Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ - Του Μήτσου Αδρύμη


Το δόγμα που ανέκαθεν ταλάνιζε και ταλανίζει ακόμα τον Ελληνικό Λαό ήταν και είναι το ‘’ανήκομεν εις την δύσην’’.                                                                                           
Οι  δήθεν ανεξάρτητες αυτές  πολιτικές (στην ουσία βαθειά εξαρτημένες )την εκάστοτε κρατούντων στοίχισαν στον λαό μας πολύ ακριβά και σε αίμα και σε χρήμα.Έτσι και το 1918 οι σύμμαχοι μας Αγγλογάλλοι και Αμερικανοί δεν είδαν με καλό μάτι την Επανάσταση στη Ρωσία. ...
                   
                                                                    
Οι επαναστατικές ιδέες είχαν επηρεάσει τους προλετάριους της Ευρώπης η οποία τρανταζόταν από τις απεργίες, κλονίζοντας τα αστικά καθεστώτα στη Γερμανία την Γαλλία και την Ιταλία. Έτσι οι Αγγλογάλλοι πήραν την απόφαση να ενισχύσουν τους στρατηγούς του τσάρου Κολτσακ, Ντενικιν και Βραγγελ που οργάνωναν αντεπαναστατικά κινήματα στη Σοβιετική Ρωσία, αλλά και να στείλουν  στρατό για να καταπνίξουν στο αίμα τη Ρωσική Επανάσταση. Οι Μπολσεβικοι απ’τη στιγμή που κατέλαβαν την εξουσία ,διακήρυξαν πως οι πόλεμοι πρέπει να τελειώσουν και δήλωσαν πως δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ρούβλι από τα δάνεια που είχε πάρει ο Τσάρος. Κυβερνήτης στην Ελλάδα ήταν τότε ο Βενιζέλος που έπαιξε το ρόλο του λακέ. Δήλωσε στη Γαλλική κυβέρνηση πως θα στείλει και αυτός ένα σώμα στρατού στην Ουκρανία καθώς και στόλο στην Οδησσό.  Οι   Γάλλοι δέχτηκαν την προσφορά του Βενιζέλου και του υποσχέθηκαν για αντάλλαγμα την παραχώρηση της Θράκης και της Σμύρνης.  Έτσι ετοιμάστηκε το εκστρατευτικό σώμα που θα κατέπνιγε  τη Ρωσική Επανάσταση υπό τον στρατηγό Νιδερ.                                           
Αποβιβάστηκαν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και ετοιμάζονταν για τις πολεμικές επιχειρήσεις.   Τότε ο Μπολσεβικος στρατηγός Γρηγοριεφ  τους έστειλε προκήρυξη με την οποία τους καλούσε να σεβαστούν την απόφαση του Ρώσικου λαού , να μην προβούν σε καμία εχθρική ενέργεια γιατί θα το πληρώσουν ακριβά. Οι ρώσοι πολίτες στην Οδησσό προέτρεπαν τους Έλληνες να φύγουν γιατί θα είχαν άσχημα ξεμπερδέματα. Τους θύμιζαν τη φιλία που έδενε το ρώσικο με τον Ελληνικό λαό, τη βοήθεια που τους είχαν δώσει το 1821 στην επανάσταση καθώς και την   βοηθεια για την ανάπτυξη της Φιλικής  Εταιρείας.  Παρά τις προειδοποιήσεις των Ρώσων οι  Ελληνες άρχισαν την  1η  Μάρτη του 1919 να προχωρήσουν στο Εσωτερικό τις ουκρανιας .
 Ο Γρηγόριεφ τότε τους έστειλε τελεσιγραφο να καταθέσουν τα όπλα   ‘’μέχρι την 17ην ωραν της επόμενης ημέρας’’ να γυρίσουν αμέσως στην Οδησσό και να φύγουν για την Ελλάδα. 
Ο Νιδερ αγνόησε το τελεσίγραφο και ο Γριγοριεφ  άρχισε την επίθεση.                           
Οι μάχες κράτησαν 5 μέρες και οι Έλληνες υποχώρησαν κακήν κακώς και στις  2 του Μάρτη μόλις κατόρθωσαν να γλιτώσουν την αιχμαλωσία.                                                   
Μπήκαν άρων-άρων στα πλοία και μεταφέρθηκαν ελεεινοί και τρισάθλιοι στην Οδησσό. Οι απώλειες ήταν 12 αξιωματικοί και 245 οπλίτες. Και αν δεν ήταν ο Γαλλικός στόλος να υποστηρίξει την υποχώρηση θα είχαν αιχμαλωτιστεί.

 Η εκστρατεία αυτή των Ελλήνων έγινε για να εξασφαλίσουν οι Γάλλοι κεφαλαιούχοι τα δάνεια τους και να επανέλθει ο Τσάρος στην εξουσία. Τώρα αν σκοτώθηκαν και μερικές εκατοντάδες ελληνόπουλα ποιος έδωσε λόγο στις μανάδες τι τάχα γύρευαν στη Ρωσία και ποια πατρίδα υπεράσπιζαν; Αλλα μηπως εδωσαν λογο τι γυρευαν στην Κορεα ; Τι γυρευαν στο Αφγανισταν;Τι γυρευαν στο Κοσοβο που εφαγαν το πλουτονιο με τη χουφτα. Η εκστρατεία αυτή έκανε πολύ κακή εντύπωση στην Ελλάδα, και ο Βενιζέλος αποδοκιμάστηκε για τη δουλοφροσύνη του στους Γάλλους. Δεν σταμάτησε όμως εδώ.  Το 1919-1920 έστειλε τον  Ν.Καζατζακη μαζί με τον συνταγματάρχη Πολεμαρχάκη με μεγάλο χρηματικό ποσό για να κάνουν αντικομουνιστική προπαγάνδα και να αποτραβήξουν από τον Κομμουνισμό τους Έλληνες της Γεωργίας. Το ποσό που κουβαλούσε ο Καζαντζάκης ήταν πολύ μεγάλο από το υστέρημα του ελληνικού  λαού  ξοδεύτηκε όλο και αναγκάστηκε να φύγει γιατί η Γεωργία έγινε μέλος  της ΕΣΣΔ. 
Έτσι το τάξιμο των Γάλλων για την παραχώρηση της Σμύρνης ναυάγησε, και ο Ελληνικός λαός πλήρωσε σε αίμα και χρήμα.  Εν τω μεταξύ οι Άγγλοι οι οποίοι ήθελαν να βάλουν χέρι στα πετρέλαια της Μοσούλης και φοβούμενοι μήπως χάσουν τις αποικίες τους στην Αίγυπτο και την Ινδία κολάκεψαν τον μεγαλοϊδεοτισμό των Ελλήνων.  Ο Ασκουϊθ  (άγγλος πρωθυπουργός ) γνωστοποίησε στον Βενιζέλο πως αν η Ελλαδα πάρει μέρος στον πόλεμο, στο τέλος ‘’θα  αμειφθη δια της παροχής εις αυτήν της Σμύρνης ‘’. 
Ο Βενιζέλος συμφώνησε στην πρόταση αυτή παρά την αντίθετη γνώμη του Γούναρη καθώς και των αξιωματικών Δουσμάνη, Εξαδάκτυλου και Μεταξά. Ο Μεταξάς μάλιστα αντιτάχθηκε στον Βενιζέλο λέγοντας πως ‘’η επέκταση της Ελλάδας στη Μικρασία είναι αδύνατη. Ακόμη και στην περίπτωση που μας δινόταν η περιοχή της Σμύρνης δεν έπρεπε να την πάρουμε γιατί δεν θα μπορούσαμε να την κρατήσουμε’’  ( Για τους δικους του αντιπολιτευτικους λογους βεβαια).
 Και βεβαίως το ΣΕΚΕ ήταν αντίθετο στην εκστρατεία αυτή για να εξυπηρετηθούν τα επεκτατικά σχέδια των Αγγλογάλλων και των Ιμπεριαλιστών κεφαλαιούχων, στη  Μέση Ανατολή. Και βεβαίως το ΣΕΚΕ δικαιώθηκε για τη θέση του αυτή αλλά όπως πάντα σ’αυτή τη χώρα για τα δεινά που συσσώρευε η Αστική τάξη στο λάο πάντα έφταιγαν οι Κομμουνιστές. Αυτοί έκαναν όλα τα λάθη σ’αυτόν τον τόπο, οι άλλοι τίποτα και πώς να παραδεχτούν τα λάθη τους  αφού όλη η πολιτική τους ήταν ΛΑΘΟΣ. Αλλά δυστυχώς την ιστορία πάντα τη γράφουν οι νικητές. Ο  Βενιζέλος  όμως δεν άκουγε κανέναν. Θεωρούσε μεγάλη επιτυχία την πρόταση των Άγγλων, οι οποίοι έτριβαν τα χέρια τους αφού ο Ελληνικός στρατός θα έπαιζε το ρόλο του χωροφύλακα στο δρόμο για τα πετρέλαια της  Μοσούλης. 
                                            
Οι Γάλλοι και αυτοί ευχαριστημένοι αφού θα είχαν υπό την κυριαρχία τους την Ελλάδα στα Βαλκάνια. Έτσι στις 15 Μάη 1919 με το πρόσχημα ότι καταπιέζονται οι Έλληνες στη Σμύρνη δόθηκε εντολή από τον Αγγλο Λουδ Τζωρτζ να γίνει η απόβαση στη Σμύρνη. Από τις ελεύθερες ξεκίνησε η νηοπομπή που συνοδευόταν από ελληνικά και  αγγλικά  πλοία .Στη Σμύρνη την εποχή εκείνη κατοικούσαν Έλληνες ,Γάλλοι  ,Άγγλοι  ,Ιταλοί,  Αρμένηδες  και Εβραίοι.   Στην πλειοψηφία τους όμως ήταν Έλληνες και για αυτό οι Τούρκοι την ονόμαζαν Γκιαούρ Σμύρνη, μιλούσαν όλοι την ελληνική γλώσσα και ζούσαν ήρεμα, αδελφικά χωρίς παρεξηγήσεις και νιτερέσια. Έτσι καταλήφθηκε η Σμύρνη. Δεν αρκέστηκε όμως ο Βενιζέλος στην κατάληψη της Σμύρνης, αλλά διέταξε το στρατό να προωθηθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας . Κατέλαβε το Αϊδινι, την Μενεμένη και τη Μαγνησία. Εντολή είχε από τους Αγγλογάλλους να ανοίξει και να φυλάξει το δρόμο για τα πετρέλαια της Μοσούλης  Παράλληλα όμως και ενώ προχωρούσε ο Ελληνικός στρατός οι Ιταλοί έκαναν και αυτοί απόβαση στη Νέα Έφεσο και κατέλαβαν την κοιλάδα του Μαιάνδρου, υποστηρίζοντας κρυφά τους Τούρκους.  Ο Ελληνικός στρατός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση εκτελώντας τις διαταγές του Βενιζέλου να  προχωράει συνεχώς στο εσωτερικό της Τουρκίας, αντιμετωπίζοντας ένα ισχυρό εθνικιστικό κίνημα καθοδηγούμενο από τον Μουσταφά Κεμάλ που κατά γενική ομολογία είχε στρατηγικές ικανότητες , παλληκαριά και άσβεστο μίσος κατά των Αγγλογάλλων.  Ο Κεμάλ δεν υπάκουσε στις διαταγές του Σουλτάνου που τα είχε βρει με τους Αγγλογάλλους  και οργάνωσε εθνικιστικό αντάρτικο που πηρέ την μορφή παλλαϊκής αντίστασης κατά του Σουλτάνου και κατά των εισβολέων.                                                           
 Τον Κεμάλ υποστήριξαν οικονομικά και σε πολεμικό υλικό οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. 
Οι Άγγλοι βλέποντας αυτή την κατάσταση έκαναν την πάπια και άφησαν τον ελληνικό στρατό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (παρά τις διαβεβαιώσεις για βοήθεια).
Η κατάσταση χειροτέρευε αφού πέρα από τον τακτικό στρατό του Κεμάλ  ο Ελληνικός στρατός είχε να αντιμετωπίσει και τις τσέτες που ήταν ληστοσυμμορίες και έκαναν ανταρτικό. 
Η Ελλάδα μπλέχτηκε σε έναν πόλεμο θέλοντας να παίξει τον χωροφύλακα των Άγγλων Ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή. Οι Άγγλοι βλέποντας να έρχονται τα δύσκολα άρχιζαν και αυτοί να υποστηριζουν τον Κεμάλ. Έτσι οι Έλληνες για μια ακόμη φορά βρέθηκαν προδομένοι από τους  ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.


Στις 1/11/1920 διαλύεται η Βουλή και η Φιλοβασιλικοί Γούναρης, Στράτος , Ράλλης  κήρυξαν προεκλογικό αγώνα με κύριο σύνθημα το σταμάτημα του πολέμου στη Μικρά Ασία και το γύρισμα των Εφέδρων στα σπίτια τους΄΄ κερδίζοντας τις εκλογές με τον Βενιζέλο να αποσύρεται της πολιτικής εγκαταλείποντας την Ελλάδα. Όμως δεν είχε δίκιο να αγανακτεί. Πρώτα-πρώτα με τη βία και με τις ξένες λόγχες ανάγκασε τα παιδιά του Ελληνικού λαού να πάνε στην Ουκρανία και τη μικρασία  και να χύσουν το αίμα τους  για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αγγλογάλλων. Δεύτερο στο εσωτερικό είχε εξαπολύσει τρομοκρατία και οι αντίπαλοί του βρίσκονταν εξόριστοι. Δεν μπορούσες να επικρίνεις την πολιτική του.                                          
Την 1/11/1920 ο Ελληνικός λαός καταδίκασε με την ψήφο του τον πόλεμο, την τρομοκρατία και τις συμμαχίες μας  με τους Αγγλογάλλους ιμπεριαλιστές. Οι σύμμαχοί μας την έπαθαν  και αυτοί μαζί με τον Βενιζέλο αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ο Γούναρης παρά τα αντιπολεμικά-προεκλογικά του συνθήματα έγλειφε  τους Αγγλογάλλους οι οποίοι δεν ήταν κοροϊδα  (ξένο αίμα χυνόταν ) ήθελαν να έχουν χωροφύλακα στο δρόμο για τη Μοσούλη. Οι Ελληνικός στρατός είχε κουραστεί και ζητούσε να γυρίσει σπίτι του κάτω απ’τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες ζούσε διψασμένος, τρώγοντας σκουληκιασμένες ρέγγες και ελιές στην αλμυρή έρημο της Τουρκίας , ζώντας μια τραγωδία και αποδεκατισμένος από τις επιδημίες έμοιαζαν οι φαντάροι μας σαν φαντάσματα όταν έφτασαν στο Σαγγαριο και όχι ζωντανοί  άνθρωποι. Δεν έφτανε  όμως αυτό. Όταν συγκλήθηκε το Μέγα Συμβούλιο στην Κιουταχεια  ο Κεμάλ ήξερε τι ακριβώς συζητήθηκε. Δηλαδή υπήρχε αξιωματικός κατάσκοπος .               
‘Ετσι ο Κεμάλ γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αδυναμίες των Ελλήνων κήρυξε στρατιωτικό νόμο και διακήρυξε τον  νυν υπερπάντων αγώνα για τον σωσμό του Τούρκικου έθνους, αρχίζοντας οργανωμένη αντεπίθεση . 
Οι Έλληνες άρχισαν την υποχώρηση αποδεκατισμένοι απ’τις αρρώστιες και την πείνα. 
Την ημέρα είχαν τις οργανωμένες επιθέσεις του Κεμάλ και τη νύχτα τις Τούρκικες τσέτες , 25.000 νεκροί ήταν οι  απώλειες,  και τότε άρχισε η Ελληνική Κυβέρνηση να βρίζει τους Άγγλους καταλαβαίνοντας  την κοροϊδία που τους έπαιξαν και ότι δεν υπήρχε σωτηρία.
Τότε θυμήθηκαν ότι η Μικρασιατική εκστρατεία έγινε για τα συμφέροντα των Άγγλων κεφαλαιοκρατών.   
                                                                                                          
Τότε δημοσιευτήκαν και τα περίφημα άρθρα στην Καθημερινή των Βλάχου  -Κρανιωτάκη ‘’Οικαδε’’ και ‘’Πομερανοι’’ που τότε ούτε λίγο ούτε πολύ  ζητούσαν να σταματήσει ο πόλεμας και ότι δεν πρέπει να χύνεται αίμα για τα συμφέροντα ξένων, και να  γυρίσει αμέσως ο Ελληνικός στρατός στα σπίτια του.                                 
 Ποιοι τα έγραφαν αυτά ; Αυτοί που είχαν αυτοτιτλοφορηθεί υπερπατριώτες και πως θα κρεμούσαν τον Κεμάλ στο Σύνταγμα. Αυτοί που είχαν ξεθάψει τον Παλαιολόγο και ονειρεύονταν να λειτουργήσουν στην Αγία Σοφία. Αυτοί που είχαν γίνει κόλακες τον Γούναρη, έγιναν τώρα κήρυξ της Ειρήνης και άσπονδοι εχθροί των Αγγλογάλλων.  Έτσι η υποχώρηση μετατράπηκε σε φυγή. Στρατιώτες έπερναν άδειες και δεν ξαναγύριζαν στις μονάδες τους . Πανικός . Όλοι γνωρίζουμε τι επακολούθησε.  1.500.000 πρόσφυγες, σωστή κόλαση.  Στη συνέχεια οι λεγόμενοι σύμμαχοι μας έδειξαν δουλικότητα και συμμάχησαν τον Κεμάλ καταδικάζοντας την ‘’Ιμπεριαλιστική πολιτική της Ελλάδας ‘’ όπως αναφέρεται επι λέξη στη συμφωνία που υπέγραψαν το Μάρτη του 1922στο Παρίσι, με την Ελλάδα στο εδώλιο να χάνει με τις υπογραφές των συμμάχων μας την Ανατολική Θράκη που δινόταν στον Κεμάλ και τη Β. Ήπειρο στους  Αλβανούς .            
Δεν ήταν λίγοι οι θάνατοι από την πείνα και τις στερήσεις του αποκλεισμού για το λαό. 
 Όσοι μελετητές καταπιάστηκαν με την έρευνα στο ζήτημα αυτό υπολογίζουν τις απώλειες συνολικά ως τον Απρίλιο του 1922 σε 120.000 νεκρούς και απώλειες σε χρήμα 11 δις . 
Αυτή  δυστυχώς φίλοι μου είναι η πικρή αλήθεια.-
                                                                                 Μήτσος     Αδρύμης               


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  
1)      Σπυρίδωνος :   ‘’πόλεμος και ελευθερία ‘’
2)      Δσυσμανη :    ‘’Η εσωτερική οψις της Μικρασιάτικης εμπλοκής ‘’
3)      Πρακτικά της  ’’ δίκης των εξ’’
4)      Αλεξάνδρου Παπαναστασίου :    ‘’έργα’’
5)      Αλ. Παπαναστασίου  : Ποινική δίωξη δημοκρατικών
6)      Ημερολόγιο 1. Μεταξά
7)      Κ. Παπαρηγοπούλου  :  Ιστορία του Ελληνικού  Έθνους
8)      Δάφνη   :    Η Επανάσταση του 22
9)      Γ.  Κορδάτου   :   Μεγάλη ιστορία της Ελλάδας .
10)  Χρονικο του 22: Γεώργιος Θεοτοκάς
11)  Ν. 31328: Ηλία Βένεζη
Αιολικη γη: Ηλία Βένεζη                                        

35 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πές κι άλλα ...πές κι άλλα να γίνει κουβεντούλα να περάσει η μέρα μας....
    Χάθηκε και εκείνος ο άλλος με τη νέα τάξη πραγμάτων...
    Ρε μπάς κι είσαι εσύ? Άμα είσαι .. ωραία ..Για μιά βδόμαδα κλείσαμε..Θα περάσουμε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές κι άλλα ...πές κι άλλα να γίνει κουβεντούλα να περάσει η μέρα μας....
      Χάθηκε και εκείνος ο άλλος...
      Ρε μπάς κι είσαι εσύ? Άμα είσαι .. ωραία ..Για μιά βδόμαδα κλείσαμε..Θα περάσουμε καλά....

      Διαγραφή
  3. Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο 10.59????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος για την κρίση στην Ελλάδα και το πως θα βγούμε από αυτήν! - "Μη φοβάσθε, ούτε και τώρα θα χαθούμε"



    Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται· είναι ζαλισμένοι οι ανθρωποι.

    Ο κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσης την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν «βούου…» και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθή από τον άνεμο που θα φυσήξη. Αν φυσήξη βοριάς, θα πάνε μέσα. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει… «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ο καημένος ζαλισμένος. Όμως, αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μία παρηγοριά, μία σιγουριά.

    Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξη νέα βλαστάρια. Υπάρχει…

    μία μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ο Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήση τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα, σύμφωνα με το Γέροντος Παισίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματική αφύπνιση».

    Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάση; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μία μπόρα θα είναι.

    Δεν σας τα λέω αυτά για να φοβηθήτε, αλλά για να ξέρετε που βρισκόμαστε… Γιά μας είναι μία μεγάλη ευκαιρία, είναι πανηγύρι οι δυσκολίες, το μαρτύριο. Να είστε με τον Χριστό, να ζήτε σύμφωνα με τις Εντολές Του και να προσεύχεσθε, για να έχετε θείες δυνάμεις και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες. Να αφήσετε τα πάθη, για να έρθη η Θεία Χάρις. Αυτό που θα βοηθήση πολύ είναι να μπη μέσα μας η καλή ανησυχία: που βρισκόμαστε, τι θα συναντήσουμε, για να λάβουμε τα μέτρα μας και να ετοιμασθούμε.

    Η ζωή μας να είναι πιο μετρημένη. Να ζούμε πιο πνευματικά. Να είμαστε πιο αγαπημένοι. Να βοηθούμε τους πονεμένους, τους φτωχούς με αγάπη, με πόνο, με καλωσύνη. Να προσευχώμαστε να βγούν καλοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ! ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ?

    Ο Βενιζέλος συμφώνησε στην πρόταση αυτή παρά την αντίθετη γνώμη του Γούναρη καθώς και των αξιωματικών Δουσμάνη, Εξαδάκτυλου και Μεταξά. Ο Μεταξάς μάλιστα αντιτάχθηκε στον Βενιζέλο λέγοντας πως ‘’η επέκταση της Ελλάδας στη Μικρασία είναι αδύνατη. Ακόμη και στην περίπτωση που μας δινόταν η περιοχή της Σμύρνης δεν έπρεπε να την πάρουμε γιατί δεν θα μπορούσαμε να την κρατήσουμε’’ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές κι άλλα ...πές κι άλλα να γίνει κουβεντούλα να περάσει η μέρα μας....
      Χάθηκε και εκείνος ο Π.Κ ...
      Ρε μπάς κι είσαι εσύ? Άμα είσαι .. ωραία ..Για μιά βδόμαδα κλείσαμε..Θα περάσουμε καλά....

      Διαγραφή
  6. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΙΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ? ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ( ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΕΙ Ο 12.58 ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .............ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ.
    .......Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν θα υποστείλει ποτέ τη Σημαία της Εθνικής Αντίστασης. Διότι τη Χρυσή Αυγή, δεν την δεσμεύουν οι απαιτήσεις και οι διαταγές των ξένων αλλά η προσταγή της ελληνικής Λαϊκής Ψυχής: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

    ΚΑΙ ...
    ....
    "... Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα.
    Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή.
    Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα.
    Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή.
    Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους..."

    [Νίκος Μιχαλολιάκος,
    Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη του στο Banking News]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ .... ΕΙΝΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ!!!!!!
    ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΟΜΩΣ ....ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ .... ΕΙΝΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ!!!!!!
      ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΟΜΩΣ ....ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ!!!!! ΕΣΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ LEXOTANIL ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΛΗΤΑ!!!!!

      Διαγραφή

  10. Όσιος Παΐσιος: "Τίποτα δε γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού"


    "Οι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας
    και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας,

    διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή
    και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις"

    (Οσιος Παΐσιος)

    "Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού,
    και όπου υπάρχει η πρόνοια του Θεού, σίγουρα αυτό που συμβαίνει,
    όσο πικρό κι αν είναι, θα φέρει ωφέλεια στην ψυχή"

    (Οσιος Παΐσιος)

    "Φροντίστε να γεμίσετε τη κασέτα της καρδιά σας τώρα που είστε νέοι.
    Γιατί αλλιώς, όταν γεράσετε, ανάμεσα από βυζαντινή μουσική
    θ' ακούγονται και μπουζούκια"

    (Οσιος Παΐσιος)

    "Ο Θεός βοηθάει και δεν αδικεί!
    Βλέπει πιο πέρα και τον ενδιαφέρει, σαν καλός πατέρας,
    να μας έχει κοντά του στον παράδεισο.
    Γι' αυτό δίνει δοκιμασίες σ' αυτή τη ζωή"

    (Οσιος Παΐσιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΜΑΙ Ο 12.58.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 8.20. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι ο 8:20 και σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την συμπαρασταση. παλι καλα που βρηκα εδω μεσα εναν ανθρωπο να με υποστηριξει. πιστευα οτι εδω υπαρχουν μονο βαμενα κοματοσκυλα του συριζα που ανοιγουν τα ποδια τους και λενε ΝΑΙ σε ολα,αλλα τελικα υπαρχουν και ανθρωποι σαν και εμενα που αντιστεκονται στο πουλημενο συστημα που μας κυβερναει. σε ευχαριστω και παλι

      Διαγραφή
  13. ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΄΄ΧΟΡΤΑ΄΄ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12,58-- 8,20 ,ολοι εχετε αριθμους οπως στο Αουτσβιτς και Νταχαου ,ειστε μαθημενοι να δινετε νουμερα στους ανθρωπους.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τον Π.Κ η Α.Σ. ηηηηηηηη....! η μηπως καλυτερα Χ.M.; τι χαμπαρια; Πές κι άλλα ...πές κι άλλα να γίνει κουβεντούλα να περάσει η μέρα μας....

      Διαγραφή
  16. 29 σχόλια όλα παπαριές κι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Πάνω στο κείμενο του Αδρύμη, το οποίο πέρα απο τα ορθογραφικά λάθη και τις ασυνταξίες, είναι ένα ''ψαγμένο'' κείμενο, δεν λέει κανένας τίποτα ......Απλά να πούμε ότι
    η ιστορία επαναλαμβάνεται, ενίοτε δε ως φάρσα.......
    Ι. Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΑ ΡΕ Χ....Η ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΦΑΝΤΟΣ?
    Η ΓΗ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕ ? Η ΑΛΛΑΞΕΣ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ? ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΗΣ.. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ?
    ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ..ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ..
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΩ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥΛΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΟΥ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?.ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ. ΟΣΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΕΣΥ
    ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ..ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ.

    Κ.Π ...Ο ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ
    Α ΞΕΧΑΣΑ ..ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΟΟΟΟΟΝ ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΛΕΕΙ Ο ΨΕΥΔΟΝΥΜΟΣ ? ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ...ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ.
    ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ Ι.Λ ? ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ..) ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΖΗΛΕΨΕ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ? ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΤΩΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ?

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ι.Λ......! Π.Κ. Α.Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ. Κ.Σ....................! ΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΔΡΥΜΗ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ?ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ .ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΑΣΒΕΣΤΩΜΑ .Ο ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015: ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΣΤΗ ΓΗ29 Ιουλίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015: ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΣΤΗ ΓΗ

    Το 2015 είναι έτος κατά τα οποίο έχουν συμβεί σημαντικά γεγονότα και όπως φαίνεται θα συμβούν αρκετά ακόμα μέχρι αυτό να τελειώσει.

    Ένα από αυτά τα γεγονότα, σχετίζεται με τις σημαντικές εορτές των Εβραίων τον Σεπτέμβριο, οι οποίες αρχίζουν με την λεγόμενη, γιορτή των Σαλπίγγων.

    Τι είναι η γιορτή των Σαλπίγγων: Πρόκειται για μια γιορτή, η οποία συμπίπτει χρονικά με την πρωτοχρονιά των Εβραίων και ονομάζεται ως η μέρα της ανάμνησης ή ενθύμησης, η οποία είναι όταν ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν και ότι πρέπει να βγαίνουμε από τον ύπνο και να θυμόμαστε τον Θεό.

    Αυτή είναι η μια σημασία της γιορτής αυτής.

    Η άλλη σημασία είναι πιο αποκαλυπτική.

    Είναι η ημέρα του γάμου του Θεού (!!!) που ακολουθείται από επτά μέρες τελετών.

    Κατά πολλούς Εβραίους Ραβίνους θεωρείται ως η γιορτή κατά την οποία έρχεται ο Μεσσίας στην Γη ώστε να ξεκινήσει η περίοδος της κρίσης.

    Οι σάλπιγγες είναι το κάλεσμα που συγκεντρώνουν τους… πιστούς σε έναν χώρο ώστε να προσκυνήσουν τον Μεσσία και να τον τιμήσουν ή ως ειδοποίηση για ειδική συνάντηση.

    Η γιορτή αυτή ξεκινά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 κατά την οποία μεγάλοι Ραβίνοι λένε ότι θα εμφανιστεί ο Μεσσίας τους στην διάρκειά της αλλά κατά περίεργη σύμπτωση συμπίπτει με το επόμενο Σεμιτάχ, τον κύκλο επτά ετών,που θεωρείται περίοδος σημαντική και ιερή για τους Εβραίους, καθώς συμβολίζει την έβδομη μέρα της δημιουργίας.

    Ο κάθε κύκλος επτά ετών είναι ένα Σαββατικό έτος και σημαίνει το Σεμιτέχ, το να ελευθερώνεις.

    Σε κάθε τέτοια περίοδο που τελειώνει ανά επτά χρόνια και πάντα είναι Σεπτέμβριο, οι Εβραίοι αναφέρουν ότι συμβαίνει ένα κοσμοιστορικό γεγονός.

    Πράγματι στο προγούμενο Σεμιτάχ συνέβη η κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Αμερικής το 2008 και 7 χρόνια νωρίτερα στο προηγούμενο από εκείνο Σεμιτάχ, έριξαν τους Δίδυμους Πύργους.

    Περίεργες συμπτώσεις δεν νομίζετε;

    Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο αυτό, είναι το φαινόμενο που ονομάζεται, ματωμένα φεγγάρια, δηλαδή τέσσερις συνεχόμενες εκλείψης ολικές της σελήνης κατά τις οποίες το φεγγάρι έχει χρώμα σαν του αίματος.

    Την ίδια βέβαια εποχή, γίνονται και άλλα πολύ σημαντικά γεγονότα όπως η ομιλία του Πάπα που θα γίνει στον ΟΗΕ με κύριο θέμα της Α21 αλλά και η σύνοδος του ΟΗΕ για την ολοκλήρωση ουσιαστικά της Α21.

    Το συγκεκριμένο ματωμένο φεγγάρι πέφτει στην γιορτή των Εβραίων που προαναφέραμε και στο Σεμιτάχ αλλά και στην γιορτή της Σκηνοπηγίας.

    Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα αναφέρω γιατί οι μεγαλόσχημοι Ραβίνοι και άλλοι Εβραίοι, άλλα άτομα στον κόσμο αλλά ακόμα και ο πρωθυπουργός του Ισράηλ, έχουν αρχίσει να λένε σε όλους τους Εβραίους επί Γης ότι πρέπει να γυρίσουν στο Ισραήλ.

    Γιατί τον Σεπτέμβριο αυτό και από τις 13 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα;

    Επειδή σύμφωνα με τους Εβραίους Ραβίνους, τότε πρόκειται να εμφανιστεί ο Μεσσίας τους που δεν είναι άλλος από τον Αντίχριστο, ο οποίος βέβαια ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 ζει ανάμεσά μας.

    Βέβαια αυτό δεν υποστηρίζεται μόνο από τους Εβραίους αλλά και από τους Μουσουλμάνους οι οποίοι περιμένουν τον δικό τους Μεσσία τον Μάχντι συμπτωματικά την ίδια περίοδο.

    Έχουμε λοιπόν αρκετά στοιχεία τα οποία μας δείχνουν ότι οι Εβραίοι αλλά και όπως προανέφερα οι Μουσουλμάνοι, αναμένουν τον Σεπτέμβριο του 2015 και ίσως τότε αυτός εμφανίστει στο Ισραήλ αρχικά και σταδιακά και παγκόσμια ώστε να αρχίσει να γίνεται γνωστός και να αρχίσει και την κυριαρχία του στον κόσμο φανερά.

    Βέβαια δεν μένει παρά να δούμε το τι θα συμβεί, κοντός ψαλμός Αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε Σιωνιστικούς κύκλους και Μασονικές στοές η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ... Υψηλός τεκτονισμός επηρεάζει την χώρα μας μέσω των πολιτικών μας!29 Ιουλίου 2015 στις 8:03 μ.μ.

    Σε Σιωνιστικούς κύκλους και Μασονικές στοές η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ... Υψηλός τεκτονισμός επηρεάζει την χώρα μας μέσω των πολιτικών μας!

    Βράβευση της Μέϊρκελ, από την Πανευρωπαϊκή Μασονική Οργάνωση Εβραίων Σιωνιστών-Ναζιστών «B'nai B'rith»

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (κέντρο) ποζάρει με Reinhold Simon (δεξιά), πρόεδρο της Εβραϊκής Ανεξάρτητης Μασονικής Εβραϊκής οργάνωσης «B’nai B’rith» και τον επίτιμο της προέδρου της ίδιας μασονική υπεροργάνωσης Joseph H. Domberger (αριστερά) από τους οποίους τιμήθηκε με το ανώτατο αστέρι Αξίας B’nai Β΄rith, στις 11 Μαρτίου 2008 στο Βερολίνο. Οι Εβραίοι τίμησαν την Μέρκελ με το βραβείο, για την εξαιρετική εργασία της κατά του ...ρατσισμού και την δέσμευσή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι όλη η αθλιότητα που ζούμε στο πετσί μας – Για τέτοια ανθρώπινα δικαιώματα μιλάμε) PHOTO DDP Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) /

    Οι Εβραϊκές αιρέσεις Τεκτόνων «B’nai B’rith» τίμησαν την Άνγκελα Μέρκελ

    Την Άνγκελα Μέρκελ τίμησε η πανευρωπαϊκή «B’nai B’rith» (μασονική αίρεση των Εβραίων Ταλμουδιστών, που διαδίδουν για τον Χριστό, ότι ήταν ένας δαίμονας και «μη Εβραίος» όπως τα ζώα):

    === ΕΙΝΑΙ η ίδια ακριβώς οργάνωση, που συνεργάστηκε στενότατα με τους Ναζιστές χιτλερικούς, το διάστημα 1936-1940, για τη μεταφορά 500.000 Εβραίων της ...Γερμανίας στην Παλαιστίνη!!!! Διαβάστε παρακάτω:

    === ΑΝΩΤΑΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΚΟΝΚΑΡΔΙΟ:

    1.— «Εμείς, ο Μέγας Διδάσκαλος, ο επιμελητής του Ιερού Παλλαδίου, ο Ανώτατος Πατριάρχης Ανώτατο του Οικουμενικού Ελευθεροτεκτονισμού – με Γνωμάτευση από το πεφωτισμένο High College της Γενικής Ελευθερομασωνίας – προς εκπλήρωσιν της πράξεως του Κονκορδάτου, η οποία συνήφθη μεταξύ μας και των τριών Ανωτάτων Ομοσπονδιακών Συμβουλίων της Αμερικής, της Ανγγλίας και της Γερμανίας και υπεγράφη σήμερα από Ημάς, αποφασίσαμε και διατάσσουμε: Μοναδικη Παράγραφος – η Γενική Συνομοσπονδία των μυστικών εβραϊκών Στοών έχει με την σημερινή ημέρα συσταθεί επι της βάσεως, όπως αυτή έχει ορισθεί στην Πράξη του Κονκορδάτου. Εδώθη στους ιερούς χώρους της Ανωτάτης Ανατολής του Charlestown, στο πανέμορφο μέρος του Θείου Διδασκάλου την 1. Ημέρα του μήνα Tishri 450, στην 12. Ημέρα του 7. Μήνα του έτους 00847 του αληθινού Φωτός».



    2.— ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΡΑΦΕΙ:

    «Το Ανώτατο Δογματικό Διευθυντήριο του Παγκοσμίου Τεκτονισμού αναγνωρίζει τις εβραϊκές Στοές ό οικήματα, όπως αυτές υφίστανται σήμερα στις μεγάλες χώρες. Η κεντρική έδρα του B’nai B’rith θα βρίσκεται στο Αμβούργο και η κυρίαρχη αρχή θα φέρει τον τίτλο μιας Ανωτάτης Πατριαρχικής Συνέλευσης.

    Το μυστικό της υπάρχουσας συμμαχίας θα διατηρηθεί αυστηρά από εκείνα τα μέλη του Υψηλου Τεκτονισμού, τα οποία το Ανώτατο Δογματικό Διευθυντήριο θα κρίνει σκόπιμο να εμπιστευθεί… Ούτε η Ανωτάτη Πατριαρχική Συνέλευση του Αμβούργου, ούτε οποιαδήποτε άλλη Στοά που υπάγεται σ” αυτήν, θα αναφέρονται στις ετήσιες εκθέσεις του Κυριάρχου διοικητικού Διευθυντηρίου, ωστόσο, η Ανωτάτη Πατριαρχική Συνέλευση στο Ανώτατο Δογματική Διευθυντήριο μια ετήσια συνδρομή του 10% των προσωπικών εισφορών των μελών των εβραϊκών Στοών… Κανείς Αδελφός Ελευθεροτέκτων των επισήμων τελετών, που δεν είναι Εβραίος, έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος σε μια εβραϊκή Στοά, ανεξάρτητα απο τον βαθμό που κατέχει»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΜΑΙ Ο""ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
    ΦΑΓΩΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΤΑ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΝΟΜΙΖΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειμαι ο ΄΄Ελλαδα ανηκει στους ανοητους΄΄
    Μπορεις να μου πεις γιατι με πειραξε ο μουσακας χθες βραδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

      Διαγραφή
  26. Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή