Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δεν δραπετεύω, είμαι εδώ για τα δύσκολα


"Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη συμφωνία"
Με τη ρήση "ένας καπετάνιος στη φουρτούνα το χειρότερο που έχει να κάνει είναι να εγκαταλείψει το τιμόνι"....
ο Αλ. Τσίπρας "ανέλαβε πλήρως την ευθύνη" για την επιλογή της "δύσκολης" συμφωνίας που συνυπέγραψε με τους δανειστές, την ευθύνη ολοκλήρωσής της για να θωρακιστεί η χώρα, αλλά και την ευθύνη να προωθηθεί το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς -μέσα από τις Συμπληγάδες αλλά και τη δυνατότητα που παρέχει το νέο πρόγραμμα "σε βάθος τετραετίας".
"Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη συμφωνία"
Μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός απέκλεισε τα σενάρια περί κυβερνήσεων "εθνικής ενότητας" ή "ειδικού σκοπού" με δική του παρουσία, προέταξε τη σταθεροποίηση της χώρας έναντι του πολιτικού προβλήματος, το οποίο -όπως είπε- θα επιλυθεί αμέσως μετά, σε συνάρτηση με την ύπαρξη ή μη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αναφερόμενος στο εσωκομματικό ζήτημα, διευκρίνισε ότι δεν θα επιλυθεί με διαγραφές και διοικητικό τρόπο ("δεν είναι στην κουλτούρα μου"), αλλά εκ των πραγμάτων με την επιλογή εκάστου έναντι του συλλογικού πολιτικού σχεδίου.


* Οι εναλλακτικές λύσεις σε μια κακή συμφωνία ήταν: είτε η άτακτη χρεοκοπία είτε το σχέδιο Σόιμπλε, που περιλάμβανε έξοδο από το ευρώ και Μνημόνιο
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου