Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Έχουμε πρόταση για ανατροπή της κυβέρνησης μετά το «Ναι» ομολογεί ο Στ. Θεοδωράκης και…

Σε ασκήσεις πολιτικής ανωμαλίας επιδίδεται ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης,επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των Times οι οποίες τον «φωτογράφιζαν» να συνομωτεί από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς και το Βερολίνο για την ανατροπή της κυβέρνησης.....

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον Real Fm. «Εμείς την έχουμε έτοιμη την πρόταση. Η πρωτοβουλία όμως είναι του Αλέξη Τσίπρα. Αν το θέλει θα είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός»,είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στο δημοψήφισμα τόνισε ότι το «Ναι» σημαίνει «Ναι σε μια συμφωνία με την Ευρώπη». Όπως συμπλήρωσε, «δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το κείμενο της 25ης Ιουνίου».
Ο πρόεδρος του Ποταμιού αοκάλυψε ότι το κόμμα του εξέτασαν το σενάριο της αποχής επειδή το δημοψήφισμα είναι, όπως είπε, «ψευδεπίγραφο». «Εκτιμήσαμε ότι θα θεωρηθεί φυγομαχία, θα θεωρηθεί ότι παρατάμε τα όπλα», είπε: «Ιδίως στην περιφέρεια υπάρχει διχαστικό κλίμα. Δεν θέλουμε να στιγματιστούν οι άνθρωποι που παλεύουν για την Ευρώπη γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν. Στηρίζουμε το Ναι για μια καλύτερη συμφωνία με την Ευρώπη».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «είναι ψέμα ότι θα ανοίξουν σύντομα οι τράπεζες. Με το “Ναι” θα χρειαστούν λίγες ημέρες γιατί θα έχουν τη βοήθεια του ELA. Με το “Όχι” δεν ξέρω πότε θα γίνει. Από τη στιγμή που έχουμε φύγει από το πρόγραμμα και μέχρι να κάνει κάτι η κυβέρνηση, θα έχουμε κλειστές τράπεζες, θα έχουμε έλεγχο κεφαλαίων. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μας πει ποιος θα χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες».
«Δεν είμαστε έτοιμοι να τα δεχθούμε όλα», συνέχισε. «Στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι συνασπίζονται δυνάμεις στο “Ναι” που δεν αθωώνουν την Ευρώπη. Έχει κάνει λάθη η Ευρώπη. Πολλές από τις πολιτικές λιτότητας ήταν αντιπαραγωγικές. Όμως αυτή τη στιγμή επιλέγουμε το χρήσιμο. Να είμαστε στην Ε.Ε. Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί μας την επόμενη ημέρα; Ο Μαδούρο και η Λε Πεν; Θέλουν σύμμαχους την Ευρώπη. Ποιος άλλος θα μας δώσει χρήματα; Μέχρι και ο Πρόεδρος της Κίνας, μιας χώρα ανταγωνιστικής ως προς την Ευρωζώνη, δήλωσε πως πρέπει η Ελλάδα να είναι στην Ε.Ε.».
«Αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτωπο ενότητας με τη συμμετοχή και των ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. «Δεν θέλουμε εκλογές. Η χώρα χρειάζεται ηρεμία. Δεν θέλει νικητές και ηττημένους. Υπάρχει Πρωθυπουργός και πιστεύω πως θα σταθμίσει υπεύθυνα τα γεγονότα. Προτείνω μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από αυτή τη Βουλή και οποία πολύ σύντομα θα φέρει τη συμφωνία και θ’ ανοίξουν οι τράπεζες. Ο Πρωθυπουργός έχει την εντολή από τον Ιανουάριο. Ελπίζω να τη διαχειριστεί υπεύθυνα. Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Εμείς την έχουμε έτοιμη την πρόταση. Η πρωτοβουλία όμως είναι του Αλέξη Τσίπρα. Αν το θέλει θα είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. Αν από την άλλη θέλει να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών, θα βρεθούν άνθρωποι που είναι αποδεκτοί από τον ελληνικό λαό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου