Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Εισαγγελική παρέμβαση για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου της Κίρρας

Παρέμβαση  Εισαγγελέα μετά τη συλλογή υπογραφών των κατοίκων της Κίρρα.
Οι κάτοικοι της Κίρρας επιβεβαιώνουν τη φιλοσοφική ρήση "κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που έχει το δίκιο με το μέρος του".
....

 Μετά από έντονες διαμαρτυρίες πολιτών και επαγγελματιών, την συγκέντρωση υπογραφών και την εισήγηση  του θέματος στο ανώτατο δημοτικό όργανο από την Τοπική Σύμβουλο Κίρρας Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου, τις καταγγελίες  του Γ. Δρακάκη στο Δ.Σ. για το ασυμβίβαστο εκτέλεσης και  την κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας από τους κατοίκους... η Εισαγγελία παρενέβη!...
 Σήμερα Δευτέρα 20.07.2015 , κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Δελφών βρίσκεται στον οικισμό και ξεκινά τις εργασίες αποκατάστασης για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου της Κίρρας , αφού η συγκεκριμένη αρτηρία είναι Εθνική Οδός (Ιτέας-Διστόμου), επί της οποίας λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα της κοινότητας.  Τους τελευταίους μήνες κάτοικοι και επαγγελματίες ζουν υπό δραματικές συνθήκες, από το σταμάτημα του έργου της Αποχέτευσης Κίρρας, για το οποίο είχε επανειλημμένως καταγγελθεί το θέμα της δημόσιας υγείας! με τους τόνους της σκόνης να πνίγουν τον οικισμό, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρονίζοντα προβλήματα κλπ, με υψηλούς κινδύνους και περιστατικά από τα διερχόμενα οχήματα που εκτός των άλλων καταστρέφονται, με τα καταστήματα να υπολειτουργούν λόγω της κατάστασης, με τις αυλές γεμάτες σκόνη υπό συνθήκες  καύσωνα...

Η δημοτική αρχή εκτέθηκε πολιτικά στους κατοίκους αφού δεν γνώριζε ότι η  σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου έληξε την 01 Ιουνίου 2015 και ο Δήμαρχος Δελφών με  τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας και την Πρόεδρο Τ.Κ Κίρρας στην διοργανωθείσα τοπική συνέλευση κατοίκων την Κυριακή 07 Ιουνίου 2015 που ανακοινώθηκε μέσω facebook και από του εκκλησιαστικού άμβωνος ,υποσχέθηκαν δια του Δημάρχου Δελφών την  ασφαλτόστρωση της Αγίου Ιωάννου  εντός 15 ημερών και με ληγμένη σύμβαση.
 Το έργο της Αποχέτευσης για το ανατολικό τμήμα του χωριού αποτελεί έργο πνοής που καλείται ο Δήμος απλά να το ολοκληρώσει , αλλά έμπρακτα αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα στην «ατζέντα ενεργειών» της δημοτικής αρχής .
 Το Δ.Σ στην από 29.06.2015  συνεδρίασή του ασχολήθηκε καθυστερημένα με την Κίρρα , παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί και άλλες συνεδριάσεις Δημοτικών συμβουλίων και αιτήθηκε την παράταση του έργου με την 255/29.06.2015 Απόφασή του κατά έξι (6) μήνες, από 02.06.2015-31.12.2015 .
Από αύριο λοιπόν ασφαλτοστρώνεται ο κεντρικός δρόμος της Κίρρας από τις υπηρεσίες που υλοποιούν το υπό διακοπή έργο, μετά από Εισαγγελική παρέμβαση! 

Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν οι ενέργειες των κατοίκων της Κίρρας ,,,,,,,που εξασφαλίζουν πρωτίστως την ασφάλεια πολιτών και εν΄ συνεχεία την πορεία ολοκλήρωσης του  έργου της Αποχέτευσης ,  ποσού περίπου 1.300.000 ευρώ.
amfissapress

1 σχόλιο:

  1. Παραδειγμα προς μιμηση ,οταν το παλευεις κατι θα πετυχεις.Ποτε επιτελους θα παρει το μυνημα ο γραφειοκρατης αντιδημαρχος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή