Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η διαπλοκή κερνάει λάσπη τη Βαλαβάνη

Η σύνδεση των χρημάτων ενός ανθρώπου με τα βασανιστήρια που έζησε επί Χούντας, μόνο ρίγη προκαλεί. Ρίγη για τη στόχευση κάτω από τη μέση.
Του Νίκου Μωραΐτη.....

Είναι γνωστό ότι ζούμε την εποχή των πιο ασύδοτων δημοσιευμάτων, σε ένα κρεσέντο της διαπλοκής, που δείχνει τα πιο κοφτερά δόντια της φοβούμενη μήπως άμεσα απειληθεί.
Σε κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, που κυκλοφόρησε χθες, υπάρχει ένα θλιβερό δημοσίευμα για την τέως αναπληρώτρια υπουργό οικονομιών Νάντια Βαλαβάνη και την «αποκάλυψη» ότι έβγαλε 200.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό λίγο πριν επιβληθούν τα capital control. Τελικά την ανάληψη έκανε η μητέρα της υπουργού χωρίς να το γνωρίζει η υπουργός, η δε Ν.Βαλαβάνη δεν είναι καν δικαιούχος στον εν λόγω λογαριασμό, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όταν έχεις αποφασίσει να ρίξεις τη λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν σε αποθαρρύνουν κάτι τέτοιες… λεπτομέρειες.
Ο καθένας μπορεί να ασκεί τη δημοσιογραφία που επιλέγει, να είναι όσο έγκυρος ή όσο κίτρινος θέλει, αλλά μου προκάλεσε πραγματική ανατριχίλα ένας μεσότιτλος του συγκεκριμένου άρθρου: «Από το ΕΑΤ-ΕΣΑ, αριστερή υπουργός με λογαριασμό στην HSBC».
Η σύνδεση των χρημάτων ενός ανθρώπου με τα βασανιστήρια που έζησε επί Χούντας, μόνο ρίγη προκαλεί. Ρίγη για τη στόχευση κάτω από τη μέση.
Λες και όποιος έχει χρήματα δεν μπορεί να είναι αριστερός ή όποιος είναι αριστερός δεν μπορεί να έχει χρήματα ή όποιος βασανίστηκε από τη Δικτατορία και έβγαλε χρήματα σε καιρό δημοκρατίας «πούλησε» του αγώνες του. Όχι, όμως. Δεν ήταν όλοι ίδιοι σε αυτή τη χώρα, δεν συναλλάχθηκαν όλοι με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, δεν άρπαξαν όλοι χρήματα του δημοσίου, δεν εκποίησαν όλοι παλιούς αγώνες για φρέσκο χρήμα.
  Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ρίξει πολύ αγώνα στη ζωή τους και με πολλή, επίσης, δουλειά κατάφεραν να αφήσουν κάποια χρήματα στη άκρη. Η προσπάθεια εξομοίωσης αυτών των προσώπων με τα λαμόγια της διαφθοράς εκπορεύεται από τους ίδιου πάντα διαμετρήματος ανθρώπους: αυτούς που τα θέλουν όλα ένα, για να δικαιολογήσουν τη δική τους πορεία από την ιδεολογία στον εκφυλισμό. Αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κάποιος μπορεί να έχει και ιδεολογία και χρήμα που δεν είναι μαύρου χρώματος.
altsantiri

1 σχόλιο:

  1. Όταν είσαι πρωτοκλασάτο στέλεχος της αριστερής κυβέρνησης που διαμηνύει στο λαό να μη βγάζει τα λεφτά του απο τις τράπεζες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της , είναι τουλάχιστον αιτία παραίτησης το συγκεκριμένο γεγονός είτε το έκανε η μάνα σου ή η γιαγιά σου.
    Η "κυρία" Βαλαβάνη στην αρχή διέψευσε και την πληροφορία αργότερα μας είπε οτι δεν ήταν αυτή αλλα η μητέρα της και τέλος παραιτήθηκε μεν αλλά λόγω "διαφωνίας με τα μέτρα" .
    Αλήθεια πόσο χρονών είναι η μητέρα της ;
    Κατα την γνώμη μου η κυρία Βαλαβάνη είναι τόσο αριστερή όσο και η κυρία Δαμανάκη.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή