Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πολιτικός λόγος – Λόγος της αλήθειας


Άρθρο
Θάνου (Αθανασίου) Ασημάκη
Υποψήφιου Βουλευτή Φωκίδας
 Ιανουαρίου 2015 με «Το Κίνημα»
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου
Facebook page: Αθανάσιος Ασημάκης

Πολιτικός λόγος – Λόγος της αλήθειας....

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κοιτάζει ακόμη μια φορά το πολιτικό του συμφέρον. Βλέποντας από τη μια τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη την προσωπική του φθορά να μεγαλώνει, τρέχει να προλάβει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή των ψηφισμένων μειώσεων στις συντάξεις καθώς και τυχόν μεγαλύτερες περικοπές από το νέο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο. Μετράει τις μέρες και προκαλεί πρόωρες εκλογές, τις τρίτες σε 8 μήνες. Δήθεν αιτιολογία; Νομιμοποίηση της πολιτικής του. Να ξαναψηφίσουν οι πολίτες, ότι τους εξαγγέλλει , ώστε  τρίτη φορά να κάνει άλλα. Όπως το Γενάρη που έλεγε θα καταργήσει όλους τους φόρους και θα προσφέρει και αυξήσεις στους μισθούς. Όπως στο δημοψήφισμα, ότι το «Όχι» θα ήταν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, ώστε να φέρει τελικά, περισσότερα μέτρα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα.
  Έχουμε και τους λοιπούς εκλεγμένους πολιτικούς αρχηγούς, που άλλοι δεν θέλουν να χρεωθούν πολιτική ήττα (βλέπε Μεϊμαράκης) και άλλοι το παίζουν ότι δεν θέλουν (Θεοδωράκης) αλλά τρίβουν τα χέρια τους. Έχουμε και το Λαφαζάνη, σταθερός στο λόγο του (απλά θα αλλάξει το λογότυπο στις θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Γενάρη και θα βάλει της Λαϊκής Ενότητας).
   Οπότε, για ακόμη μια φορά η χώρα πάει σε εκλογές για τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ορισμένων πολιτικών. Με πολιτικούς λόγους, προεκλογικές εξαγγελίες, υποσχέσεις, κόντρες, αψιμαχίες, τηλεοπτικές αναλύσεις ειδικών. Γιατί;
    Γιατί, για μία φορά, να μην παραμερίσουν όλοι το προσωπικό τους συμφέρον; Αφού όλοι, θεωρητικά, κόπτονται για το καλό της χώρας και των πολιτών. Για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων. Για να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, της βιωσιμότητας και καλής λειτουργίας του κράτους.  Γιατί πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα, την κρισιμότερη από την πτώση της χούντας, να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια λάθη; Να αναλώνονται σε λόγους πολιτικούς; Γιατί να μην βγουν και να πούνε την αλήθεια;
   Ο λόγος τους να είναι ειλικρινής και αληθινός. Πως πλέον η ζωή θα είναι δύσκολη. Πως παλιά ειπώθηκαν πολλά ψέματα και πλέον πρέπει να υποστούμε όλοι τις συνέπειες. Αλλά πως με εργατικότητα και πίστη μπορούμε σταδιακά να βελτιώσουμε το μέλλον. Όχι το παρόν. Το μέλλον. Να θέσουμε νέες σταθερές βάσεις ανάπτυξης της κοινωνίας. Από το μηδέν. Να γίνουμε περήφανοι. Όχι σαν «την Περήφανη Διαπραγμάτευση» του Τσίπρα.  Όχι για τα επιτεύγματα των προγόνων μας. Αλλά για τα έργα τα δικά μας.

  Ας διαλέξουμε, στείρο πολιτικό λόγο ή το λόγο της αλήθειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου