Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

Του Ορέστη  Τσάρκου

=100.000 έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ - Φοροκυνήγι και στο εσωτερικό....




«Αν τα δηλώσεις και πληρώσεις, μπορείς να τα σώσεις». Κάπως έτσι διαμορφώνεται το πνεύμα του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα σε σύσκεψη του Αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη με τους αρμόδιους υπουργούς και αφορά στα αδήλωτα εισοδήματα και τη φορολόγησή τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο προτάσεις για τους συντελεστές φορολόγησης των αδήλωτων εισοδημάτων στο εξωτερικό που είναι 21% ή 25%, ενώ για το εσωτερικό προτείνονται συντελεστές 25% ή 30%, ενώ και κάποιοι σύμβουλοι θέλουν ακόμα και 40%.
Η κεντρική ιδέα του νομοσχεδίου είναι όσοι δηλώσουν κρυφά εισοδήματα θα πληρώσουν εφάπαξ φόρο και θα νομιμοποιηθούν, οπότε θα μπορούν να κάνουν όποια χρήση επιθυμούν και όσοι τα έχουν στο εξωτερικό να τα αφήσουν εκεί αν αυτό επιθυμούν.


Στην περίπτωση όμως που αρνηθούν, τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει φόρο 40% και μαζί με τα πρόστιμα το ποσοστό εξακοντίζεται στα ύψη, ανάλογα με τα χρόνια.

Το θετικό για το Δημόσιο είναι πως χάρη στις λίστες και τις έρευνες που έχει κάνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης και η ομάδα του, υπάρχει γνώση για το ποιοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα και πόσα είναι αυτά.

Οπότε υπάρχει η οδός να εισπράξουν φόρους και πρόστιμα ακόμα και αν είναι στο εξωτερικό μέσω διακρατικών συμφωνιών που επιτρέπουν την κατάσχεση αυτών των χρημάτων από τις τράπεζες στη χώρα που έχουν κατατεθεί και την απόδοση στην Ελλάδα μέσω των υπουργείων Οικονομικών.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι με τους χαμηλότερους συντελεστές πολλοί θα προσέλθουν οικιοθελώς να πληρώσουν και να αποφύγουν τη δικαστική αντιπαράθεση που μπορεί να οδηγήσει στην κατάσχεση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που δεν έχουν δηλωθεί.


Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναζητηθεί φόρμουλα επιτάχυνσης της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει το συντομότερο δυνατό αυτά τα χρήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση των καταθέσεων αδήλωτων εισοδημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού έχουν γίνει συνεννοήσεις και συμφωνίες με πολλές χώρες να προχωρήσουν σε κατάσχεση και απόδοση όταν θα λάβουν τα σχετικά αιτήματα από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Νικολούδης είχε κάνει λόγο για λίστες με 3.500 ονόματα και 7 δις. εισοδήματα από τα οποία θα μπορούσε να εισπράξει πάνω από 2 δις. ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταθέτες που έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ και βρίσκονται στη λίστα Νικολούδη προσεγγίζουν τα 100.000 άτομα και πάρα πολλά από αυτά δεν μπορούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεων.


                                      *************************** 


=Στο ειδώλιο ο Φωτόπουλος κι άλλοι 58 για το σκάνδαλο των συνδικαλιστικών δαπανών στη ΔΕΗ



Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα 59 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο «πάρτι» συνδικαλιστικών δαπανών της ΔΕΗ, ζημιώνοντας την εταιρεία με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ανάμεσά τους βαριά ονόματα, όπως αυτά των πρώην προέδρων της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά και Αρθούρου Ζερβού, του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, αλλά και του πρώην αρχισυνδικαλιστή κ. Ρίζου.

Συγκεκριμένα, το υπ’ αριθ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ουσιαστικά ανατρέπει την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Πρασσά, που είχε εισηγηθεί την απαλλαγή για 70 από τους 71 κατηγορούμενους του σκανδάλου με τα ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ. Το δικαστικό έγγραφο θα φέρει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τους 59 αυτούς κατηγορούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ ΑΕ.

Το σκάνδαλο των συνδικαλιστικών χρηματοδοτήσεων

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, συνολικής ζημίας 10.409.880,05 ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ ΑΕ. Επιπλέον, ο. κ. Φωτόπουλος, κατηγορείτο πως για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έλαβε δάνειο 500.000 ευρώ το 2010 από τη ΔΕΗ ΑΕ, το οποίο όμως δεν επεστράφη ποτέ, όπως επίσης κατηγορείτο πως είχε λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια -με τη συνεργασία, ταξιδιωτικών πρακτορείων και δικηγόρων-, τα οποία δεν είχε πραγματοποιήσει.

Αξίζει να προστεθεί πως ο κ. Φωτόπουλος στις 5 Απριλίου του 2013 είχε περάσει την πόρτα του ανακριτή, κ. Παπακώστα, ενώ μία μέρα νωρίτερα το ίδιο δρομολόγιο είχαν κάνει ο Αρθούρος Ζερβός, αλλά και ο προκάτοχός του Τάκης Αθανασόπουλος.

Τότε, ο κ. Φωτόπουλος είχε ζητήσει και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί για τις 26-4-2013, με αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη ημερομηνία να ανακοινωθεί πως η απόφαση του ανακριτή ήταν να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με εγγύηση 60.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που ίσχυσε και για τον έτερο συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ευάγγελο Μπουζούλα, με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε απαντήσει στις κατηγορίες, δηλώνοντας πως «αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», ενώ ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, είχε τονίσει ότι «στοχοποιούνται συνδικαλιστές για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».
                     

                                                          



                                ***************************

=ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ «ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ



Για “οικονομική εισβολή” στην Ελλάδα ετοιμάζεται η Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Οικονομικών.
Η οικονομική υποδούλωση της χώρας στην «Υψηλή  Πύλη» δεν είναι μια ζοφερή προοπτική πλέον, αλλά αντίθετα ένα υπαρκτό και επικίνδυνο ενδεχόμενο.
Υποδούλωση η οποία βέβαια θα έρθει πρώτα από τις υποτιθέμενες «επενδύσεις» του τουρκικού κεφαλαίου στη χώρα, επενδύσεις όμως που αργότερα θα μετατραπούν σε «θηλιά» για την ίδια τη χώρα η οποία μπορεί να γίνει υποχείριο του τουρκικού επεκτατισμού και όχι μόνο. 

                εισβολη τουρκια

Έτσι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα να καταλάβει την δυτική Θράκη, τα νησιά του Α. Αιγαίου τα Δωδεκάνησα μέχρι και την Α. Μακεδονία.
Ελέγχοντας η Τουρκία οικονομικά αυτές τις περιοχές σύντομα θα είναι σε θέση να επιβάλλει τα δικά της σχέδια για τον «εκτουρκισμό» των περιοχών αυτών με την Ελλάδα να είναι ανήμπορη να προβάλλει καμία αντίσταση, επί της ουσίας.
Επιπρόσθετα την Τουρκία πάντα την ενδιέφερε  η διάδοση της μουσουλμανικής θρησκείας -μιας θρησκείας από τη φύση της ιμπεριαλιστικής- μέσω της οικονομίας.                                               

Άλλωστε ο πρόεδρος της χώρας ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι από τους υπέρμαχους της δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα μιλώντας εξ ονόματος των μουσουλμάνων που έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσα από τα κύματα των λαθρομεταναστών.
Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί (Nihat Zeybekci)  θεωρεί πως η σημερινή καταστροφική συγκυρία στην ελληνική οικονομία έχει«δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις για μια μεγάλη οικονομική εισβολή της Τουρκίας σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας με την προσδοκία μεγάλης κερδοφορίας».
Πιο συγκεκριμένα και όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός «η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για τους Τούρκους επιχειρηματίες και καλούνται να καλύψουν τα μεγάλα κενά που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα».
Πιο ειδικά ανέφερε ότι, οι τομείς που προσφέρονται στους Τούρκους για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι «η γεωργία, η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι κατασκευές και οι μεταφορές».
Μάλιστα τόνισε ότι οι πρώτες επαφές με οικονομικούς παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης άνοιξαν το πεδίο για τις τουρκικές επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η μεγάλη ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στην τουρκική πλευρά με τον μεγάλο δυναμισμό που την διακρίνει, να διεισδύσει και να καλύψει τα κενά της ελληνικής οικονομίας.
Βέβαια ο Ζεϊμπεκτσί δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ειρωνικό τρόπο στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα:
«Είναι μια χώρα που γερνά, χωρίς να παράγει τίποτα πλέον» είπε ενώ ανέφερε πως έχουν αρχίσει οι προεργασίες με την προσδοκία γρήγορης ανάπτυξης των τουρκικών επενδύσεων στον ελληνικό χώρο.
Κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, ο Τουργκούτ Οζάλ, είχε πει στα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα ότι η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα για να κατακτήσει τα ελληνικά νησιά γιατί μια μέρα αυτά θα πέσουν από μόνα τους στην… τουρκική αγκάλη! Τώρα όπως φαίνεται ο στόχος έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος.
Δεν στοχεύουν πλέον τα ελληνικά νησιά αλλά ολόκληρη την Ελλάδα φιλοδοξώντας να την μετατρέψουν σε επαρχία της νέας «οθωμανικής αυτοκρατορίας» που οραματίζεται να δημιουργήσει ο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Μάλιστα στα τέλη Ιουνίου μεταξύ σοβαρού και αστείου ο  Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει στην ΚΟ του κόμματός του ότι «Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και μπορούμε να την δανειοδοτήσουμε και να την στηρίξουμε. Θα συγκαλέσω το ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης (σ.σ.: στην Τουρκία) για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με δάνεια την χώρα».
Εν συνεχεία Τούρκοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ρώτησαν τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας σήμερα, εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο.
Ο Ζεϊμπεκτσί απάντησε χαρακτηριστικά: «Εάν η Ελλάδα ζητήσει από την Τουρκία βοήθεια, τότε θα εξετάσουμε την πληρωμή του ελληνικού χρέους».
Ευτυχώς για την Ελλάδα στην Τουρκία δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση και έτσι γλιτώσαμε από τις προσφορά του Νταβούτογλου. Το θέμα όμως παραμένει και είναι σοβαρό: Μέχρι σε ποιο σημείο έχει σκοπό να φτάσει η κυβέρνηση στις «αθώες» προσφορές των Τούρκων;

               ****************

=ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ! ΠΡΟΒΛΕΨΗ   ΤΟ 1996! ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ  ΤΟ  ΜΙΧΑΛΗ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ  ΠΟΥ  ΕΔΩ  ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ  ΧΡΟΝΙΑ  ΕΧΕΙ  ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.


                profiteia



*****************************

=ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;



Με οργή αντέδρασε η Μόσχα στα ευφάνταστα δημοσιεύματα και στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ περί δήθεν αιτήματος βοήθειας του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προς τον Β.Πούτιν για να του δώσει δάνειο 10 δισ. ευρώ για να τυπώσει .... δραχμές, αλλά και πάλι τέθηκε εμμέσως πλην σαφώς το ερώτημα "Γιατί δεν μας ζήτησε βοήθεια ο Ελληνας πρωυυπουργός;"!
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Itar Tass, διέψευσε κατηγορηματικά τις φαντασιοπληξίες των γνωστών κέντρων και μάλιστα επέμεινε ότι ο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης δεν ζήτησε ποτέ, κανενός είδους βοήθεια από την Ρωσία γα να ξεφύγει η χώρα από την δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνει.
"Ουδέποτε ο Α.Τσίπρας ζήτησε από τη Μόσχα οικονομική βοήθεια για να τυπώσει δραχμές, αλλά και γενικότερα ουδέποτε μας ζήτησε κάποιου είδους βήθεια, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν" είπε ο Ν.Πεσκόφ.
Το δημοσίευμα-μυθοπλασία, έγινε από το ΒΗΜΑ και μάλιστα κάποιοι βουλευτές της ΝΔ "τσίμπησαν" και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί το κόμμα αυτό διαλύεται.
Στο δημοσιευμα υποτίθεται ότι ο Α.Τσίπρας ζήτησε 10 δισ. ευρώ από τον Β.Πούτιν για να τυπώσει δραχμές, αλλά αυτός δεν του τα έδωσε.
Και μόνο αν είχαν σκεφθεί ότι κάτι τέτοιο χρειαζόταν πηγή που να ήταν παρούσα στην συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατον να υπάρχει ίσως και να μην έκαναν αυτή την γκάφα...
Το ερώτημα είναι γιατί δεν ζήτησε, γενικώς ποτέ βοήθεια από την Ρωσία ο Α.Τσίπρας; Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ σε δήλωσή του τόνισε ότι "Δεν μας ζήτησε ποτέ βοήθεια η Ελλάδα. Αν μας ζητηθεί θα το μελετήσουμε άμεσα και θα ανταποκριθούμε".
Μήπως γιατί όλα ήταν "στημένα" από την αρχή για να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε σήμερα;

*****************

=ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που ΣΟΚάρει: Τα ήξερε όλα από το 1995 ο Παπανδρέου!!

andreas-papandreou

Δείτε το βίντεο: 3:13 …Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης… αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. συμφερόντων, όταν λέγω, ρητά!

Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα

ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΕΔΩ…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΔΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ…



****************

=Politico: Οι δανειστές δεν έχουν τα 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

          

Οι δανειστές δεν διαθέτουν τα 86 δισ. ευρώ που συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Politico.  
Το σχετικό άρθρο του περιοδικού υποστηρίζει ότι το ζήτημα είναι πολιτικό. Το ΔΝΤ επιμένει ότι δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο στήριξης παρά μόνο αν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. Αν όμως το Ταμείο δεν συμμετάσχει τότε… λεφτά δεν υπάρχουν για την Ελλάδα.  
Η Μέρκελ, έθεσε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης σε πρόσφατη συνέντευξη της, ως τότε όμως σημειώνει το δημοσίευμα, θα πρέπει να βρει ιδέες για να προχωρήσει το πρόγραμμα από οικονομικής άποψης.   
Από την πλευρά του το Βερολίνο θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο των προγραμμάτων και να τους προσδώσει την απαραίτητη αξιοπιστία.  
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50 δισεκ. διαθέσιμα από τον ESM και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από το ΔΝΤ - μόνο όμως σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, καταλήγει το Politico

                                  *************

ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΠΩΣ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ...

                *************

=Πώς εξαπλώθηκαν οι θρησκείες; [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο χάρτης

           

Η θρησκεία παίζει έναν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της ζωής των πιστών απανταχού της Γης. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν αναρίθμητες θρησκείες, με τις περισσότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν πλήθος υπό-αιρέσεων.

Ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός, ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι πέντε από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου.

Κατά τα τελευταία χιλιάδες χρόνια, αυτές οι θρησκευτικές ομάδες έχουν διαμορφώσει την πορεία της ιστορίας, ασκώντας μια βαθιά επίδραση στην πορεία της ανθρώπινης φυλής.

Μέσα από αμέτρητες συγκρούσεις, κατακτήσεις, αποστολές στο εξωτερικό, και από στόμα σε στόμα, αυτές οι θρησκείες έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και στο παρακάτω βίντεο θα δούμε πως.

Το Business Insider μέσα από ένα βίντεο παρουσιάζει πως οι πέντε μεγαλύτερες θρησκείες εξελίχθηκαν.



 ****************************



Σε αυτό το εκπληκτικό βίντεο θα δούμε μια σειρά από διάφορα κατορθώματα και στιγμές ανθρώπων που συγκλόνισαν και τράβηξαν την προσοχή για το 2015.
 Ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα




=Απίστευτη συλλογή με fails που θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια


Το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 116.000.000 προβολές! Ένα κλιπάκι που χαρίζει πολύ γέλιο...


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου