Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ? Που τον έχουν ξεχάσει όλοι... Που του “άρπαξαν” την βίλα.. Που ζει με μάσκα οξυγόνου....{ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ }


 Κ.Κ


Έζησε μια ζωή που θα ζήλευαν πολλοί. Γεμάτη λάμψη, επιτυχίες, δόξα, χρήματα και μεγάλους έρωτες. Σήμερα όλα είναι διαφορετικά, καθώς ο ........


76χρονος πια Γιώργος Μαρίνος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Η ζωή του κρέμεται σε μια συσκευή οξυγόνου. Σε μια μάσκα που θα φορά για το υπόλοιπο της ζωής του. Και μέσα σ’ όλα αυτά, τα οικονομικά προβλήματα  και τα έξοδα της νοσηλείας του, λόγω  των  σοβαρών  προβλημάτων  υξείας  που  αντιμετωπίζει,ήταν μεγάλα. Τον ανάγκασαν να βάλει πωλητήριο στο ησυχαστήριό του στον Νέο Βουτζά. Μια αγοραπωλησία που γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον ίδιο, καθώς, όπως αποκαλύπτει καθημερινή εφημερίδα , κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή του, άρπαξαν την πολυτελή βίλα του έναντι πινακίου φακής! 





Ο Βασίλης Θωμάκος είναι 30 χρόνια επιστήθιος φίλος του Γιώργου Μαρίνου. Ο φύλακας άγγελός του. Από τους ελάχιστους, ίσως και ο μοναδικός που βρίσκεται δίπλα του σε όλες του τις στιγμές, καλές και κακές. Είναι εκείνος που τον προσέχει τους τελευταίους εννέα μήνες σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Βούλα και όχι σε ένα πολυτελές σπίτι όπως κάποιοι είχαν πει.
Βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια εκτός δουλειάς, με μόνο έσοδο μια μικρή σύνταξη. 
Όπως  εξηγεί ο κ. Θωμάκος: «Μόνο κάτι λίγα χρήματα πήρε από την πώληση του σπιτιού στον Νέο Βουτζά. Ψίχουλα συγκριτικά με την αξία του σπιτιού. Τα υπόλοιπα είναι σε μακροχρόνιες επιταγές. Το σπίτι ήταν σε αγγελία τέσσερα χρόνια, αλλά τελικά πριν από λίγους μήνες, ένα μεσιτικό γραφείο που το είχε αναλάβει, το πούλησε σε κάποιον που δεν γνωρίζω. Φαίνεται πως το σπίτι το πήραν κοψοχρονιά. Τα λεφτά των επιταγών δεν βλέπω να τα παίρνει ποτέ. Και συνέχεια με ρωτάει. Από την αρχή ανησυχούσε για τις επιταγές.





Δεν ανακατεύτηκα εγώ. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε να υπογράψει. Λίγο μετά έπαθε τρεις απανωτές λοιμώξεις. Τις τελευταίες 10 μέρες και για όλη του τη ζωή από δω και πέρα θα ζει με οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε μέρα πίνει μια σακούλα φάρμακα».
Ελάχιστοι ενδιαφέρονται πια για αυτόν. Εξαίρεση αποτελούν η Άννα Φόνσου αλλά και ο Σταμάτης Φασουλής.






Στις αρχές του 2014 ο δημοφιλής showman είχε υποβληθεί σε μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς.
Ο Γιώργος Μαρίνος έμεινε στον οίκο ευγηρίας περίπου οκτώ μήνες. Ώσπου ένα πρωί, αποφάσισε ότι θέλει να φύγει. Ωστόσο, αυτή η κάπως… άτακτη φυγή του φάνηκε να ενόχλησε τον επιστήθιο φίλο του, Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος βρισκόταν πάντα δίπλα του σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. 
Η καθημερινότητά του πια έχει αλλάξει δραματικά. Η εικόνα του σε τίποτα δεν θυμίζει τον μεγάλο σταρ, που το μπρίο, το ταλέντο, η εξυπνάδα και η έντονη προσωπικότητά του καθήλωναν το κοινό που τον ακολουθούσε παθιασμένα. Σήμερα, απομονωμένος στο μικρό διαμέρισμα της Βούλας, καταβεβλημένος από τις αρρώστιες και με τον χρόνο να έχει περάσει αδυσώπητα από πάνω του, παλεύει να ζήσει όπως ο ίδιος θέλει τη δύσκολη ζωή του. Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους. Δεν θέλει να τον λυπούνται.






Η καριέρα του χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς της τέχνης μοναδική και ο ίδιος αναντικατάστατος, αφού κανείς δεν κατάφερε, μετά την απόσυρσή του, να πετύχει όσα εκείνος. Είναι ο ίδιος ανατρεπτικός καλλιτέχνης που τόλμησε τη δεκαετία του ΄60, σε μια Ελλάδα ταλαιπωρημένη και ιδιαίτερα συντηρητική, να αποκαλύψει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Κάτι που τελικά του βγήκε σε καλό, αφού ο Γιώργος Μαρίνος, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, άφησε το δικό του ανεξίτηλο σημάδι σε αυτό που λέγεται show στην Ελλάδα.




Ωστόσο, αυτή είναι σήμερα η ζωή ενός ιδιαίτερου θεατρίνου, που λατρεύτηκε και ξεχώρισε με τον δικό του τρόπο μέσα σε ένα πολύχρωμο πλήθος σπουδαίων καλλιτεχνών. Ενός ειδώλου που ξημερώματα υποκλινόταν καταχειροκροτούμενος στη σκηνή και λίγο αργότερα βυθιζόταν στη σιωπή. Κλείδωνε την πόρτα του σπιτιού του, αφαιρούσε από το πρόσωπό του τα βαριά μέικ απ των ρόλων και χανόταν στη μοναξιά του.
Ενός καλλιτέχνη που γνώρισε την αποθέωση του κοινού και κέρδισε τον σεβασμό κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως του Χορν, της Λαμπέτη, του Χατζηδάκι, της Μούσχουρη…
Σήμερα, όλα αυτά φαντάζουν μακρινά. Και ο ίδιος δεν θέλει να τα θυμάται γιατί στενοχωριέται. Στα 76 του χρόνια, βιώνει μια άλλη σκληρή πραγματικότητα, αποτραβηγμένος εδώ και χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως, ο Γιώργος Μαρίνος, αυτός ο μοναχικός και ιδιαίτερος καλλιτέχνης, κατάφερε έστω και διά της απουσίας του να διαψεύσει πανηγυρικά αυτό που λέμε «ουδείς αναντικατάστατος»

ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου