Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου 

 ΕΧΑΣΕ  ΤΗΝ  ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ  ΤΟΥ  Ο  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... . ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  Η  ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ  ΓΙΑ  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ . ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΡΟΣ  ΓΕΝΗΜΕΤΑ  ΓΙΑ  ..ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ  ΚΑΙ  ΛΑΜΟΓΙΕΣ .  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΡΩΣΙΑΣ  ΣΟΥΔΑΝ  ΓΙΑ  ΤΟΝΟΥΣ  ΧΡΥΣΟΥ .  Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΤΟΥ  ΣΑΜΑΡΑ  ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ  ΣΤΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  . ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ  ΤΟ  ΣΠΙΤΙ  ΤΟΥΣ  ΤΕΩΣ  ΒΑΣΙΛΙΑ  ΣΤΟ  ΛΟΝΔΙΝΟ ?  KAI ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ  ΥΠΕΡΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΔΙΑΒΗΤΗ ΠΟΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .....


                   

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τα σκάνδαλα επί ημερών του – ως απάντηση σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά – εξαπέλυσε χυδαία, προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με χαρακτηρισμούς όπως «μοιραίος και θρασύδειλος» και «χυδαίος και μικρός συκοφάντης».

                 *******


= Στη Βουλή η δικογραφία για τα «χρυσά» Leopard του Γιάννου Παπαντωνίου – Ποινική δίωξη σε βάρος 12 αξιωματούχων


Στο «στόχαστρο» της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς μπαίνει ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου καθώς σύμφωνα με δικογραφία που αποστέλλεται στη Βουλή πρόκειται να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του για το μεγάλο «πάρτι» των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα για την αγορά των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard. Ποινική δίωξη σε 12 κρατικούς αξιωματούχος άσκησαν οι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Στο θέμα  είχε  αναφερθεί  το  περιοδικό HOT DOC  (Βλ. κλήτευση Παπασταύρου για τα «μαύρο» χρήμα στη Λίστα Λαγκάρντ), καθώς είχε αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας με το ερώτημα διερεύνησης των ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Γιάννου Παπαντωνίου.

                                ******************

=Η απίστευτη ατάκα Τσίπρα στη Φώφη: “Μπορείτε να τον κατηγορείτε για τα κακόγουστα πουκάμισα, αλλά όχι δεν είναι λαμόγιο σαν το Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου!” (βίντεο)


                           varoufakis-tsipras
Το  πουκάμισο που φορούσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης στην… διάρκεια της ώρας του πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας έδωσε εξηγήσεις για το σχέδιο Β΄, όπως και οι συχνές αποδράσεις του στην Αίγινα, δεν διέφυγε του ενδιεφέροντος του Πρωθυπουργού.

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι’ αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενός στην πρέοδρο του ΠΑΣΟκ κυρία Φώφη Γεννηματά

                                    181662g-15595162
«Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών, κυρία Γεννηματά, την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορολόγητα – όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά – αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ» κατέληξε
                                       

************

=ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. - ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ Η συμφωνία "μαμούθ" Ρωσίας και Σουδάν των 46.000 τόνων χρυσού που αλλάζει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη


               
Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά χρυσού αλλά και γενικότερα στη διεθνή οικονομία, που θα έχει η χθεσινή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και της ρωσικής εταιρείας εξόρυξης μεταλλευμάτων RSMC(Russian Siberian Mining Company Limited).

                

Αυτό αναφέρουν οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές οι οποίοι πασχίζουν 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας να εκτιμήσουν τις πραγματικές της διαστάσεις.
Η συμφωνία, η οποία περιγράφηκε από την κυβέρνηση του Σουδάν ως «άνευ προηγουμένου», αφορά όχι μόνο την εξόρυξη χρυσού, το τεράστιο κοίτασμα τουοποίου ύψους 46.000 τόνων συνολικής αξίας 298 δισ. $ ανακάλυψε η ρωσική εταιρεία αλλά και ουρανίου το οποίο επίσης βρίσκεται σε αφθονία στη χώρα, αναδεικνύοντας  το Σουδάν ως την πλέον σημαντική χώρα από πλευράς αποθεμάτων χρυσού και ουρανίου στην Αφρικανική ήπειρο.

                      
Σήμερα το Σουδάν βρίσκεται στην τρίτη θέση παραγωγής χρυσού στην Αφρική μετά την Ν. Αφρική και την Γκάνα αλλά μέχρι το 2018 θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος.

                *********

=Εισαγγελέας για τον Παπασταύρου του Σαμαρά και της λίστας Λαγκάρντ .Στη δικαιοσύνη

         

Έρευνα για την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου και ανέλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιωάννης Δραγάτσης.
Ο Σταύρος Παπασταύρου εκλήθη από τον εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ  που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ. Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα αλλά δια του συνηγόρου του ζητησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση. Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.
Διαβάστε:
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην ελβετική HSBC για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Σταύρος Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

                                        ******************************




Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ που κατά το παρελθόν έχει κάνει παρεμβάσεις υπέρ των δανειστών, των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τους δανειστές με στόχο την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα δείτε που ζεί στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα σπίτι, που σύμφωνα με το περιοδικό People που εξασφάλισε και τις φωτογραφίες, κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια και σε αυτό διέμειναν ο πρώην βασιλιάς και η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή οπότε και έφυγαν από την Ελλάδα.Τώρα όμως φαίνεται πώς βάζουν πωλητήριο.

             
Το περιοδικό σημειώνει πως το σπίτι το είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο αδερφός του Χάρι, καθώς γίνονταν συχνά πολλά βασιλικά πάρτι στα οποία ήταν καλεσμένοι. Όμως, ακόμη και η πρώην πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει θεαθεί να βγαίνει από την Μercedes της και να επισκέπτεται την οικογένεια Γλίξμπουργκ.

               
Το τριώροφο της οικογένειας είναι σε μια περιοχή γνωστή στους κατοίκους της ως η «συνοικία των δισεκατομμυριούχων». Διαθέτει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, βεστιάριο, επιπλέον άλλα 12 υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, έναν μεγάλο κήπο και πισίνα. Ο Κωνσταντίνος το αγόρασε το 1969 και ζούσε σε αυτό μέχρι το 2013, οπότε και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι ο 75χρονος, πλέον, Κωνσταντίνος αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα δίχως όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πού θα μείνει.
                    


                
                   

                                            ****************

 

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ.


                                         
                       

Σίγουρα δεν είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των μικρών παιδιών, ωστόσο, αν καταφέρετε να τους το προσφέρετε με εύγευστο τρόπο, τότε τα οφέλη για εκείνα θα είναι πολύ σημαντικά.
Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που ωφελούνται από την κατανάλωση αυτού του λαχανικού. Οι ειδικοί εκθειάζουν τις ιδιότητές του στην καταπολέμηση της υπέρτασης και του διαβήτη που μόνο παιδικές ασθένειες δεν είναι και είναι γνωστό ότι ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους ενήλικες.
Ο λόγος γίνεται για το παντζάρι και τον τρόπο που μπορεί να συμβάλλει στην μείωση αυτών των σοβαρών παθήσεων, αλλά και στην καταπολέμηση της άνοιας, της φλεγμονής και της δυσκοιλιότητας.
Δείτε τα μοναδικά οφέλη που έχει το παντζάρι για την υγεία σας:
Υγεία της καρδιάς και αρτηριακή πίεση
Έρευνα του 2008, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hypertension, έδειξε ότι η κατανάλωση 500ml χυμού παντζαριών από υγιείς εθελοντές οδήγησε σε σημαντική μείωση της αρτηριακής τους πίεσης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν πιθανό να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων που περιέχονται στο χυμό παντζαριών.
Άνοια
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wake Forest έδειξαν ότι η κατανάλωση χυμού από παντζάρια μπορεί να βελτιώσει την οξυγόνωση του εγκεφάλου, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της άνοιας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Η ροή του αίματος σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και οδηγεί σε μείωση της γνωστικής λειτουργίας και πιθανή άνοια. Η κατανάλωση χυμού παντζαριών ως μέρος μιας διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε νιτρικά άλατα μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση σε αυτούς τους τομείς του εγκεφάλου.
Διαβήτης
Τα παντζάρια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Άλλες μελέτες για το άλφα-λιποϊκό οξύ έχουν επίσης δείξει μειώσεις στην περιφερική νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε διαβητικούς.
Πέψη και δυσκοιλιότητα
Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ίνες, τα παντζάρια βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Φλεγμονή
Η χολίνη που περιέχει το παντζάρι είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύπλευρο θρεπτικό συστατικό που βοηθά στον ύπνο, στην κίνηση των μυών, την μάθηση και τη μνήμη. Η χολίνη βοηθά επίσης να διατηρηθεί η δομή των κυτταρικών μεμβρανών και συμβάλλει στην μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, την απορρόφηση του λίπους και μειώνει τη χρόνια φλεγμονή.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου