Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .


Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ  ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ?,  ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΥΣΗ ΧΑΙΚΑΛΗ  ΚΑΤΑ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ? , Ο ΠΑΠΑΣ  ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ    ΤΗΝ  ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ  ?  , ΠΑΡΤΥ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ  ΣΤΟΝ  ΡΑΔ  ΣΤΑΘΜΟ   9.84 , ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ  ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΝ  ΤΣΕΚ-ΑΠ ? , ΓΙΑΤΙ ΣΕ  ΑΠΟΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ  ΠΑΛΙ  Ο  ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ?, ΠΟΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ   ?   ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ................


=ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ . ΠΡΩΤΑ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ





                            

Σχεδόν τζάμπα αγοράζονται πλέον στο Χρηματιστήριο μεγάλα τμήματα των ελληνικών τραπεζών από τους ξένους και βέβαια όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και η βαριά βιομηχανία της χώρας ή ότι έχει απομείνει από την βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως εκφράζεται από τα λεγόμενα blue chips του Χρηματιστηρίου.
Αλλη μία παράπλευρη εθνική απώλεια των capital controls που αφού έκλεισαν τις τράπεζες για ένα μήνα και διέλυσαν το Χρηματιστήριο με τρεις πτωτικές συνεδριάσεις-φωτιά, τώρα έχουν πέσει και αγοράζουν με μανίαμε αποτέλεσμα να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη που έφτασε πάνω από το 3,5% και τώρα βρίσκεται στο 2,90%!
Ποιοι αγοράζουν; Deutsche Bank, HSBC, UBS, Goldman Sachs και άλλοι συνήθεις "ύποπτοι". Με τα πάνω-κάτω και με την δυνατότητα που έχουν οι ξένοι να διαθέτου απεριόριστα ποσά για αγορά μετοχών, ενώ οι Ελληνες δεσμεύονται στο χαμηλό όριο των 5.000 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα όλο το Χρηματιστήριο θα το αγοράσουιμν οι ξένοι!



                                                  *****************************  

=Μήνυση Χαϊκάλη κατά Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου

                                             Μήνυση Χαϊκάλη κατά Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισιδώρου Ντογιάκου και κατά του αντεισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλου κατέθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Χαϊκάλης.
Με την αναφορά του στρέφεται κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών εγκαλώντας τους για τους χειρισμούς τους γύρω από τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο περί απόπειρας χρηματισμού του ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη με τις ενέργειες τους που κατέληξαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας
                                
                                         *****************************

=Το Βατικανό αποδέχτηκε την εξωγήινη ζωή

                                   


Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μέσω του Χοσέ Φούνες, διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, αποδέχεται επίσημα το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, σημειώνοντας ωστόσο πως η Γη παραμένει η «αγαπημένη» του Θεού καθώς «μόνο εδώ υπήρξε η ενσάρκωση του υιού του, ένα μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν».
«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν» δήλωσε ο Φούνες ο οποίος το 2008 είχε πει ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή την Βίβλο.
Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.


                                        ****************************** ****

=Το πόρισμα-φωτιά για το πάρτυ εκατομμυρίων στον «Αθήνα 9.84»
  •                      Αθήνα 9.84

Συγκλονιστικά στοιχεία για το «πάρτυ» που είχε στηθεί για χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» φέρνει στο φως το πόρισμα των ελεγκτών, οι οποίοι προτείνουν στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος την άσκηση ποινικών διώξεων σε όσους συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού για το επίμαχο χρονικό διάστημα, με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, οι δαπάνες του «Αθήνα 9.84» εκτοξεύθηκαν από το 2007 ως το 2010. Ειδικότερα, παρατίθενται στοιχεία για τα έξοδα δημοσίων σχέσεων:

2003 → 41.023,55 ευρώ

2004 → 25.015,36 ευρώ

2005 → 19.272 ευρώ

2006 → 18.001,50 ευρώ

2007 → 292.739,27 ευρώ

2008 → 332.184,12 ευρώ

2009 → 156.011,94 ευρώ

2010 → 182.645,56 ευρώ

Αίσθηση προκαλούν οι «ύποπτες» δαπάνες για… μανικετόκουμπα, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα.


                                                          ****************************** *



                             


Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.


Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγεία και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.


Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.


Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.


Οπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του, η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα. «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά στην υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα» λέει ο κ. Κουρουμπλής.


Και συνεχίζει: «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».


Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και σχεδόν κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του.





                                    ***************************

=Σε απολογία για την υπόθεση της Λαϊκής κάλεσε η ελληνική Δικαιοσύνη το Βγενόπουλο


  •                           

Τον Ανδρέα Βγενόπουλο και μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών που φέρονται να έχουν λάβει δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα πιθανόν με εικονικές εγγυήσεις κάλεσαν, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριανός για να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν προσήλθε και πήρε προθεσμία για τα τέλη Αυγούστου. 

                                        


                                     ****************************** **






                           
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον τάφο του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτη του βρετανικού ναυτικού που έχασε τη ζωή του πολεμώντας στη Συρία κατά των τζιχαντιστών.  
Δύο συμπολεμιστές του βρέθηκαν εκεί για να εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία...


***************************

                                   ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΚΑΙ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΕΙΔΗΣΗ...

                                                      ***************************

=Τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων

                                           Τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων
Στις μέρες μας τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός, γενικά θεωρούνται ως βιολογικά τα τρόφιμα που η παραγωγή τους στηρίζεται σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και ζιζανίων.
Τα βιολογικά τρόφιμα δεν διαταράσσουν την ισορροπία και τη γονιμότητα του εδάφους, μιας και η παραγωγή τους έγκειται στη μη χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων, αντιβιοτικών ή ορμονών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στα βιολογικά προϊόντα απαγορεύεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ενώ επιτρέπεται η χρήση περιορισμένου αριθμού φυσικών μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων και λιπασμάτων.
Οι προϋποθέσεις αυτές ασφαλείας θέτονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση από κάποιον αναγνωρισμένο φορέα Έλεγχου και Πιστοποίησης. Γι’ αυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν «χύμα» – μη συσκευασμένα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά.
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου