Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παμφωκικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στις απολύσεις εργατών στα μεταλλεία Βωξίτη της πολυεθνικής εταιρίας Kerneos


Η ΤΕ Φωκίδας καλεί το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί, να συμπαρασταθεί στους εργάτες των μεταλλείων και να απαιτήσει με μια φωνή:....
  • ΕΔΩ και ΤΩΡΑ επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών από τα μεταλλεία,
  • Καμία μείωση μισθών,
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο της εταιρίας για την Παρασκευή 12 Ιούνη πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Φωκίδας. Στη μάχη αυτή να μην μείνει κανένας μόνος του. Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι εργάτες ώστε να αποκρουστεί αποτελεσματικά η επίθεση στα εργασιακά και κεκτημένα δικαιώματα που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία. Είναι το όπλο για να σπάσει ο φόβος και η εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι εργάτες στα μεταλλεία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης που στηρίζουν με νύχια και με δόντια όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια επάνω στους οποίους πατάει η εργοδοσία για να τσακίσει σήμερα τους εργαζόμενους. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το υπηρετικό προσωπικό αυτών των κομμάτων σε Δήμο και Περιφέρεια που συνειδητά σιωπά. Η σιωπή τους δηλώνει τη συνενοχή τους στο έγκλημα που διαπράττεται, έγκλημα που προσθέτει κάθε εβδομάδα νέους εργάτες στην μακροσκελή λίστα της ανεργίας.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε φτωχό επαγγελματία, κάθε φτωχό αγρότη να σταθεί στο πλευρό των εργατών στα μεταλλεία, να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του. Όποιος δεν βλέπει τη λύση και των δικών του προβλημάτων στη στήριξη του αγώνα αυτού, απλά δεν βλέπει ότι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα έρχεται και η σειρά του.

Άμφισσα, 9 Ιούνη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου