Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

«ΒΟΜΒΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ

Με μια συνέντευξη – ποταμό στο περιοδικό TIME, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος ....
αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά των Ελλήνων εφοπλιστών που δεν βοηθούν τη χώρα να βγει από το τέλμα.
Ο κ. Δρακόπουλος μιλώντας στο Time κάλεσε τους Έλληνες κροίσους να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την χώρα και εξέφρασε τη δυσφορία του για αρκετούς από αυτούς που - όπως είπε - τους γνωρίζει αρκετά καλά. «Είμαι πολύ θυμωμένος με αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Ξέρω κάποιους από αυτούς. Είναι φίλοι μου, και παλαιοί συμμαθητές μου. Αλλά θέλω να το επισημάνω, ηθικά, πρακτικά, ότι δεν κάνουν αρκετά, ότι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι πλούσιοι Έλληνες θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, πολύ περισσότερα από ότι κάνουν σήμερα για την χώρα. «Δεν κάνουν φιλανθρωπίες, δεν πληρώνουν φόρους και δεν ξεκινούν νέες επιχειρήσεις», είπε και προσέθεσε πως η συνταγματική φορολογική απαλλαγή των Ελλήνων εφοπλιστών έχει χάσει τον αρχικό της σκοπό.
«Ήταν ένας διαφορετικός νόμος για διαφορετικές περιστάσεις. Είχε δημιουργηθεί έτσι ώστε να επαναπατρίζονται χρήματα στην Ελλάδα διότι η χώρα χρειαζόταν επενδύσεις. Αλλά πιστεύω ότι ο νόμος αυτός έχει κακοποιηθεί», είπε ο κ. Δρακόπουλος ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι απαλλαγές θεσπίστηκαν στο παρελθόν για να επενδύουν το χρήμα στην Ελλάδα και όχι να το διοχετεύουν σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου