Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΑΣ - Η εργοδοσία εφαρμόζει τη μνημονιακή νομοθεσία και προχωράει σε απολύσεις !

Είναι η ίδια εργοδοσία ,με όποιο όνομα και αν μοστράρει ( Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, S&B, ΕΛΜΙΝ,  ΚΕΡΝΕΟΣ) που περήφανα ανακοινώνει τις οικονομικές επιτυχίες της και προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της και μέσω της μείωσης του προσωπικού και μισθών......
 Θέσεις εργασίας που υπερηφανευόταν  ότι άνοιξε η εταιρεία στο νομό, κλείνοντας  χιλιάδες άλλες στην ευρύτερη περιοχή (κτηνοτροφία, αγροτική καλλιέργεια- ελαιοκαλλιέργεια, τουρισμός)   Η ίδια εργοδοσία που έχει μετατρέψει το νομό σε σεληνιακό τοπίο, δεν εφαρμόζει τους περιβαλλοντικούς όρους, απολύει απροκάλυπτα τους εργαζόμενους… Η ίδια εργοδοσία που δεν έχει πατρίδα και κάθε φορά πάει εκεί όπου βγάζει περισσότερα και δίνει λιγότερα. Πίσω μένουμε εμείς ,τα προβλήματά μας και ο ρημαγμένος τόπος μας .
 Και βέβαια με την υποστήριξη  των τοπικών αρχόντων,  καθώς και του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη που δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα λόγια του για στήριξη στην  "υγιή επιχειρηματικότητα" της εταιρείας, με τις αποφάσεις τους  όλα αυτά τα χρόνια δίνουν το πράσινο φως στην κάθε ΚΕΡΝΕΟΣ να λειτουργεί ασύδοτα,
ξεπουλώντας το φυσικό μας πλούτο και  υποθηκεύοντας το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, έναντι πινακίου φακής.  
Είναι φανερό ότι σ’ όλη την Ελλάδα οι καπιταλιστές προχωρούν σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που τους έδωσε η μνημονιακή νομοθεσία .
 Στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και της υποτιθέμενης επερχόμενης ανάπτυξης και των επενδύσεων, οι κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όλων των προθύμων που τους συνοδεύουν, η λυκοφωλιά της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναζητά "έναν έντιμο συμβιβασμό" αποδεχόμενη κάθε υποχρέωσή μας στους δανειστές , δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό: προσπαθούν να περάσουν ένα σύνολο τεράστιων αναδιαρθρώσεων που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις, τους μισθούς, την ασφάλιση, την εκπαίδευση , την υγεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας... Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου δουλεύει για να αξιοποιήσει την «κρίση ως ευκαιρία». Να, λοιπόν, πώς αξιοποιείται, τίνος  ευκαιρία είναι και ποιά είναι η ανάπτυξη που μας σερβίρουν .Εργασιακός μεσαίωνας με μισθούς πείνας, ωράρια και ρυθμός εργασίας σκλάβου, απολύσεις, ταυτόχρονη διάλυση κάθε συλλογικής διεκδίκησης.  
 Σήμερα, σε συνθήκες μνημονιακής ισοπέδωσης, οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Φωκίδα και στην υπόλοιπη  Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο μιας γενικευμένης επίθεσης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, εγγυητών της πιο βαθιάς και αιώνιας λιτότητας, ενός διεφθαρμένου και υποταγμένου σε αυτά συμπλέγματος πολιτικών δυνάμεων, εγκληματιών, οικονομικών και πολιτικών δολοφόνων, που μέσα από τη λεηλασία των λαών  επιβάλλουν τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που εκπροσωπούν.  Γράφουν κάθε έννοια δημοκρατίας και λαïκής κυριαρχίας στα παλιά τους τα παπούτσια. Θέλουν την συνέχιση και κλιμάκωση όλης της μνημονιακής κόλασης  εκποιώντας  τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, τη ζωή τους και τις ελπίδες τους.
Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στην εξόρυξη του βωξίτη, που απολύονται, απειλούνται και εκβιάζονται. Στηρίζουμε την απεργία τους. Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να έχουμε εμείς  και τα παιδιά μας μία σταθερή , ασφαλή και καλά αμειβόμενη  εργασία σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Ας μην ξεχνούν ότι από τα δικά τους χέρια κινείται όλη η εξορυκτική διαδικασία. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε ο ορυκτός μας πλούτος να αξιοποιείται από μας και για όλους μας.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου
  • Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης»
  • Η παραγωγή και τα κέρδη από εμάς για εμάς, Για το νοσοκομείο , τα σχολεία, τις νέες θέσεις εργασίας, την ποιότητα ζωής ,το περιβάλλον, το μέλλον το δικό μας , των παιδιών μας, της Φωκίδας.
  • Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με κοινωνικό έλεγχο.
   ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!
   ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
Η ρήξη με τους δανειστές είναι μονόδρομος και επιτακτικό «καθήκον» για όσους συνεχίζουν να προτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα έναντι των τοκογλυφικών συμφερόντων των δανειστών.
Μαζικά και δυνατά συνδικάτα σε κάθε χώρο δουλειάς
 Συνεργασία των δυνάμεων που  παλεύουν ενάντια στη νέα συμφωνία - μνημόνιο, για διακοπή των διαπραγματεύσεων και ρήξη εδώ και τώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βάλουν ταφόπλακα στα σχέδια των κυρίαρχων!

                             antarsyafokidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου