Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

Του Ορέστη Τσάρκου



Oι "γκάνγκστερ" της τρόικα επιστρέφουν πίσω δριμύτεροι και ασεβέστεροι από ποτέ και θα "εισβάλλουν" μέσα σε υπουργεία σαν να είναι οι υπουργοί υπάλληλοί τους όπως και στις "χρυσές εποχές" των κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά, το μόνο που αναζητά η νυν κυβέρνηση είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σιωπηλά για να μην θυμούνται οι πολίτες τις υποσχέσεις Α.Τσίπρα περί "σχισίματος" των Μνημονίων.
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τότε που μεταχειρίζονταν τους υπυοργούς της προηγούμενης κυβέρνησης ωσάν υπαλλήλους, και το ίδιο θα πράξουν και με τους νυν.
Την νέα «φόρμουλα» με την οποία θα λειτουργήσουν από εδώ και πέρα οι έλεγχοι της τρόικας στην Αθήνα αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές, καθώς είναι δεδομένο ότι η εποχή του Brussels Group αποτελεί παρελθόν.

Παρότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κομισιόν αποφεύγουν να μιλήσουν για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα βρει τους επικεφαλής των θεσμών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.


Το πρόγραμμα είναι δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει επαφές με κυβερνητικά στελέχη από τα υπουργεία που είναι επιφορτισμένα με την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ήδη στις Βρυξέλλες, αλλά και την προετοιμασία του νέου Μνημονίου.


Επίσης οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν επαφές και με τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Τράπεζας της Ελλάδαδος, αλλά και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).


Ωστόσο, η άφιξη των αρχηγών των τριών αποστολών (Mission Chiefs), των κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (EKT), έχει σημάνει ήδη συναγερμό τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στις τάξεις των δανειστών καθώς αναζητείται ο τρόπος ώστε να μην προκληθούν και πάλι οι εντάσεις αλλά και το κλίμα που συνόδευε πάντα τις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο ώστε «να κρατηθούν εκτός κτηρίου» όπως εξηγούν στελέχη της οδού Νίκης και για αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση «ουδέτερου» χώρου ώστε να γίνουν οι συζητήσεις.


Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να επαναληφθεί η προβληματική μέθοδος που επιλέχθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ως κέντρο των συναντήσεων επιλέχθηκε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρήθηκε να μεταφερθούν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο υπό «άκρα μυστικότητα».


Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν τα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας πάνω στα οποία θα «χτιστούν» οι προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματα του νέου μνημονίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως το 2018.


Στόχος είναι το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί ως τις 20 Αυγούστου, καθώς την ίδια ημέρα λήγει το δέυτερο καλοκαιρινό ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ και τα λεφτά δεν υπάρχουν. Ωστόσο τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η επίτευξη του στόχου μοιάζει αδύνατη, καθώς οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες θα κρατήσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ενώ θα μεσολαβήσουν και οι καλοκαιρινές διακοπές των υπηρεσιών της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αναζητά και πάλι εναλλακτικές χρηματοδοτικές πηγές ώστε να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες τον Αύγουστο εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές πρίν τις 20 Αυγούστου
Το βάθος της ύφεσης το 2015 και το 2016 μετά την επιβολή των capital controls. Ηδη η Κομισιόν προβλέπει «βουτιά» ως 4% του ΑΕΠ για το 2015.
Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ποσό που προβλέπεται από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 10 δισ. ευρώ θα δοθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, πρίν δηλαδή ολοκληρωθούν τα stress test των τραπεζών τα οποία θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.



-ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ Β.ΣΟΪΜΠΛΕ


Με άφθονο γέλιο αυταρέσκειας και ικανοποίησης αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ στην την ερώτηση ενός δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. στο ερώτημα εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «επί της ουσίας Πρωθυπουργός της Ελλάδας».
Δεν μπόρεσε να κρατήσει το γέλιο του και να κρύψει την ικανοποίησή του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και για το ποιος έχει την πραγματική εξουσία στην Ελλάδα. Και άσχετα αν το αρνήθηκε το γέλιο του τα λέει όλα:"Φυσικά! Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;"..



 **********************

ΗΜΕΡΕΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?

 -Reuters: "Λάδι" βγαίνει ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος


Μια εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα δημοσιεύει το Reuters. Η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του απερχόμενου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για συμμετοχή στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2010 αποσύρεται, σύμφωνα με δικαστική πηγή που μίλησε στο διεθνές πρακτορείο. Με άλλα λόγια ο Γεωργίου βγαίνει "λάδι".
Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης επί Γιώργου Παπανδρέου αφού είχε επί 21 ολόκληρα χρόνια εργαστεί για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος η οποία τώρα φαίνεται να αίρεται, κατά του Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημόσιου. Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Σε πρόσφατη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια, ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Νίκος Λογοθέτης είχε επιρρίψει προσωπικές ευθύνες στο Γεωργίου για τη διόγκωση των ελλειμμάτων, χαρακτηρίζοντάς τον «πιόνι της Eurostat», της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας. Τώρα, η Δικαιοσύνη φαίνεται να τον αμνηστεύει.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη διόγκωση του ελλείμματος που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός πίεσης για να παρουσιαστεί η ελληνική οικονομία στις αρχές του 2010 σε τέλμα και να οδηγηθεί η χώρα στο καθεστώς των μνημονίων. 
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου παραμένει μία μικρότερης βαρύτητας κατηγορία , καθώς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα, τόσο στην ΕΛΣΤΑΤ όσο και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Γεωργίου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί διόγκωσης του ελλείμματος μέσω λογιστικών «αλχημειών», ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009, είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του. Αυτή του τη θέση πάντως δεν υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια στην οποία αν και κλήθηκε, δεν πήγε δύο φορές επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

                          *********************************


ΗΜΕΡΕΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?

-Στα «μαλακά» δημόσιοι υπάλληλοι για σοβαρά παραπτώματα - Τι αποκαλύπτει η έκθεση Ρακιντζή


Κραυγαλέες περιπτώσεις ατιμωρησίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων καταγράφει η ετήσια έκθεση που υπέβαλε για το 2014 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Όπως αναφέρει ο κ. Ρακιντζής στην έκθεση,  το 2014 κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του 2.203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρµόδια όργανα του στενού δηµόσιου τοµέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Ο Γενικός Επιθεωρητής υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση υπαλλήλου του Τµήµατος Γεννήσεων του Ληξιαρχείου του ∆ήµου Αθηναίων, στην οποία δεν επιβλήθηκε ποινή για το πειθαρχικό παράπτωµα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόµους. Η υπάλληλος, σύµφωνα µε τις διαπιστώσεις της έκθεσης επιθεώρησης – ελέγχου του Σώµατος Επιθεωρητών – Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆), κατά το χρονικό διάστηµα 2011-2013 προέβη σε ασυνήθιστα µεγάλο αριθµό εκπρόθεσµων δηλώσεων καταχωρίσεων γεννήσεων παρότι οι γονείς εµφανίζονταν να προβαίνουν σε συµπληρωµατικές δηλώσεις γέννησης τέκνων που φέρεται να παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, ενώ αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της προηγούµενης δήλωσής τους, δηλώθηκαν από τον υπόχρεο και βεβαιώθηκαν από τους µάρτυρες γεννήσεις, µεταξύ των οποίων µεσολαβεί χρονικό διάστηµα µικρότερο του έτους ή υπολείπεται του µέσου χρόνου κύησης, δηλώθηκαν γεννήσεις σε διευθύνσεις που φέρεται να έλαβαν χώρα σε ανύπαρκτες ταχυδροµικές διευθύνσεις και σε επαγγελµατικά κτίρια που σε καµία περίπτωση δεν αποτελούσαν κατοικίες. Κατά της απόφασης της οικείας Εκτελεστικής Επιτροπής ασκήθηκε ένσταση λόγω παντελούς έλλειψης αιτιολογίας από τον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης ενώπιον του αρµοδίου Πειθαρχικού Συµβουλίου .

Σε άλλη περίπτωση, σε υπάλληλο του ∆ήµου Λαρισαίων επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι λάμβανε παράνοµα την σύνταξη της θανούσας µητέρας της, προκαλώντας οικονοµική ζηµία στο ΙΚΑ συνολικού ύψους 77.513,68 ευρώ. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής επιεικούς ποινής.

Ακόμα, σε υπάλληλο του ∆ήµου Ξάνθης επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα µηνών µε πλήρη στέρηση αποδοχών για το πειθαρχικό παράπτωµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, καθώς στις 12/09/2013 εισήλθε σε αρτοπωλείο της περιοχής και µε την απειλή όπλου το οποίο έφερε παράνοµα µαζί του επιχείρησε να εξαναγκάσει την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις. Επειδή η υπάλληλος αρνήθηκε και αντιστάθηκε την χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας της σωµατική βλάβη. Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης άσκησε ένσταση ενώπιον του ∆ευτεροβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου λόγω επιβολής από το αρµόδιο Πειθαρχικό Συµβούλιο επιεικούς ποινής.

Όπως αναφέρει στην έκθεση ο κ. Ρακιντζής:

«Είναι ζωτικό ζήτηµα να ανακαλύψουµε και στη χώρα µας όλοι -πολίτες, υπάλληλοι, διοικητικά όργανα και συνδικαλιστικοί φορείς- τις δύο αυτονόητες και θεµελιώδεις έννοιες πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε οργανωµένη κοινωνία και κάθε σοβαρό κράτος: α) την έννοια της ατοµικής ευθύνης, αυτής που δεν θα µας επιτρέπει να κρυβόµαστε πίσω από τους άλλους, που δεν συγχέεται µε τις ευθύνες των άλλων, αυτής που εξατοµικεύει σε καθένα µας τη φράση του Καζαντζάκη “εσύ θα σώσεις τον κόσµο κι αν δεν σωθεί, εσύ θα φταις” και β) την έννοια του δηµοσίου συµφέροντος, στο οποίο εµπεριέχεται η καλή λειτουργία της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, που αίρεται πάνω από κάθε ατοµικό, τοπικό, κοµµατικό ή άλλο συµφέρον».


                             ******************************************************

-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" GREEK STREAM ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ BRICS - ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Σοβαρό πλήγμα για άλλη μια φορά φαίνεται να δέχονται οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά τον "αποκεφαλισμό" υπουργών οι οποίοι προωθούσαν την ελληνορωσική συνεργασία όπως ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος,η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Ν.Βαλαβάνη κ.λ.π., αλλά και την ανταλλαγή "έμμεσων πυρών" μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν.
Ο τελευταίος "έριξε το γάντι" στον Α.Τσίπρα, όταν ο τελευταίος συμφώνησε το τρίτο επαχθές Μνημόνιο, ότι ουδέποτε ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία και ο Ελληνας πρωθυπουργός του απάντησε μέσω συνέντευξης στην ΕΡΤ ότι "Ουδέποτε προσέφερε βοήθεια"!
Αποτέλεσμα του τρίτου Μνηομονίου είναι ότι φαίνεται να εγκαταλείπονται σχέδια που στα οποία μπορούσε να στηριχθεί εν μέρει η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας όπως η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΒRICS, o Greek Stream και ορισμένα άλλα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά φαίνεται ότι μπήκαν και πάλι στο "ράφι".
Kατ'αρχήν η συμμετοχή στην Αναττυξιακή Τράπεζα των BRICS καθίσταται άνευ ουσίας, αφού το τρίτο Μνημόνιο σφραγίζει την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ δανεισμού της χώρας από τρίτο μέρος χωρίς την άδεια των δανειστών. Μια απαγόρευση που προϋπήρχε, είχε πάψει να υφίσταται με την λήξη του προγράμματος του δεύτερου Μνημονίου και τώρα επανήλθε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Σύνοδο των BRICS, στην ρωσική πόλη Ούφα την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όπου η Ελλάδα είχεπροσκληθεί επίσημα για να αποτελέσει το πρώτο μέλος -εκτός της ιδρυτικής ομάδας των πέντε χωρών (Ρωσία,Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) - της Αναπτυξιακής Τράπεζας (έχοντας ορίσει μάλιστα εκπρόσωπο τον Π.Ρουμελιώτη) δεν υπήρξε έστω για το τυπικό ένας Έλληνας παρών!
Ολα αυτά ενώ σε δύο εβδομάδες ενεργοποιείται το αποθεματικό ύψους 100 δισ. δολ. το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για όλες τις ανάγκες της σε μια νέα ανεξάρτητη πορεία εκτός της ζώνης του ευρώ (αγορά χρυσού, εκτύπωση νομίσματος κλπ). Οχι φυσικά για να πληρωθούν τα χρέη στους δανειστέ;ς, τα οποία θα "πάγωναν"
Ο ίδιος ο Π.Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον αντικαταστάση του Π.Σκουρλέτη, αποκάλυψε τις τεράστιες πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για να μην υλοποιηθεί ο αγωγός Greek Stream και να μην  εισπραχθούν τα 2 δισ. ευρώ του έργου, αλλά ούτε και η προκαταβολή των 5 δισ. δολ.
Στην ομάδα των "φιλορώσων" υπουργών που απομακρύνθηκαν περιλαμβάνοναι και η Ν.Βαλαβάνη και ο Δ.Στρατούλης.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί και ένα ρωσικό "παράδοξο": Στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις της εβδομάδας πριν την διαπραγμάτευση και ενώ το ρωσικό "κεντρο" τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ είχαν αποδυθεί σε μία προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας με τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει ο ίδιος (!) τηλέφωνο τους ηγέτες των μεγαλύτερων κρατών της ζώνης του ευρώ για να τους πείσει να πάνε σε συμφωνία με την Ελλάδα, στην Αθήνα δεν υπήρξε ανάλογη δραστηριοποίηση από την ρωσική πρεσβεία.
Ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ν.Πιρς, προέβαινε σε καθημερινές κινήσεις και δηλώσεις στήριξης, σε απόλυτη συνεργασία με το εθνικό του κέντρο (Μ.Ομπάμα και Τ.Λιου), ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Μασλόφ κατά έναν περίεργο τρόπο είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο, την ώρα που η πλέον φιλική προς την Ρωσία ελληνική κυβέρνηση, έδινε τον "υπέρ πάντων" αγώνα και η ίδια η Μόσχα στήριζε "με νύχια και με δόντια".
Η μοναδική περίπτωση που εμφανίστηκε - και σε αυτή χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση - ήταν στην τελετή "απονομής ευγνωμοσύνης" της Ελλάδας προς την Ρωσία, στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, για τα γερμανικά αρχεία του Β'ΠΠ που δόθηκαν από την Ρωσία στην Αθήνα για  να τεκμηριώσει η Ελλάδα το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Την τελετή την οργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κ.Ησυχος, ο οποίος επίσης αποχώρησε ... ησύχως από το ΥΠΕΘΑ.
Μόνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος έχει απομείνει από την προηγούμενη κυβερνητική ομάδα που προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία. Το ένα ερώτημα είναι η αποτελεσματικότητα που θα έχει με έναν "κουρεμένο" προϋπολογισμό, αλλά και το πόσο θα μείνει ο ίδιος σε αυτή την θέση...

                                                     ***********************************************


-ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ
«Καρφί» Κρούγκμαν στο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήξερα ότι δεν είχαν σχέδιο πριν διαπραγματευτούν         

Επιμένει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί στο τέλος να φύγει από το ευρώ, ενώ, όπως τόνισε, αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο grexit πριν διαπραγματευτεί.

«Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ότι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν απλά να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως άλλο σχεδιασμό», δήλωσε ο Κρούγκμαν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN. «Σίγουρα, αποτελεί ένα σοκ», ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι μάλλον υπερεκτίμησε τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι είχε υποτιμήσει την πολιτική θέληση να παραμείνει το ευρώ ενωμένο. Πάντως, έκρινε ότι οι νέοι όροι της συμφωνίας είναι σαφώς πιο σκληροί από τους προηγούμενους αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Έτσι εκτιμά ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελεί οριστική λύση και ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, αυτό θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Επίσης, «αν η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ) και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για άλλα πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης του ευρώ», πρόσθεσε.


                                  ***************************

-Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για εθελούσια ...αποκάλυψη καταθέσεων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Το παρόν έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου,Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν:
1. Να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
2. Αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου για την εθελουσία αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
3. Η εκπόνηση άμεσα σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

                                                   ************************************************

ΚΑΙ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΠΩΣ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ....................

                                                     ***********************************************


-ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Χωρίς κλιματιστικό τη νύχτα - 12 μυστικά για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη


Με τη θερμοκρασία να αγγίζει το «κόκκινο» ο ύπνος έχει γίνει ανυπόφορος, αν ανήκετε σε αυτούς που είτε δεν αντέχουν το κλιματιστικό είτε δεν θέλουν να δίνουν μια περιουσία στους λογαριασμούς ανοίγοντάς το.
Ο ιδρώτας κυλάει και εσείς στριφογυρίζετε, με αποτέλεσμα το πρωί είστε κουρασμένοι. Για να αποφύγετε όλη αυτή την ταλαιπωρία, αντιμετωπίστε τη ζέστη με 12 μικρά μυστικά και βρείτε και πάλι τον ύπνο σας χωρίς τη βοήθεια του κλιματιστικού.
  • Μην ξεχνάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας κι όσο λείπετε από το σπίτι να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, για να μην μπαίνει μέσα ο ήλιος και ζεσταίνει τον χώρο.
  • Οταν ο ήλιος αρχίζει και πέφτει, ανοίξτε τα παράθυρα, ώστε να ανανεωθεί ο αέρας με δροσερό αεράκι.
  • Επιλέξτε τα βαμβακερά σεντόνια κι όχι τα συνθετικά.
  • Απομακρύνετε από το κρεβάτι σας οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ζέστη. Και την ξεχασμένη κουβέρτα!
  • Φορέστε κάτι ανάλαφρο και βαμβακερό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης μπορείτε να κοιμηθείτε και γυμνοί.
  • Μη φοράτε αρώματα και αποσμητικά με άρωμα πριν πέσετε για ύπνο.
  • Τοποθετήστε σήτες στα παράθυρα, ώστε να αφήνετε ανοικτά τη νύχτα χωρίς να σας ενοχλούν τα κουνούπια.
  • Κάντε ντουζ πριν πέσετε για ύπνο.
  • Πιείτε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Εχετε ένα ποτήρι με παγάκια και δίπλα σας, σε περίπτωση που θέλετε να ενυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Αγοράστε ένα δροσιστικό σπρέι νερού για να ψεκάζεστε όποτε το έχετε ανάγκη.
  • Μην τρώτε βαριά και αποφεύγετε το αλκοόλ πριν ξαπλώσετε.
  • Βάλτε σε λειτουργία έναν ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής.

Προφανώς προκειται για χουμοριστκό βίντεο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι καλές ατάκες όμως παντού κολλάνε και αυτό είναι που εκμεταλλεύτηκε ο δημιουργός του.
Δείτε το βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και μοιράζει γέλιο


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου