Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ασπασίας Μανδρέκα, τ. Βουλευτή Φωκίδας, Δικηγόρου. ΝΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ.

Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της σε περίοδο ειρήνης. Την ερχόμενη Κυριακή καλείται ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, μέσω δημοψηφίσματος, για το μέλλον του και για το μέλλον της πατρίδας μας......

            Η δικής μας επιλογή θα καθορίσει την πορεία της Ελλάδας.
Καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη,
            Καλούμαστε να αποφασίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ.
Αυτό είναι το πραγματικό αντικείμενο του δημοψηφίσματος και το σπουδαίο διακύβευμα.
            Μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να έχουμε την ξεκάθαρη κρίση ότι επιβάλλεται η χώρας μας να παραμείνει στην Ευρώπη και, μάλιστα, στον πυρήνα αυτής.
Γιατί η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης.
            Γιατί την απόφαση αυτή επιβάλλουν τα Εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Την επιβάλλει το Οικονομικό και Κοινωνικό συμφέρον όλων των Ελλήνων, καθόσον, η έξοδός μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σηματοδοτήσει την ολίσθηση της καθημερινής μας ζωής σε πρωτόγνωρα άσχημες συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές θα χαρακτηρίζονται, κυρίως, από μεγαλύτερες θυσίες και δυσανάλογα μεγάλο κόστος για όλους, αλλά, κυρίως, για τους πιο αδύναμους πολίτες.
            Την απόφαση αυτή, όμως, επιβάλλει και η διαφύλαξη της Εθνικής μας Ακεραιότητας και Ασφάλειας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στο πλαίσιο προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή που μεγάλα Εθνικά μας ζητήματα παραμένουν «ανοιχτά», ενώ, ταυτόχρονα, γεωπολιτικά η πατρίδα μας βρίσκεται στη «φλεγόμενη» γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου.    
            Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια απλή επιλογή αλλά είναι Εθνική Στρατηγική Κατεύθυνση και Προσανατολισμός.            
Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του λαού μας που αγωνίστηκε για αυτή.
Τούτη την κρίσιμη για την πατρίδα μας ώρα δεν θα πρέπει να επικρατήσουν απροσανατολιστικά και διχαστικά διλλήματα.


Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ψηφίζοντας Όχι στο δημοψήφισμα θα στείλουν, απλά, ένα αυστηρό μήνυμα προς τους θεσμικούς μας εταίρους, προκειμένου αυτοί να υποχωρήσουν σε σημεία των διαπραγματεύσεων. Όμως, κάνουν μεγάλο Λάθος. Μακάρι, να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι!
Είναι επικίνδυνο, στην πιο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας στιγμή, να επιτρέψουμε να μάς παρασύρει οποιαδήποτε, ακόμη και εύλογη, απογοήτευση ή πικρία. Οι οδυνηρές θυσίες δημιουργούν, δικαιολογημένα, έντονους συναισθηματισμούς. Στις κρίσιμες αποφάσεις, όμως, οι συναισθηματισμοί οδηγούν σε λάθος.
Ένα Όχι που θα βασίζεται στο θυμικό, στην παρόρμηση και όχι στην κριτική λογική και σύνεση, θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και αυτό θα είναι οριστικό και ολέθριο. Χωρίς επιστροφή!
Αυτό θα είναι το ολέθριο Όχι για το μέλλον της χώρας.
Ένα Όχι θα στερήσει από την Ελλάδα κάθε δυνατότητα για έξοδο από την κρίση. Θα στερήσει από όλους μας κάθε προοπτική για πρόοδο.
Για αυτό την Κυριακή Ενωνόμαστε Όλοι σε ένα κοινό Μέτωπο και ψηφίζουμε ΝΑΙ.
Πέρα και Πάνω από Κόμματα Ψηφίζουμε ΝΑΙ.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για να έχει μέλλον και προοπτική η πατρίδα μας.
ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στη Δημοκρατία.
ΝΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ.

*******


Γιατί το ΝΑΙ, σημαίνει:

·         ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
·         ΝΑΙ στη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, που δεν είναι εφικτή από άλλη πηγή χρηματοδότησης, πλην της Ευρώπης.
·         Ναι στην παραμονή της χώρας στην κατηγορία των αναπτυγμένων χωρών και όχι στην προσχώρησή της στις τριτοκοσμικές χώρες.
·         Ναι στην Αξιοπιστία της Ελλάδας.
·         ΝΑΙ στην εξασφάλιση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας που αποτελεί τη μηχανή λειτουργίας ενός κράτους.
·         ΝΑΙ στη διασφάλιση των καταθέσεων και το άνοιγμα των τραπεζών.
·         ΝΑΙ στην διασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής μισθών και συντάξεων στους πολίτες.
·         ΝΑΙ στη διασφάλιση των προγραμμάτων της Ευρώπης, όπως είναι τα προγράμματα για τα δημόσια έργα, το ΕΣΠΑ και οι αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις, που συνολικά φέρνουν στη χώρα πάνω από 43 δις ευρώ ως το 2020.
·         ΝΑΙ στη συμμετοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το πακέτο «Γιούνκερ» που προβλέπει, ειδικά, για την Ελλάδα 35 δις ως το 2020.
·         ΝΑΙ στα Επιχειρηματικά προγράμματα.
·         ΝΑΙ στην επιστροφή της χώρας μας και της οικονομίας στην ομαλότητα και κανονικότητα.
·         ΝΑΙ στη διασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
·         ΝΑΙ στην ισχυρή γεωπολιτική θέση της Ελλάδα μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
·         ΝΑΙ στην οικονομική σταθερότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.
·         ΝΑΙ στην Ανάπτυξη.
·         ΝΑΙ στη διαφύλαξη και ισχυροποίηση των εθνικών πυλώνων και των βασικών πηγών εσόδων για τη χώρα, (όπως είναι ο τουρισμός και η παραγωγή).

ΟΧΙ σημαίνει:

·         ΟΧΙ, σημαίνει αδυναμία ανταπόκρισης στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας, άρα χρεοκοπία.
·         ΟΧΙ, σημαίνει έξοδος από το Ευρώ. Οι θεσμικοί μας εταίροι έχουν ήδη δηλώσει ότι αν το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι το ΟΧΙ αυτό αυτομάτως θα σηματοδοτήσει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρώπη, χωρίς, βεβαίως, να υπάρχει δυνατότητα, περαιτέρω διαπραγματεύσεων.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι θα εξαναγκαστεί η Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε «κούρεμα» των καταθέσεων και στη συνέχεια στην έκδοση νέου νομίσματος.
·         ΟΧΙ, σημαίνει κατάρρευση των Τραπεζών και απώλεια καταθέσεων.
·         ΟΧΙ, σημαίνει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.
·         ΟΧΙ, σημαίνει μετάβαση στη δραχμή η οποία θα επιφέρει απότομο σοκ με απρόβλεπτες, χαοτικές, συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.
·         ΟΧΙ, σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη, άρα απώλεια των πόρων από το ΕΣΠΑ και τις Αγροτικές Επιδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 43 δις.
·         ΟΧΙ, σημαίνει αποκλεισμός από κάθε άλλο αναπτυξιακό πακέτο της Ευρώπης, όπως το «πακέτο Γιούνκερ», που προβλέπει 35 δις για την Ελλάδα έως το 2020.
·         ΟΧΙ, σημαίνει διακοπή έργων υποδομής, (δρόμοι, γέφυρες, πλατείες και έργα αστικής ανάπλασης χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ).
·         ΟΧΙ, σημαίνει το τέλος της συμμετοχής των νέων μας σε εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus, κ.λ.π.
·         ΟΧΙ, σημαίνει εκτίναξη, (πολλαπλασιασμός), του δημοσίου χρέους. Ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας υπόκειται σε μη ελληνικό δίκαιο και είναι αδύνατο να μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα με ένα απλό νόμο από την Ελληνική βουλή. Επομένως, σε δραχμικούς όρους το χρέος θα αυξηθεί αντίστοιχα με το ύψος της υποτίμησης, με την επιπλέον επιβάρυνση των κεφαλαίων που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ELA.
·         ΟΧΙ, σημαίνει εκμηδένιση των δημοσίων εσόδων αφού οι πολίτες δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κ.λ.π.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι δεν διαγράφονται τα ιδιωτικά δάνεια, αλλά αντίθετα θα καταστεί πιο δύσκολη η αποπληρωμή τους, αφού θα εκτοξευτούν τα επιτόκια τους και θα υποτιμηθούν οι μισθοί.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι τα ιδιωτικά δάνεια, (τα δάνεια όλων μας), που η Ελληνική Κυβέρνηση έχει παραχωρήσει ως εγγύηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, μπορεί να καταστούν αμέσως απαιτητά και να αρχίσουν οι αναγκαστικές εκτελέσεις εναντίον των πολιτών.
·         ΟΧΙ, σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας. Επιχειρήσεις εισαγωγής και εμπορίου πρώτων υλών, αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τροφίμων, φαρμάκων, μηχανημάτων, ρουχισμού θα καταρρεύσουν, αφού θα εισπράττουν δραχμές και θα πρέπει να πληρώνουν ή θα χρωστούν ήδη ευρώ.
·         ΟΧΙ, σημαίνει τριτοκοσμικός πληθωρισμός που θα δημιουργηθεί από την υποτίμηση της δραχμής και θα φτάσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στο ναδίρ. Σε λίγο καιρό οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν να χάνεται πάνω από το μισό του σημερινού εισοδήματός τους.
·         ΟΧΙ, σημαίνει εξευτελισμός της τιμής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και μετατροπή της σε βορά σε διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους. Εισβολή, δηλαδή, ξένων επενδυτών – αρπαχτικών, οι οποίοι θα αποκτήσουν σε εξευτελιστικές τιμές επιχειρήσεις, ακίνητα, κομμάτια δημόσιας περιουσίας, κ.λ.π. Θα λάβει χώρα, αυτό που απεύχονται όλοι, το ξεπούλημα της χώρας, που σήμερα επικαλούνται οι θιασώτες της δραχμής.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι ο πλούτος γι αυτούς που έχουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό θα πολλαπλασιαστεί, τη στιγμή που οι καταθέσεις των μικρομεσαίων θα εξανεμιστούν. Ο πληθωρισμός και οι συνεχείς υποτιμήσεις θα μεγαλώσουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, ενώ θα δημιουργηθούν καινούργιες τάξεις νεόπλουτων που θα έχουν πρόσβαση σε συνάλλαγμα.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι η ανταγωνιστικότητα δεν θα βελτιωθεί, αφού οι εγχωρίως παραγόμενες πρώτες ύλες είναι ελάχιστες σε σχέση με τις εισαγόμενες, που θα γίνουν πανάκριβες, ενώ οι μισθοί, λόγω πληθωρισμού, θα συνεχίσουν πλασματικά να αυξάνονται. Άρα, το κόστος παραγωγής δεν θα μειωθεί σε βαθμό αντίστοιχο με το ύψος της υποτίμησης.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα χάσουν την πρόσβαση σε διεθνή χρηματοδότηση, ενώ θα κληθούν να καταβάλλουν πληρωμές σε ρευστό για εισαγωγές, αντιμετωπίζοντας υπερβολικά κόστος δανεισμού.
·         ΟΧΙ, σημαίνει δραματική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται γύρω στο 50% ή ενδεχομένως και περισσότερο.
·         ΟΧΙ, σημαίνει διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας καθώς και η κοινωνική αστάθεια θα προκαλέσει αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι η ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία θα αποστερηθούν τους αναγκαίους πόρους από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και τον Frontex, για την αντιμετώπιση της τεράστιας πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των παράνομων μεταναστών.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και οι Δημόσιες Υπηρεσίες στο σύνολό τους θα υπολειτουργούν παρέχοντας περιορισμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες στον πολίτη.
·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι υποβαθμίζονται αυτόματα οι κοινωνικές δομές των Δήμων και των Περιφερειών, (π.χ Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς χρηματοδοτούμενους από το ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επιδόματα πρόνοιας χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη).
·         ΟΧΙ, σημαίνει έλλειψη βασικών αγαθών για τον πολίτη και την καθημερινότητά του, μεταξύ των οποίων φάρμακα και καύσιμα.

·         ΟΧΙ, σημαίνει διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας, η οποία όντας σε πολύ δυσχερή θέση δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τυχόν προκλήσεις από άσπονδους γείτονες.

1 σχόλιο: