Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...ΤΙ ΜΟΥ  ΕΙΠΕ  Ο  ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΖΗΜΕΝΣ ,  ΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ  ΤΟΥ  ΠΟΤΑΜΙΟΥ  ΠΑΝΕ  ΣΤΟ  ΣΥΡΙΖΑ , ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ  ..ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΑΡΚΕΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΓΙΝΟΥΝ  ΕΚΛΟΓΕΣ , ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ  ΚΑΙ  ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ? ΔΕΗ...ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ  ΚΕΡΔΗ  ΣΤΟΥΣ  ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ , ΦΕΥΓΕΙ  Η   Groupon ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΓΟΡΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ    ΓΙΑ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ  ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ  ΣΤΡΩΜΑΤΑ..., ΑΡΣΗ  ΑΣΥΛΙΑΣ   ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ    ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ(ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΛΑΤΙ)..............

=Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο Α.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ  “ΖΟΡΙΖΩ”»ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.




«Απασφάλισε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ύστερα από τις επιθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου στο πρόσωπό της προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τον Γιάννη Στουρνάρα την κυβέρνηση και την υπόθεση Siemens.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ζ.Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε απόπειρα παρέμβασης από τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη, προκειμένου να σταματήσει την έρευνα για τους χειρισμούς του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών και αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.
Είπε πιο συγκεκριμένα η Ζ.Κωνσταντοπούλου:
«Όταν αποστείλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα ως επιτροπή Θεσμών και και ως επιτροπή ΔΕΚΟ, σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη στο διάδρομο πρωθυπουργικής πτέρυγας, μου είπε "μην τον ζορίζεις". Του είπα ότι "αυτό που είπες δεν το άκουσα και μην μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις".


                            ********************

=Φεύγουν από το Ποτάμι και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ


Oχτώ πρώην στελέχη του Ποταμιού τάσσονται με επιστολή τους στο πλευρό της κυβέρνησης.
Στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύουν σε γνωστή ιστοσελίδα καταγγέλλουν την «καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εις βάρος του ελληνικού λαού, η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Α. Βανταράκης, Αν.Καθηγητής Παν.Πατρών
Δ. Δουράκης, Εκπαιδευτικός
Α. Κάτσικα, Ψυχοθεραπεύτρια
Δ. Κουρέτας, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας
Κ. κωστόπουλος, Ιστορικός
Κ. Λουλάκης, Ιδ. Υπάλληλος
Α. Ραμαντάς, Εκπαιδευτικός
Π. Σαμαράς, Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός»


                    ********************

=Και τον Τσίπρα πρωθυπουργό δέχεται ο Μεϊμαράκης, αρκεί να μην γίνουν εκλογές.


Τα τελευταία χρόνια της κρίσης και της ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού το έχουν δέιξει για τα καλά: Κάποιοι πασχίζουν να αποτρέψουν την προσφυγή στη λαϊκή ετημυγορία και προτιμούν τη διευθέτηση μεγάλων ζητημάτων και διαφορών στις διεργασίες με κλειστές πόρτες. Αυτό επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, δηλώνοντας πως θα συζητούσε την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, παρά τα όσα του έχει καταλογίσει, αρκεί να μη γίνουν εκλογές.
"Αν ήθελε να μείνει έχει τον τρόπο, ακόμα και την Παρασκευή μπορεί" είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δικαιολογώντας την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας πάει σε εκλογές για να παραδώσει την εξουσία. "Κυβέρνηση και υπό τον κο. Τσίπρα και από την παρούσα Βουλή θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, με ένα μίνιμουμ προγράμματος το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί και να είναι υπέρ της ελληνικής οικονομίας", συμπλήρωσε. 
Νωρίτερα όμως είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του απρέπεια, αλαζονεία, πως έχει συμφωνήσει ουρά μέτρων τα οποία κρύβει, ακόμα και πως εξυπηρετεί συμφέροντα είπε. Παρόλ΄αυτά είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει μαζί του και να γίνει "υφιστάμενός" του... Τόσο πολύ φοβάται ο κ. Μεϊμαράκης την κρίση του λαού;

                       



                       *******************************






Οι πληροφορίες ότι στις διεργασίες αποχώρησης και στα σενάρια μη υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε το μνημόνιο  αλλά αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κεντρικά δηλαδή πρόσωπα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα όλο αυτό το διάστημα, έχουν προκαλέσει σοκ στο Μέγαρα Μαξίμου.

Και τα δύο αυτά στελέχη ανήκουν στην εσωκομματική κίνηση των «53», η οποία κινείται παραδοσιακά ανάμεσα στην προεδρική ομάδα και την αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τώρα παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού και εγκατάλειψης του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια "κίνηση" ανήκει ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και άλλοι υπουργοί όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης σκέφτονται να μην είναι υποψήφιοι.

                          ************************




Στους καλοπληρωτές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα επιστρέψει μέρος των κερδών της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, η σχετικά απόφαση θα ληφθεί εντός της εβδομάδας και σημείωσε ότι η επιστροφή αυτή στους συνεπείς καταναλωτές θα είναι «κάτι πάνω από το συμβολικό».

Επίσης, ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει εντοπίσει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί, μέσω διασταύρωσης στοιχείων, «πολυτελή κατοικία, ανύπαρκτη πολεοδομικά, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από διπλανό σπίτι, οικία πολυτελή 500 τετραγωνικών μέτρων που είναι δηλωμένη ως διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων» και μέσα στους επόμενους στόχους τής επιχείρησης είναι να προχωρήσει σε καταγγελίες προς άλλες υπηρεσίες, όπως η εφορία και η πολεοδομία.

             


                  ****************************


=Φεύγει η Groupon από την ελληνική αγορά

Την αναστολή της λειτουργίας της αποφάσισε η Groupon, που αποτελεί την παλαιότερη εταιρεία προώθησης εμπορικών προσφορών μέσω κουπονιών.
Ειδικότερα, η εταιρεία ενημέρωνε όσα μέλη της επιχείρησαν χθες να κάνουν login στο site της με το εξής κείμενο:
«Αγαπητή κα / Αγαπητέ κ.,
Κατόπιν διεξοδικής μελέτης της ελληνικής αγοράς, αποφασίσαμε να κλείσουμε την επιχείρησή μας στη χώρα με ισχύ από τις 24 Αυγούστου 2015. Ως εκ τούτου με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε νέες προσφορές στο μέλλον.
Για τους πελάτες μας αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να κάνουμε προσφορές στην ιστοσελίδα μας από την 24η Αυγούστου 2015. Αν έχετε προμηθευτεί κουπόνι προσφοράς που δεν έχετε ακόμη εξαργυρώσει και δεν έχει λήξει, αυτό θα παραμείνει φυσικά σε ισχύ μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία – οι συνεργαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις θα δεχτούν το κουπόνι σας. Αν προτιμάτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας επιστραφεί πλήρως η αξία του κουπονιού σας επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο +30 211 1980722 πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Παραγγελίες προϊόντων που έχουν αγοραστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου 2015 θα εκτελεστούν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε προϊόν που αγοράσατε (προϊόν Shopping), παρακαλούμε να το πράξετε πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2015. Δεν λάβαμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία. Την λάβαμε σταθμίζοντας τον ρυθμό προόδου και τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής μας στην Ελλάδα όπως επίσης και την παρούσα οικονομική συγκυρία. Καθώς δεν βλέπουμε να υφίστανται οι προϋποθέσεις επικερδούς λειτουργίας στο άμεσο μέλλον, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε τις εργασίες μας.
Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνείστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας καλώντας το κέντρο εξυπηρέτησής μας στο τηλ. +30 211 1980722.
Είμαστε ευτυχείς που σας είχαμε πελάτη της Groupon τα τελευταία χρόνια – σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας ανά τα έτη».

                   **********************

=Περιουσιολόγιο και για τα λεφτά που βρίσκονται «κάτω από το στρώμα»

 
Τη φορολόγηση των 30 δις ευρώ που σήκωσαν από τις τράπεζες την τελευταία πενταετία οι φορολογούμενοι, τοποθετώντας τα είτε σε τραπεζικές θυρίδες είτε «κάτω από το στρώμα», έχει θέσει ως πρώτο στόχο η εφορία, με την εφαρμογή του περιουσιολογίου να αποτελεί το γρανάζι για την επανεκκίνηση του φοροεισπρατικού μηχανισμού.

Όσοι βγάζουν αφορολόγητο χρήμα -αφού με την άρση του τραπεζικού απορρήτου το 2011 δεν μπορούν να τα καταθέσουν σε κάποια τράπεζα- ή οσοι διατηρούν χρήματα κάτω από το στρώμα, θα αναγκαστούν να τα δηλώσουν, έχοντας πρώτα καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό στην τράπεζα για να καταγραφεί ο καταθέτης. Αν οι φορολογούμενοι δεν προβούν στην προαναφερθείσα ενέργεια, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά για την κάλυψη τόσο του πόθεν έσχες όσο και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Μάλιστα, για τα μη φορολογηθέντα ποσά θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τα δηλώσουν καταβάλλοντας κατ’ αποκοπή φόρο, αλλά και όσοι κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουν στην τραπεζική κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Όλοι οι φορολογούμενοι μέσα στο 2016 θα κληθούν να κάνουν δήλωση περιουσιολογίου, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία αγνοεί η εφορία. Έτσι, θα πρέπει να δηλώσουν την κινητή περιουσία τους, όπως η αξία μετοχών, οι καταθέσεις και τα μετρητά που διακρατούνται.

Αποτέλεσμα αυτού, η εφορία θα διασφαλίσει ότι φορολογούμενοι δεν θα δηλώσουν ποσά τα οποία δεν διαθέτουν μόνο και μόνο για να χτίσουν «κουμπαρά» για μελλοντικές αγορές περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα μετρητά που δεν θα δηλωθούν αυτομάτως θα καταστούν σε μεγάλο βαθμό άχρηστα για την κάλυψη πόθεν έσχες.

                        


                          **************

=Άρση ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου ζητά ο εισαγγελέας


Έγγραφο στον Άρειο Πάγο για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου έστειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Ιωάννης Δραγάτσης, σύμφωνα με το Βήμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αίτημα αφορά στην υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο ενώ η υπό διερεύνηση υπόθεση έχει ιστορία 14 χρόνων.

Στην δημοσιότητα ήρθε από δυο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. 

                        *********************




                          *****************

ΚΑΙ Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ......

                **************************

=7 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε Μόνο με Αλάτι!



Το αλάτι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι, όμως, δεν γνωρίζουν τις άλλες χρήσεις του αλατιού (πέρα από αυτή που έχει στη διατροφή μας). Δείτε αυτό το πάμφθηνο υλικό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Ψυγείο

Δεν μπορείτε να αντέξετε την απαίσια μυρωδιά του ψυγείου σας; Το αλάτι είναι εδώ για να σας απαλλάξει από αυτήν. Σε ένα μπολάκι αναμίξτε νερό, αλάτι και σόδα. Πάρτε ένα πανί και τρίψτε με το μείγμα τις επιφάνειες του ψυγείου σας. Θα κάνει το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα ενώ ταυτόχρονα θα το καθαρίσει.

Δόντια 

Μια άλλη εξίσου σημαντική χρήση του αλατιού έχει να κάνει με την ομορφιά. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο μείγμα και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα έχετε πιο λευκά δόντια.

Σκουριά 

Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Καφετιέρα

 Για να καθαρίσετε το γυάλινο δοχείο της καφετιέρας σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε αλάτι με λίγο πάγο σε ένα μπολ. Βάλτε το μείγμα μέσα στο δοχείο και αρχίστε να το στριφογυρίζετε. Ξεπλύντε το αμέσως και θα διαπιστώσετε ότι οι λεκέδες από καφέ έχουν φύγει.

Κρασί 

Μόλις δείτε λεκέ από κρασί πάνω σε οτιδήποτε πάρτε αλάτι και ρίξτε πάνω στο λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

Αίμα 

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα αρκεί να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει. Προσέξτε γιατί δεν μπορούν όλα τα υφάσματα να δεχτούν το πολύ ζεστό νερό.

Μυρμήγκια 

Ξεφορτωθείτε με αλάτι τα ενοχλητικά μυρμήγκια που έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει να περπατάνε πάνω σε αλάτι και έτσι όταν το βλέπουν μπροστά τους προσπαθούν να το αποφύγουν. Ρίξτε αλάτι σε πόρτες, παράθυρα και όπου αλλού πιστεύετε ότι είναι η "περατζάδα" τους.

Πηγή: spirossoulis.com

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου