατί είχε τις διαπραγματεύσεις και έτσι έβγαλα, όπως ο περισσότερος κόσμος τουριστική φωτογραφία με το ομοίωμα, ώστε να αντιπροσωπεύει επακριβώς τις διαρκείς διαπραγματεύσεις;;; μαϊμού των δικών μας. Τα πρακτικά αποτελέσματα βέβαια της διαπραγμάτευσης, τα είδαμε και τα νοιώθουμε. Τις μεταρρυθμίσεις μακάρι να τις επιβάλλει, είναι απαραίτητες αρκεί να τις πιστεύει, αλλά όχι του τύπου ΕΡΤ1-2-3. Πολύ χαμηλά ο πήχης. Το δόγμα πάντως ισχύει: καλλίτερος ηγέτης είναι αυτός ο οποίος αποσοβεί μια κρίση, η οποία δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν αυτός ηγέτης. Στα υπαινικτικά περί τυχόν λαμβάνειν, απαντώ ευχαρίστως να τα μοιραστούμε!!! ΔΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΕΓΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ( ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΕΙΤΟ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή