Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Του  Ορέστη  Τσάρκου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.....ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ , ΤΣΙΠΡΑΣ...  ΟΠΟΙΟΣ  ΘΕΛΕΙ  ΑΣ  ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ , ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ...ΔΕΝ  ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ , ΜΕ  ΤΙ  ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ  ΣΤΟ  ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ?   ,  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ  ΔΑΝΕΙΑ  ΤΩΝ  ΙΔΙΩΤ ΚΑΝΑΛΙΩΝ  ?, ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ  ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΦΩΤΙΟΥ  ΚΑΤΑ  ΡΑΧΗΛ  ΚΑΙ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ  ΚΑΝΑΛΙΟΥ  ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ  (ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΡΟΔΙ)......

=Για «συντροφικό μαχαίρωμα» μιλά ο Μητρόπουλος - Τον αδειάζουν Σπίρτζης, Νικολούδης


Στην κατηγορία ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πίσω από το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας του λόγω φορολογικής παράβασης προχώρησε από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος ο Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Νικολούδης του αποκάλυψε αυτό το γεγονός ενώ αναφέρθηκε στον Χρήστο Σπίρτζη σημειώνοντας ότι τα κανάλια ποντάρουν ότι θα μπει επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής. Πάντως οι Παναγιώτης Νικολούδης και Χρήστος Σπίρτζης τον «αδειάζουν» καθώς αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. 

                                         ********************************

=Τσίπρας: Δεν παραδίδουμε τα όπλα, όποιος θέλει ας αποδράσει 

«Τα όπλα δεν τα παραδίδουμε. Θα συνεχίσουμε την μάχη. Όποιος θέλει να πενθήσει ας πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει ας αποδράσει. Οι μάχες έχουν πάντα απώλειες» τόνισε από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε «βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο».


                                       ***********************

=Μεϊμαράκης: Δεν αποκλείω συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τανγκό  θέλει δυο  

Υπέρμαχος της συνεννόησης δηλώνει σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς υποστηρίζει ότι «στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε η λύση των προβλημάτων απαιτεί εθνική συνεννόηση και λογική».
Μιλώντας στην εφημερίδα Το Θέμα, παρότι εμφανίζεται βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επερχόμενες εκλογές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και απαντά με το στερεότυπο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις: «Το τανγκό θέλει δύο».

                          ***************************

=Επίθεση με αυγά σε Λαπαβίτσα - Τσανάκα στην Καβάλα 

[ΒΙΝΤΕΟ]

Επίθεση με αβγά δέχθηκαν στην Καβάλα ο Κώστας Λαπαβίτσας και η Αλεξάνδρα Τσανάκα, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα.
Τη στιγμή που έκαναν δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας νεαρός τους πλησίασε και τους πέταξε αβγά.
Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση αλλά το περιστατικό τελείωσε εκεί.



 **************************

=Διαβάστε σε πόσες εκατοντάδες εκατ. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια των ιδιωτικών καναλιών

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας. Οι τηλεοπτικές εταιρείες έχουν υψηλές ζημίες, άνω των 40 εκατ. ευρώ, δεκαπλάσια δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια, τουλάχιστον 1.975 έμμισθους εργαζομένους αλλά και… ένστικτο επιβίωσης.
Η συνολική κατάσταση έχει ως εξής:
Ζήτημα ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης αντιμετώπιζαν στο τέλος του 2014 το Mega και το Star, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στον ΣΚΑΪ, καθώς έχει αρνητικά κεφάλαια ύψους 14 εκατ. ευρώ και ο ελεγκτής στις παρατηρήσεις του αναφέρει πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας. Στο Mega αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των οικονομικών καταστάσεων του 2014 με αύξηση κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, που θα γίνει εντός του έτους, ενώ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, στην περίπτωση του Star, σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έβαλε 30 εκατ. ευρώ σε μετρητά! Ο Όμιλος ΣΚΑΪ, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εταιρείας «Ειδήσεις Ντοτ Κομ», ξεκίνησε τη διαδικασία συγχώνευσης με την εταιρεία Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη στα τέλη του 2014.
Το Mega το 2014 είχε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, με 77 εκατ. ευρώ, και ακολουθούσε ο ΑΝΤ1 με 73 εκατ. ευρώ και ο Alpha με 57 εκατ. ευρώ. Το Star είχε σχεδόν 43 εκατ. ευρώ, ο ΣΚΑΪ 25 εκατ. ευρώ και το E-TV 6 εκατ. ευρώ. Τις μεγαλύτερες ζημίες προ φόρων εμφάνισε το Mega με 16 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 15 εκατ. ευρώ, το Star με 9 εκατ. ευρώ και ο Alpha με 3 εκατ. ευρώ. Κέρδη 866.000 ευρώ παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και 2 εκατ. ευρώ το E-TV. Η εταιρεία του καναλιού Ε-TV προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.085.286 ευρώ και ταυτόχρονα σε ισόποση μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση έγινε με καταβολή μετρητών, η δε μείωση με συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων.
Τα δάνεια –μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα- ανέρχονται σε 406 εκατ. ευρώ και έχουν ως εξής: Ο ΑΝΤ1 TV οφείλει 150 εκατ. ευρώ, το Mega 120 εκατ. ευρώ, το Star 52 εκατ. ευρώ, ο Alpha 34 εκατ. ευρώ και η Ειδήσεις Ντοτ Κομ 50 εκατ. ευρώ. Το E-TV δεν εμφανίζει δάνεια.
Από τα διαθέσιμα στοιχεία, στο τέλος του 2014 ο ΑΝΤ1 είχε 628 εργαζομένους από 622 το 2013, ο Alpha 575 από 446, το Mega 475 από 488 και η Ειδήσεις Ντοτ Κομ 297 από 217, ενώ το E-TV και το Star δεν διαθέτουν στοιχεία στους ισολογισμούς τους.

                                ************************************
=ΒΟΜΒΑ για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους από τις τράπεζες

Νέο φοροκυνήγι εξαπέλυσε η εφορία, με στόχο...
αυτή τη φορά τον εντοπισμό των φοροφυγάδων που απέσυραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια αλλά "ξέχασαν" να τα δηλώσουν.

 Είναι σχεδόν έτοιμη η λίστα των υπόπτων φοροδιαφυγής, η οποία συντάχτηκε ύστερα από μελέτη και διασταυρώσεις στοιχείων, με τη ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου να δίνει σαφή εντολή στους εφοριακούς να συντάξουν μια πλήρη αναφορά σχετικά με τις επιχειρήσεις ή τους λογιστές που παρεμπόδισαν με οποιονδήποτε τρόπο του ελέγχους.

Η αναφορά πρόκειται να περιλαμβάνει:

1. Ημερομηνία γεγονότος

2. Πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου

3. Περίληψη του γεγονότος

4. Στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης

5. Νομική εξέλιξη του γεγονότος

Ύστερα από μελέτη των φακέλων, τα αναφερόμενα πρόσωπα πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκτεταμένου ελέγχου.

Οι αδήλωτες καταθέσεις και οι θυρίδες θα ελεγχθούν μέσα από τη σύσταση του νέου περουσιολογίου

                        *************************

=Δείτε γιατί αποχώρησε από το στούντιο η Θεανώ Φωτίου έπειτα από καβγά με τη Ραχήλ Μακρή (βίντεο)

Καλεσμένη του Γιώργου Αυτιά ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου καθώς και η Ραχήλ Μακρή που έχει προσχωρήσει στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συζήτησης φάνηκε ότι η συζήτηση ανάμεσα στις δύο κυρίες για τις πολιτικές εξελίξεις θα εξελισσόταν σε έντονο ύφος. 
Οι υψηλοί τόνοι δεν κράτησαν τελικά πολύ, αφού η κυρία Φωτίου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από το πάνελ της εκπομπής.



***************************
ΚΑΙ Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ.........

                       ****************************

=Ρόδι: πλούσιες αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες

Γουρικό αποδεικνύεται το ρόδι για την εταιρεία Ελληνική Αγορά, η οποία με ναυαρχίδα τον χυμό ροδιού Thessa παράγει μια σειρά...
προϊόντων από το νόστιμο φρούτο με τις πλούσιες αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.  Ο χυμός ροδιού Thessa κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών και όπως σημειώνει ο ιδρυτής της Ελληνικής Αγοράς Παναγιώτης Γκοτζαρίδης έχει φθάσει να είναι ο δεύτερος σε πωλήσεις χυμός μετά το πορτοκάλι στην αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Μασούτης. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι λόγω της ζήτησης για το χυμό ροδιού κυκλοφορούν στην αγορά εισαγόμενα προϊόντα, τα οποία είναι τις περισσότερες φορές νοθευμένα με συνέπεια να γίνεται μεγάλη ζημιά στην εικόνα του προϊόντος. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αντικείμενο μελέτης που έχει σε εξέλιξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πολύ θετικά είναι και τα αποτελέσματα από τα προϊόντα ροδιού, που μέχρι στιγμής προωθεί μόνο στο εξωτερικό η Ελληνική Αγορά από την έδρα της στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Το σιρόπι ροδιού, το γλυκόξινο dressing και το ξίδι ροδιού έγιναν, σύμφωνα με τον κ.Γκοτζαρίδη, αποδεκτά από τους καταναλωτές στο εξωτερικό και κυρίως στις αγορές της Γαλλίας και της Σουηδίας. Παρά τις κρούσεις συνεργασίας για τα προϊόντα της από το εξωτερικό η εταιρεία κρατά τις εξαγωγές σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Παράλληλα, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες και τις μελέτες σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τις δυνατότητες του ροδιού και την παραγωγή ελαίων από τον πυρήνα και άλλα μέρη του καρπού.

Η Ελληνική Αγορά διαθέτει ιδιόκτητες φυτείες ροδιού έκτασης 440 στρεμμάτων στην Αλιστράτη Σερρών, ενώ συνεργάζεται με τη μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας με παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Τα συμβόλαια, που έχει συνάψει ξεπερνούν τα 2.500 στρέμματα, ωστόσο, η παραγωγή δεν μπορεί ακόμη να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησης σε πρώτη ύλη. Έτσι, η εταιρεία αναγκάζεται να εισάγει περίπου το 50% της πρώτης ύλης από το Ισραήλ.

Εξάλλου, η ιδέα για την παραγωγή χυμού ροδιού γεννήθηκε στο μυαλό του Παναγιώτη Γκοτζαρίδη με τη βοήθεια των ισραηλινών συνεργατών της Ελληνικής Αγοράς, της εταιρείας που ίδρυσε το 1986 με αντικείμενο την παραγωγή παραδοσιακών ελληνικών τροφίμων. Η Ελληνική Αγορά κυκλοφόρησε τον χυμό ροδιού τον Οκτώβριο του 2007 και από το Νοέμβριο του 2009 τα προϊόντα Thessa με βάση το χυμό ροδιού βρίσκονται στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα εκτός από το χυμό ρόδι, οι Έλληνες απολαμβάνουν χυμό ρόδι με σταφύλι, ρόδι με πράσινο τσάι και ρόδι με μαύρο τσάι.
Η καλλιέργεια της ροδιάς δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε έδαφος καθώς καταφέρνει και προσαρμόζεται το ίδιο εύκολα τόσο σε ξηρικά εδάφη όσο και σε πιο εύφορα. Επιπλέον, στην καλλιέργειά της είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστη και ευδοκιμεί είτε με συστηματική είτε με περιστασιακή φροντίδα. Πρόκειται για μια καλλιέργεια με χαμηλό κόστος παραγωγής ανά στρέμμα και υψηλή στρεμματική απόδοση. Ο γεωργός που θα συνάψει συμβόλαιο με την Ελληνική Αγορά θα πρέπει υποχρεωτικά να αγοράζει τα δενδρύλλια της ροδιάς από την εταιρεία. H εταιρεία προτίθεται να αγοράζει τα ρόδια με 0,40 ευρώ/ κιλό, εφόσον βέβαια δεν έχουν σκασίματα και είναι υγιή.

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου