Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Ρήξη στη Δημοτική Αρχή

Η πόλωση που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία επηρέασε και τη Δημοτική Αρχή, όπου ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραγιάννης.....
«άδειασε» το Δήμαρχο κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλο ο οποίος είχε υπογράψει κοινή δήλωση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και άλλους δέκα εννέα Δημάρχους. 
Ο κ. Καραγιάννης σε μια ολιγόλογη δήλωση φέρει ένα καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του Δημάρχου, καθώς καταφέρνει να αναδείξει δημοκρατικό έλλειμμα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι δεν ρωτήθηκε κανένας από την παράταξη, αφετέρου καταδεικνύει εμμέσως τη στενή πολιτική διασύνδεση του Δημάρχου με τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, ενώ του υπενθυμίζει ότι ο συνδυασμός ήταν ανεξάρτητος.

 Αναλυτικά ο κ. Καραγιάννης σημειώνει: 
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Κατόπιν της "κοινής δήλωσης" δια υπογραφής, των επικεφαλής των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών της Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την θέση τους στο ερχόμενο Δημοψήφισμα της Κυριακής, νοιώθω την ανάγκη ως συμμετέχον και ως αιρετός δημοτικός σύμβουλος της συμπολιτεύσεως στον Δήμο Δελφών και με αίσθημα ευθύνης προς τους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν, να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε συμμετείχα, γιατί ουδέποτε δεν ήρθε προς συζήτηση στον Δήμο μας, η θέση και η στάση που θα κρατήσει ο Δήμος μας, αλλά και ποια η απόφαση του για το επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής. 
Οι προσωπικές απόψεις, σαφώς και είναι σεβαστές, αλλά αντιτίθεμαι σε ανακοινώσεις οι οποίες τιτλοφορούνται με την ιδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράφονται με τα αξιώματα τα οποία δόθηκαν κατόπιν εκλογικής διαδικασίας και δη αξιώματα τα οποία λήφθηκαν με την σημαία του «ανεξάρτητου», χωρίς να έχει ληφθεί συλλογική απόφαση ως επιτάσσει η Δημοκρατία μας.
 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 

Θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση του Δημάρχου, προφανώς μετά το δημοψήφισμα, καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος στο εν λόγω έγγραφο υπέγραψε ως Δήμαρχος που υποδηλώνει αυτομάτως ότι εκπροσωπεί το σύνολο της πλειοψηφούσας παράταξης. Αν δεν απαντήσει, θα δώσει το δικαίωμα να αμφισβητείται και μελλοντικά από άλλα μέλη της πλειοψηφίας, ενώ θα φανεί και η έλλειψη συνοχής της Δημοτικής Αρχής. 
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι από την πλειοψηφία αποχώρησε και ο κ. Γιάννης Πάλλας, επειδή ο επικεφαλής, Δήμαρχος Δελφών δεν τη συγκάλεσε σε συνεδρίαση πριν χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του. 
Σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όταν όμως διατυπώνεται ευθέως αμφισβήτηση μέσω του τύπου οδηγεί σε λάθος συνειρμούς.
Η ΩτΦ

3 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ? ΑΦΑΝΤΟΣ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΧΙ Η ΝΑΙ Η ΟΧΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι ρε φιλέ και να μας πει ο αντιδήμαρχος τι να ψηφισουμε! Εκτος κ θες τη γνώμη του, για να ψηφισεις το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή