Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη Τσάρκου
MarketWatch  ...Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΥΡΙΖΑ  ΠΑΣΟΚ  ΚΑΙ  ΠΟΤΑΜΙ , ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ  ...ΜΕ  ΤΗΝ  ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ  ΠΡΑΞΗ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ  ΘΑ  ΒΓΑΙΝΕΙ  ΚΑΙ  Ο Α. Φ. Μ , ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ  ΒΙΛΑΣ  ΜΕ  ΠΙΣΙΝΑ  ΕΙΧΕ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ!!!!, ΠΑΠΠΑΣ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ  Ο  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , Ο  ΟΛΑΝΤ  ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ  ΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ  ΤΟΥ  ΤΡΕΝΟΥ  , ΠΡΩΗΝ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΛΕΒΕΝΤΗ , ΤΟ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  ΑΓΑΛΜΑ  ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΦΚΙΑΧΝΕΙ  Ο  ΠΟΥΤΙΝ   ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ  (ΣΗΜΕΡΑ  ΤΑ  ΦΡΟΥΤΑ  ΠΟΥ  ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ) ......

=  MarketWatch: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

MarketWatch: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Από  τον  περασμένο Ιανουάριο, ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε κυρίαρχος του παιχνιδιού διότι υποσχέθηκε πως θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, να χαλαρώσει τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες και να πετύχει αναδιάρθρωση του χρέους.
Σαφώς, αυτό το τριπλό πρόβλημα αποδείχθηκε άλυτο, σημειώνει ο αναλυτής του MarketWatch, Ντέιβιντ Μαρς. Και τα τρία αυτά θέματα δεν θα μπορούσαν να λυθούν από κοινού δίχως απώλειες. Ωστόσο, φαίνεται πως σε σχέση με την πανίσχυρη Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγαγε μια μεγαλύτερη επιτυχία.

Aκόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εξελίχθηκε σε ένα νέο κόμμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το όνομα Λαϊκή Ενότητα, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Aμέσως μετά τη νέα εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει και πάλι η Νέα Δημοκρατία. Για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, το βραβείο του Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντως ένα: Η δέσμευση των δανειστών της Ελλάδας για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καταλήγει τo άρθρο του Marketwatch.

                        *****************

=ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΦΜ!!!

Επιβεβαίωσε  στο Mega oαναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ότι μαζί με την ληξιαρχική πράξη γέννησης θα βγαίνει ΑΦΜ ώστε να διευκολύνονται οι γονείς που έχουν συναλλαγές... 
και κυρίως δωρεές με τα παιδιά τους. Όπως είπε ο Τρ. Αλεξιάδης αυτό ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί ώστε να "τρέξει" η αλλαγή μετά τον Σεπτέμβριο. 

                                       ******************************


=ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ
Τρανταχτές περιπτώσεις μπαταξήδων της ΔΕΗ -Ιδιοκτήτης βίλας 500 τ.μ. στη =Νέα Ερυθραία με πισίνα, ενταγμένος στο... κοινωνικό τιμολόγιο! [λίστα]
Τρανταχτές περιπτώσεις μπαταξήδων της ΔΕΗ -Ιδιοκτήτης βίλας 500 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία με πισίνα, ενταγμένος στο... κοινωνικό τιμολόγιο! [λίστα]
«Λαβράκια» προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που κάνει εδώ και ένα μήνα η ΔΕΗ στα στοιχεία των πελατών τους, εξετάζοντας, παράλληλα, και τις οφειλές τους. 
Μερικές από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις, όπως παρατίθενται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα, είναι οι εξής:
  • Ιδιοκτήτης βίλας 500 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, χρωστά εδώ και ένα χρόνο 20.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά εμφανίζεται ως δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 
  • Έτσι, η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, καθώς προστατεύεται από το ειδικό καθεστώς.
  • Ιδιοκτήτης βίλας στο Παλαιό Ψυχικό, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, χρωστά στη ΔΕΗ 20.000 ευρώ για πάνω από χρόνο. 
  • Επιχειρηματίας, πρώην παράγοντας του ποδοσαφαίρου με βίλα στο Βαρνάβα, ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο, έβαλε μέσα τη ΔΕΗ 34.000 ευρώ και μετακόμισε σε άλλη εταιρεία, συνεχίζοντας φυσικά να χρωστάει.
  • Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και σύμφωνα με την ΔΕΗ μόλις τους εντόπισε και τους έκοψε το ρεύμα οι περισσότεροι έτρεξαν να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν. 
Τα ξενοδοχεία
Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα ξενοδοχεία. Στη Ρόδο 50 από τα πιο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν οφειλές στην ΔΕΗ πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Οταν στελέχη της ΔΕΗ τους εκαναν κρούση, τα 45 υπέγραψαν άμεσα διακανονισμό. Εξ αυτών πέντε με έξι δεν τήρησαν το διακανονισμό, ενώ πέντε δεν προσήλθαν καθόλου να κάνουν ρύθμιση. 
Όταν η ΔΕΗ έδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ εντολές αποκοπής για 11 ξενοδοχειακούς πελάτες με αθροιστικές οφειλές 1,4 εκατ. ευρώ, ο ένας πλήρωσε την οφειλή του αμέσως μόλις εμφανίστηκε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ μετά από μία ώρα έκανν το ίδιο και οι άλλοι 10.

                         **********************

=Παππάς: Ειδικός της πολιτικής απάτης ο Βενιζέλος


«Αναγνωρίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ειδικός της πολιτικής απάτης. Ωστόσο καμία απάτη δεν είναι σε θέση να τον διασώσει. Ο λαός με ισχυρή και καθαρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτρέψει τις προσπάθειες νεκρανάστασης του παλιού πολιτικού συστήματος».
Αυτό δήλωσε ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας το άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην προσωπική του ιστοσελίδα, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως οι εκλογές είναι μια «πολιτική απάτη της ομάδας Τσίπρα» και προτείνει ως μόνη λύση  για το «εθνικό συμφέρον» την κυβέρνηση συνεργασίας «όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού». Όπως γράφει: το ΠΑΣΟΚ είναι «καταλύτης και εγγυητής προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά επιβεβλημένος στόχος».

              **********





Με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής παρασημοφόρησε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τους τρεις αμερικανούς στρατιώτες και τον Βρετανό, που σταμάτησαν έγκαιρα τον ένοπλο στο τρένο της Thalys από Αμστερνταμ προς Παρίσι.

Ο ένοπλος, ο 26χρονος μαροκινός Αγιούμπ ελ Χαζάνι, βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται, υποστηρίζοντας πως ήθελε να ληστέψει το τρένο κι όχι να πραγματοποιήσει επίθεση.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Ολάντ υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον (ελληνοαμερικανό) Άλεκ Σκαρλάτος, τον Σπένσερ Στόουν και τον Άντονι Σάντλερ, τους τρεις αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν σε διακοπές και σταμάτησαν τον ένοπλο.


Μαζί τους βρισκόταν και ο 62χρονος βρετανός Κρις Νόρμαν, που επίσης βοήθησε στο να εξουδετερωθεί ο ένοπλος. Και οι τέσσερις παρασημοφορήθηκαν από τον γάλλο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, ο Χαζάνι κρατείται έξω από το Παρίσι και ανακρίνεται. Η συνήγορός του ανέφερε πως ο ίδιος είναι «αποσβολωμένος» που οι Αρχές τον θεωρούν εξτρεμιστή ισλαμιστή και υποστηρίζει ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία επειδή πεινούσε.
Σύμφωνα με την συνήγορό του, ο ελ Χαζάνι, βρήκε το Καλάσνικοφ που είχε μαζί του σε ένα πάρκο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Μιντί των Βρυξελλών, όπου κοιμόταν συνήθως 

           ***********

=Λεβέντης: Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θέλουν να μπουν στο κόμμα μου


Ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε πως «η Ένωση Κέντρου θα μπορούσε να είναι τρίτο κόμμα» στις προσεχείς εκλογές. «Με πληροφορούν ότι η Ένωση πάει για τρίτο κόμμα γιατί θα πάρει μαζί της τον κόσμο τον προβληματισμένο, τον στεναχωρημένο», τόνισε ενώ αποκάλυψε πως πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ του ζητούν να είναι υποψήφιοι με το κόμμα του.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει μέσα στη βουλή. Απόδειξη ότι εμένα μου χτυπάνε την πόρτα όλοι οι τέως υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να μπουν οι υποψήφιοι. Δεν θα τους βάλω. Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να βάλει κραγμένα ονόματα ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ γιατί θα χάσουμε την ορμή που μας δίνει η ανανέωση. Αν αρχίσω και βάζω έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ που έχει διατελέσει 20 χρόνια βουλευτής, έναν άλλο της ΝΔ κλπ, πάει χαμένη αυτή η ορμή και θα γίνω σαν τον Θεοδωράκη που είναι ψηφιδωτό», δήλωσε.


********************* 



Με προσωπική έγκριση του Ρώσου Προέδρου και την συνδρομή   της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας  θα χτιστεί  το ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο  στην ρωσική Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στο Βλαδιβιστόκ ( στα ρωσικά η κυρίαρχος της Ανατολής), αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Το άγαλμα του Ιησού θα είναι ψηλότερο από αυτό του  Ρίο  ντε Τζανέιρο  και του αγάλματος   της Λισαβόνας . Προορίζεται δε ως σύμβολο της αναγέννησης της ρωσικής Άπω Ανατολής και της αναγέννησης του Χριστιανισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (!!). 
Κάνοντας πράξη τα λεγόμενα  του περί υποστήριξης του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας , ο  Ρώσος Πρόεδρος  δίνει μια «απάντηση» στην δύση και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων , την οποία παρομοιάζει με τα  βιβλικά Σόδομα και τα Γόμορα .  Ο Β. Πούτιν έχει τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν  ότι η Ρωσία βρίσκεται στο πλευρό του Θεού. Η Ευρω-Ατλαντική συμμαχία όμως έχει ξεφύγει από τις ρίζες της και τις Χριστιανικές αξίες, και «κυλιέται στον βούρκο της αμαρτίας». Από ότι φαίνεται λοιπόν θα  έχουμε ένα νέον  ανελέητο πόλεμο μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής ,  και αυτός θα αφορά την ορθοδοξία απέναντι στους «οπαδούς του θηρίου». Ο πόλεμος αυτός  όμως  διεξάγεται από τότε που εμφανίσθηκε ο άνθρωπος στην γη , μόνο που τώρα  έχει λάβει  βιβλικές διαστάσεις              


                                 *****************

KAI Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΗ........

                                ********************

             



Επιλέγετε ένα φρούτο ή μια φρουτοσαλάτα σαν σνακ πιστεύοντας ότι κάνατε τη σωστή επιλογή, λίγο αργότερα όμως βλέπετε την κοιλιά σας να φουσκώνει ανησυχητικά... Τι μπορεί να πήγε στραβά;
Τα φρούτα είναι το δίχως άλλο υγιεινά και θρεπτικά, περιέχουν όμως σάκχαρα –φρουκτόζη και σορβιτόλη συγκεκριμένα– τα οποία προκαλούν φούσκωμα και αέρια. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι μεν απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, διασπώνται δε δύσκολα.
Παρακάτω θα δείτε ποια φρούτα είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσουν φούσκωμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα βγάλετε από τη διατροφή σας, ίσως όμως θα ήταν καλό να τα αποφύγετε πριν βγείτε στην παραλία ή πριν φορέσετε ένα πολύ στενό ρούχο!
1. Μήλο
Περιέχει μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσπεπτη για ορισμένους. Όταν λοιπόν αρχίζει να διασπάται από τον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει αέρια.
2. Αχλάδι
Περιέχει μικρή ποσότητα σορβιτόλης, η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει φούσκωμα, αέρια ή ακόμη και κοιλιακή κράμπα.
3. Κεράσι, σταφύλι, μάνγκο και ανανάς
Όλα αυτά τα φρούτα περιέχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης, γι' αυτό είναι και τόσο γευστικά! Αν σας αρέσουν πολύ και μάλιστα συνηθίζετε να τα συνδυάζετε σε φρουτοσαλάτες, φροντίστε τουλάχιστον να τα μασάτε αργά ώστε να δώσετε στο πεπτικό σας περισσότερο χρόνο να τα διασπάσει.
4. Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες, αποξηραμένα σύκα
Ιδανικό σνακ για όσους αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα δυσκοιλιότητας, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν αρκετή ζάχαρη και φυτικές ίνες, οπότε συμβάλλουν στην παραγωγή αερίων στο έντερο. Συνοδεύστε τα με αρκετό νερό ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία διάσπασής τους και να μειώσετε το φούσκωμα.
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου