Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ …συναντάμε την Πανσέληνο του Ιουλίου την Τετάρτη 29/7/2015 στην πλαζ Βραχάκια στις 9μμ


Αυτή τη βδομάδα η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας
αλλάζει μέρα και τόπο (λόγω του φεγγαριού..)


Η Κινηματογραφική Λέσχη συμμετέχει στις τριήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κίρρα» και διοργανώνει προβολή με ελεύθερη είσοδο. 
Με το φεγγάρι να μας συντροφεύει, την αύρα της θάλασσας να μας δροσίζει, θα απολαύσουμε ένα 15λεπτο κινηματογραφικό οδοιπορικό. Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Σωτήρης Κακκανάς, θα μας ταξιδέψει μέσα από τη μοναδική τέχνη της φωτογραφίας συνδέοντας την Ιτέα, τη Κίρρα, τη θάλασσα με το φως του φεγγαριού. Η μουσική είναι του Θ. Παπαπολίτη ενώ απαγγέλλει ο Κωνσταντίνος Κακκανάς.  Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτήν τη δημιουργία και δεσμευόμαστε για τη συνέχειά της.
Θα ακολουθήσει προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Θα το μετανοιώσεις» της Κατερίνας Ευαγγελάκου η οποία κατάγεται από την περιοχή μας.
Μερικές πληροφορίες για την ταινία
Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στέργιογλου,                Ράνια Οικονομίδου 
Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη
Τραγουδούν: Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου

            Μια υπέροχη, γλυκιά και αισιόδοξη κομεντί ηθών που σάρωσε τα βραβεία του 43ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (βραβείο κοινού, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α’ και β’ γυναικείου, α’ ανδρικού ρόλου, μακιγιάζ)
ΥΠΟΘΕΣΗ
Το Μαράκι είναι μια γυναίκα που ζει σε μια επαρχιακή πόλη και ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική,  παρότι όλοι  αναγνωρίζουν ότι έχει το ταλέντο, την εξυπνάδα και την πυγμή που θα της εξασφάλιζαν την πραγματοποίηση των εφηβικών ονείρων της για σπουδές και καριέρα. Όμως το Μαράκι έδινε πάντα προτεραιότητα στις ηθικές της υποχρεώσεις απέναντι στη μητέρα και τις αδερφές της. Είναι η δυνατή που πάνω της στηρίζονται όλοι οι υπόλοιποι.
(Μήπως αυτή η ιστορία σας θυμίζει κάποιον/α από το οικογενειακό ή κοινωνικό σας περιβάλλον; Σίγουρα ναι!)
Αφού λοιπόν έχει κάνει τη ζωή της χαλί για να πατάνε όλοι, η λύση έρχεται με έναν αταίριαστο έρωτα: ξαφνικά στα σαράντα της μένει έγκυος από ένα νεαρό με μεγάλη διαφορά ηλικίας.
Μεγάλο προσόν της ταινίας το σενάριο με καθημερινούς αλλά και έξυπνους διαλόγους, με λεπτό χιούμορ και λυρισμό.  Παρά το ότι η ιστορία φαίνεται απλή, είναι ένας σφιχτοδεμένος καμβάς κεντημένος με στιγμιότυπα που αποδίδουν στις λεπτομέρειες τη βαρύτητα που τους αρμόζει.
Όλοι οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί ξεκινώντας από την Μάνια Παπαδημητρίου (Μαράκι). Ηθοποιός θεατρικού ρεπερτορίου φωτίζει το πανί με λάμψη. Είναι απίστευτες οι μεταβάσεις της από το ανήμπορο και κωμικό στο απαιτητικό ύφος, όπως και οι χρωματισμοί της φωνής της που από το κωμικό περνάνε στο δεσποτικό τόνο της καταγγέλλουσας σαραντάρας. 
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη μουσική της ταινίας. Πρόκειται για πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που έγραψε η Δήμητρα Γαλάνη για την ταινία και ερμηνεύει η ίδια και η Τάνια Τσανακλίδου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με προαιρετική οικονομική εισφορά

Πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε αξέχαστες ώρες πολιτιστικής δροσιάς δίπλα στη θάλασσα στα βραχάκια.

Οι επόμενες δραστηριότητες μας:
1) Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στα Σκαρίμπεια 2015: Τη Τρίτη 4 Αυγούστου στις 9μμ σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Αγιοευθυμιωτών και τη ΤΚ Αγίας Ευθυμίας προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους με τον γενικό τίτλο «Σφηνάκια… γέλιου»
2) «Ημέρες και νύχτες κινηματογράφου στην Ιτέα» από Παρασκευή 7/8 μέχρι Τρίτη 11/8. Ένα πλούσιο πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με πολλές εκπλήξεις. Περισσότερα προσεχώς….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου