Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ελβετικές αγελάδες υπό στρατιωτική προστασία

Ελικόπτερο Super Puma του ελβετικού στρατού συλλέγει νερό από φορητή δεξαμενή ύδατος. Δεν πρόκειται, βεβαίως, να βοηθήσει στην κατάσβεση πυρκαγιάς. Θα μεταφέρει το νερό στις αγελάδες που βρίσκονται σε βοσκοτόπια σε υψηλό υψόμετρο και, ως φαίνεται, ταλαιπωρούνται από τον έντονο καύσωνα που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο οι ένοπλες δυνάμεις της Ελβετίας, αλλά το είχαν επαναλάβει και κατά τον μεγάλο καύσωνα του 2003.....



ΓΕΝΕΥΗ. Είναι βέβαιο ότι υποφέρουν πολύ στα ψηλά ελβετικά βουνά υπό τον καυτό ήλιο και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Αντιθέτως, δέχονται βοήθεια και μάλιστα από αέρος. Ο λόγος, για τις ελβετικές αγελάδες, που φαίνεται ότι ταλαιπωρούνται από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Μάλιστα ο ελβετικός στρατός προθυμοποιήθηκε να δώσει χείρα βοηθείας. Οι στρατιώτες έλαβαν διαταγές να προσπαθήσουν να διατηρήσουν σε δροσερή θερμοκρασία τα ζώα στη δυτική πλευρά της ορεινής χώρας.
Ο εκπρόσωπος του στρατού Ουρς Μίλερ δήλωσε ότι οι οπλίτες του ήδη κατασκευάζουν οκτώ τεχνητές δεξαμενές ύδατος στα όρη Ιούρα, προκειμένου να έχουν νερό οι αγελάδες. Η προσπάθεια όμως δεν σταματάει εδώ. Οπως έγινε γνωστό, ελικόπτερα Super Puma πρόκειται να μεταφέρουν νερό από τις γειτονικές λίμνες και προς τα βοσκοτόπια σε μεγάλο υψόμετρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελβετικός στρατός αναγκάζεται να λάβει τέτοια μέτρα. Ανάλογα είχε πράξει και το 2003 όταν ένας καύσωνας που έπληξε ολόκληρη την Ευρώπη κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.
Τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας του καύσωνα, η Ελβετία αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Παραδείγματος χάρη, η δημόσια ελβετική τηλεόραση RTS ανέφερε ότι οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας σε τρεις περιοχές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την παραγωγή τους προκειμένου να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό την αύξηση της θερμοκρασίας στα ποτάμια της περιοχής, κάτι που θα συνέβαινε εξαιτίας της απελευθέρωσης του εργοστασιακού ύδατος. Το μέτρο αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο προκειμένου να προστατευθούν τα είδη που το οικοσύστημά τους βρίσκεται στον ποταμό.
Ενα άλλο πρόβλημα των τελευταίων ημερών είναι οι πολλοί πνιγμοί που καταγράφονται σε ποτάμια και λίμνες, καθώς άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καλή κολύμβηση πέφτουν στο νερό για να δροσιστούν. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχαν πνιγεί 26 άνθρωποι.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου