Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

 Του Ορέστη Τσάρκου   

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ? , ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ..ΔΕΝ  ΤΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ , ΡΟΜΠΟΛΗΣ.. ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 ,  ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ..ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ,  ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ , ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ  ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ,   ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΝΙΚΟΤΙΝΗ ?  .........

                

=ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ
Σοκ για χιλιάδες οικογένειες: Σκέψεις για άμεση κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων
      Σοκ για χιλιάδες οικογένειες: Σκέψεις για άμεση κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων

Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας. Κι αυτό γιατί στο υπουργείο Παιδείας εξετάζεται η κατάργησή τους, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.Οπως ανφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα κονδύλια που θα δίνονταν για την κάλυψη των αναγκών στο ολοήμερο σχολείο μελετάται να αξιοποιηθούν για προσλήψεις εκπαιδευτικών για το βασικό σχολικό πρόγραμμα. Ομως, η κατάργηση των ολοήμερων θα προκαλέσει οξύτατο πρόβλημα στις οικογένειες περίπου 340.000 μαθητών.

    

               ************************


=Σκουρλέτης: Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα

                    

«Το σενάριο του Grexit είναι υπαρκτό ως μέρος ενός σχεδίου των πιο ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων για μια γερμανοκεντρική απόλυτα νεοφιλελεύθερη Ευρώπη», υπογραμμίζει μέσω συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews», ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης επισημαίνει: «Θα θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό, αλλά μπροστά στην πιθανότητα μιας ακόμα μεγαλύτερης και βίαιης φτωχοποίησης του λαού μας οδηγηθήκαμε σε αυτή την ιδιότυπη συνθηκολόγηση». Η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει, «είναι φανερό πως δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει τον αγώνα για να δημιουργήσει τους όρους για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσουμε ως κυβέρνηση τα όρια και τις αντοχές μας».


                         **********************


=Ρομπόλης: Έλλειμα 3,7 δισ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων έως το 2016

                     

Έλλειμμα ύψους 3,7 δισ. ευρώ για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων έως το 2016 διαπιστώνει ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τουλάχιστον 100.000 νέοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες ανεργίας ως το τέλος του 2016.


                               ***************************

=Μεϊμαράκης: Όποιος διαφοροποιείται από τη ΝΔ διαγράφεται – Στόχος μας το 39% του «Ναι»

         

«Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Real News» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει πως το κόμμα του έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα.


                            *******************


=Το πυροτέχνημα της Αμφίπολης και το φιάσκο Σαμαρά


                  



Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη, επιστημονικό πόρισμα αποκαλύπτει, πως, το μνημείο ουδεμία σχέση έχει με τον βασιλικό Οίκο των Μακεδόνων και, πως, χρονολογείται περί τα ύστερα ελληνιστικά χρόνια


                          *******************************



=ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ




                    

Σε μια περίεργη άσκηση που εγείρει ερωτηματικά προέβει το σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών καθώς εκτέλεσε άσκηση εκκένωσης της πρεσβείας στην Αθηνα!
Ωποσδήποτε η άσκηση καλύφθηκε με μια γενικότερη αντίληψη παρουσίασης για τις διαδικασίες εκκένωσης πρεσβειών της νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης αλλά τόσο το πλαίσιο του σεναρίου για εκκένωση πρεσβείας σε αστικό ιστό με την διαμόρφωση κτηρίου ανάλογου με αυτό της πρεσβείας στην Αθήνα όσο και το διάστημα που γίνονται μάλλον δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει απορίες.
Ως γνωστόν οι Αμερικανοί πεζοναύτες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Πρεσβειών και είναι αυτοί που θα εμπλακούν για την προστασία της ζωής του εκάστοτε Πρέσβης καθώς και την ασφαλή διαφυγή του σε περίπτωση διενέργειας ταραχών που μπορεί να απειλήσουν την παρουσία τους ανά χώρα.





                          
                                       *******************************************

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΙΔΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ  ..ΤΩΝ  ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

                            **************************


=Αυτές οι 6 τροφές βοηθούν τον οργανισμό σας να καθαρίσει από τη νικοτίνη


Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία αλλά για κάποιους είναι δύσκολο να κοπεί αυτή η συνήθεια . Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον , ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα , η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια .
Ωστόσο η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η νικοτίνη από τον οργανισμό σας.
Δείτε μία λίστα με 6 τροφές που θα σας ωφελήσουν σύμφωνα με τους επιστήμονες .
1.  Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.
2.  Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρές.
3.  Χυμός καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β , που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό .
4.  Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά , όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.
 5.  Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται . Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.
6.  Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας . Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές , με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας .

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου