Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου
=ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ..."ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΑΜΕ ΜΕ  ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROLS".....



Ανακοίνωση σχετικά με την "ομάδα εργασίας" του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan B, με το οποίο θα έσπαζε ο εκβοασμός των δανειστών και θα απέτρεπαν την έξοδο από το ευρώ χωρίς να κλείσουν οι τράπεζες και να επιβληθούν τα capital controls, εξέδωσε ο διάσημος καθηγητής Οικονομικών Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στην οποία αποκαλύπτει ότι αυτός ήταν συντονιστής της ομάδας εργασίας που επεξεργαζόταν σχέδιο έκτακτης ανάγκης.!

                           ******************


=ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από την Ένωση Eλληνικών Τραπεζών



H Ένωση Eλληνικών Τραπεζών ζήτησε... από τον ESM προκαταβολή κεφαλαίων ύψους 10 δισ ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως παραδέχτηκε χθες η πρόεδρος της Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σημείωσε τη δυσκολία για τις τράπεζες να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον περιορισμών κεφαλαίου.

Το ποσό των 10 δισ. ευρώ θα δοθεί ως προκαταβολή έναντι της ενδεχόμενης συμμετοχής σε μελλοντική αύξηση κεφαλαίου, όπως συνέβη και στην ανακεφαλαιοποίηση του 2012 όταν ο EFSF τότε προχώρησε σε μια αντίστοιχη κίνηση.

Αν το ποσό δεν χρειασθεί θα επιστραφεί ενώ μέχρι τότε θα πληρώνονται οι τόκοι.

                           **************

=ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ
Αναδρομική μείωση συντάξεων από τον Ιούλιο, για 2,5 εκατ. συνταξιούχους -Εμπλοκή και με τις επικουρικές 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ 
Τρίμηνες μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ στις κύριες συντάξεις, και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές θα έχουν στις αποδοχές τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα.
Ο λόγος είναι πως οι νέες αυξημένες εισφορές ασθένειας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα επιβληθούν αναδρομικά, σύμφωνα με το σχέδιο της εγκυκλίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο σχέδιο αυτό μάλιστα, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», προτείνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου να επιβάλλεται η εισφορά ασθένειας 6% στις επικουρικές συντάξεις όχι στο τελικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι δικαιούχοι, αλλά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό πριν από τις μειώσεις.

                            ******************

=ΣΟΚ: H Αυστρία θέλει να αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ... δωρεάν



Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων είναι 50 δισ. ευρώ και οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι παίζουν εξέχοντα...
ρόλο. Όμως σύμφωνα με τους αυστριακούς σιδηρόδρομους, που εκφράζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αξίζει ούτε σεντ.

Οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ενδιαφέρονται να αναλάβουν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Όμως ο πρόεδρος των αυστριακών σιδηροδρόμων Κρίστιαν Κερν σε συνέντευξή του στο αυστριακό οικονομικό περιοδικό Trend αποκλείει ήδη εκ των προτέρων την καταβολή ενός αντιτίμου.

«Θα εξετάσουμε την περίπτωση. Όμως γνωρίζω πολύ καλά τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και εξεπλάγην από τα ποσά που επιδιώκονται από την ιδιωτικοποίηση. Σε περίπτωση που εξετάσουμε σοβαρά την περίπτωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τότε αποκλείω κατηγορηματικά την καταβολή αντιτίμου», κατέστησε σαφές ο επικεφαλής των αυστριακών σιδηροδρόμων.

                         ******************


=ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ
Αυτός είναι ο παιδικός φίλος του Βαρουφάκη με τις υποκλοπές ΑΦΜ -Τον είχε διορίσει γενικό γραμματέα στοΥΠΟΙΚ

Αυτός είναι ο παιδικός φίλος του Βαρουφάκη με τις υποκλοπές ΑΦΜ -Τον είχε διορίσει γενικό γραμματέα στο ΥΠΟΙΚ 


Aναλύοντας το περίφημο Plan B του στο φόρουμ OMFIF ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι για να υλοποιήσει αυτό το απίστευτο σχέδιό του με το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και το χακάρισμα των ΑΦΜ των πολιτών είχε διορίσει σε έναν καλό παιδικό του φίλο σε θέση κλειδί για να κάνει τη δουλειά αυτή. 
«Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα.Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών», είπε χαρακτηριστικά στο φόρουμ ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Μιχάλη Χατζηθεοδώρου.

                     ************************

=ΜΕ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Ο Λαφαζάνης νομίζει ότι είναι ο Λένιν -Τι σημαίνει Iskra?

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) 

Τον Βλαντιμίρ Λένιν και μία επαναστατική εφημερίδα της τσαρικής Ρωσίας θυμήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας.

Στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια της Iskra, της ιστοσελίδας που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε πως το όνομα του site σημαίνει στα ρωσικά «σπίθα». «Και η Iskra ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, εξηγώντας ότι από εκεί πήρε το όνομά της και η ιστοσελίδα.

Η συγκεκριμένη πολιτική εφημερίδα ιδρύθηκε ως το επίσημο όργανο του Ρωσικού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος των Εργαζομένων. Το σύνθημά της ήταν «Από τη σπίθα θα ανάψει η φωτιά». Αρχικά τη διαχειριζόταν ο Βλαντιμίρ Λνιν. Η πρώτη της έκδοση κυκλοφόρησε στη Λειψία, την 1η Δεκεμβρίου του 1900. Αλλες εκδόσεις βγήκαν στο Μόναχο (1900-1902) και στη Γενεύη από το 1903. Οταν ο Λένιν ήταν στο Λονδίνο (1902-1903), η εφημερίδα έβγαινε από ένα μικρό γραφείο. Το 1903, μετά από τη διάσπαση του κόμματος, ο Λένιν αποχώρησε και η εφημερίδα πέρασε στον έλεγχο των Μενσεβίκων και συνέχισε να εκδίδεται έως το 1905.


                          ****************

=Συνταξιούχος μαθαίνει για τα capital controls μέσα στην τράπεζα και γίνεται κακός χαμός - Δείτε στο βίντεο το ξέσπασμά του.





Ο συνταξιούχος περίμενε στην ουρά και όταν έφτασε...

μπροστά στην ταμία ξέσπασε - Δείτε τι κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες μέσα στην τράπεζα...
Επεισόδιο με αγανακτισμένο ηλικιωμένο συνταξιούχο δημιουργήθηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ναυπλίου 20 και Αλ. Σούτσου στην Τρίπολη. Ο ηλικιωμένος απαιτούσε από την υπάλληλο της τράπεζας να του δώσει όλα τα χρήματα που έχει στο λογαριασμό και όχι μόνο τα 120 ευρώ που μπορούσε να λάβει.

Η υπάλληλος προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά ο κύριος επέμενε. Υπήρξε μεγάλη ένταση για αρκετή ώρα με τον ηλικιωμένο να μην φεύγει. «Θέλω τα λεφτά μου τώρα», φώναζε. Το επεισόδιο έλαβε τέλος με την επέμβαση της Αστυνομίας.

Δείτε στο βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας την στιγμή έντασης, με το ξέσπασμα του 



Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου