Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο τ. Δήμαρχος Θανάσης Μανανάς για το νύν Δήμαρχο Θ. Παναγιωτόπουλο «Δεν είναι σοβαρή η στάση του»

Ο τ.Δήμαρχος Θανάσης Μανανάς σε συνέντευξή του στην ΩτΦ για το νύν Δήμαρχο Θ.Παναγιωτόπουλο τονίζει:
«Δεν είναι σοβαρή η στάση του»
-«Ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει τις αλλαγές για το κυκλοφοριακό της Άμφισσας πριν ακόμη ανατεθεί η μελέτη. Ήθελε ένα μηχανικό να σφραγίσει τις δικές του προτάσεις», λέει.
-«Στην προηγούμενη θητεία, όταν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν ένθερμος υποστηρικτής να δοθεί το Χάνι σε ιδιώτη, αλλά μετά εγκλωβίστηκε σε προεκλογικές δεσμεύσεις», τονίζει.
-Μιλάει για την πρόταση που του έγινε από τη ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, αλλά και για το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει για
την περιφέρεια, όπως και για τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα.......

«Έχω την πρόθεση να είμαι ενεργός και παρών πολιτικά», τονίζει ο τ.Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Μανανάς σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στην ΩτΦ.
Μιλάει για τη συνεργασία του με τον κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, τον π.Δήμαρχο κ. Φουσέκη και τη
σχέση του με τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και θέματα επικαιρότητας.
Θεωρεί το χρέος του δήμου βιώσιμο και προτρέπει όλες τις νύν Δημοτικές Αρχές να διεκδικήσουν σθεναρά νέο πακέτο ληξιπρόθεσμων, ενώ συστήνει στη Δημοτική Αρχή να συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και συνέπεια. «Και εμείς βρήκαμε χρέη από τους προηγούμενους και οι επόμενοι από
εμάς», ξεκαθαρίζει, ενώ συμπληρώνει ότι το μόνο πρόβλημα πια είναι τα χρέη από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στις απολύσεις που γίνονται στην ΚΕΡΝΕΟΣ, υποστηρίζει ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καμιά σχέση με τον τρόπο που διοικείται σήμερα η εταιρεία, ενώ εκφράζει την άποψη ότι ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είχε δεχτεί να πάει στα γραφεία της εταιρείας για συνάντηση. «Προσωπικά όταν ήμουν Δήμαρχος είχα πάει πολλές φορές. 
Ο Δήμαρχος είπε ότι κάλεσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τρεις φορές, ενώ αυτός τον κάλεσε στην εταιρεία και δεν πήγε. Προσωπικά θα πήγαινα. Όταν εγώ έχω το πρόβλημα, γιατί οι απολυμένοι συμπολίτες μου είναι πρόβλημα που πρέπει να με απασχολήσει σοβαρά, άρα λοιπόν, έχω υποχρέωση να πάω. Όταν οι δυο πλευρές τραβάνε τα πράγματα στα άκρα λύση δεν βρίσκεται. Διότι ο Δήμαρχος για πέντε χρόνια θα είναι στη θέση του, ο κ. Πολυχρονόπουλος πάλι για όσο καιρό θα είναι διευθύνων Σύμβουλος θα είναι στη δική του και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει πολλές φορές αντικαταστάσεις σε τέτοιες θέσεις, ωστόσο η κοινωνία έχει πρόβλημα», τονίζει και συμπληρώνει ότι δεν λύνονται όλα μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
«Θέλει ευελιξία και οξυδέρκεια για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στα προβλήματα της περιοχής σου. Δεν διεκπεραιώνονται διοικητικά όλα τα θέματα», εξηγεί και συμπληρώνει ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ικανές να ανατρέψουν τις απολύσεις.
«Τα έργα δεν γίνονται με αυτόματο πιλότο. Δυστυχώς!»
«Η Δημοτική Αρχή παρά το διάστημα ανοχής που επέδειξαν και οι δημότες και η μειοψηφία, δεν έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε. Είμαι απαισιόδοξος για την πορεία του δήμου, αφού βλέπετε και εσείς ότι επικρατεί στασιμότητα παντού, με κορυφαίο πρόβλημα τα έργα που είτε δεν συνεχίζονται, είτε κινδυνεύουν να χαθούν οριστικά.
Σημειωτέον ότι υπήρχαν και πολλές μελέτες που η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει αξιοποιήσει μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου της ΣΑΤΑ. 
Η παρούσα διοίκηση του δήμου έχει 220.000 ΣΑΤΑ παραπάνω, από ό,τι είχαμε εμείς το 2014. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο όμως είναι ότι διακρίνω αλλαγή στάσης από την πλευρά του Δημάρχου σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το Χάνι της Γραβιάς, που όταν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υπέρμαχος και πρωτεργάτης για να πάει σε ιδιώτη και τώρα ανασκευάζει, εγκλωβισμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις», τόνισε, ενώ σε επίμονη ερώτηση να κατονομάσει ποιους εννοεί, παραδέχθηκε ότι μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεωργίου. 

Ο κ. Μανανάς εξήγησε ότι οι δικηγόρος του δήμου ζήτησε παράταση από το Δικαστήριο, ενώ εκτίμησε πως δύσκολα ο δήμος θα κερδίσει την ένδικη διαμάχη. «Ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλες υπηρεσίες, πιο ζωτικές, θα λειτουργήσει το χάνι;
Και πως στην περίπτωση του κυκλοφοριακού πάρκου Σερνικακίου ρίχνει χρήμα για να το δώσει μετά σε ιδιώτη, ενώ στο Χάνι διατηρεί άλλη στάση», τονίζει. Συμπληρώνει δε, ότι το Χάνι λειτουργούσε όλα τα χρόνια μόνο με έναν εργαζόμενο, ενώ ακόμη και τότε έμπαινε μέσα. «Αυτά τα ήξερε ο κ. Γεωργίου και ήξερε καλά ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς μόνο με ιδιώτη. Ωστόσο προτίμησε να με κατασυκοφαντήσει. Ο Δήμαρχος, αν και νομικός στο θέμα αυτό έκανε σωρεία νομικών λαθών», είπε.
Ειδικότερα για τα έργα του ΕΣΠΑ, υποστήριξε ότι πέρα από τα προβλήματα των χρηματοδοτήσεων κεντρικά, υπάρχει αδράνεια. «Τα χρήματα δεν ερχόντουσαν ποτέ μόνα τους.
Υπήρχε μια διαδικασία με έντονες πιέσεις και αλλεπάλληλες επισκέψεις», σημείωσε. Στην ερώτησή μας πάντως για την έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης ο κ. Μανανάς τόνισε ότι το κενό αυτό καλύπτεται εύκολα από το δικαίωμα του νόμου με τους ειδικούς συμβούλους. «Άλλωστε, παράλληλα αξιοποιείται και το προσωπικό του δήμου και αν και πάλι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει καταφεύγει σε εξωτερικούς συνεργάτες.
 Εδώ υπάρχει μια στρέβλωση που το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονη.
Δεν είναι κακό να καταφεύγει κανείς σε ιδιωτικά γραφεία, αρκεί να φροντίζει να έχει παραγωγή έργου. 
Ειδικά αυτές τις εποχές η παραγωγή έργου είναι απολύτως αναγκαία και δυστυχώς τα έργα θέλουν κόπο, μόχθο και καθημερινή πολύωρη ενασχόληση. Δεν προχωρούν με αυτόματο πιλότο και ευχολόγια. Δυστυχώς!», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Η δαιμονοποίηση των αναθέσεων
 Αναφερόμενος στις αναθέσεις υπενθυμίζει την προεκλογική περίοδο που είχαν γίνει «σημαία» κατά του συνδυασμού Ταγκαλή.
Ξεκινά με την παραδοχή ότι κάποιες αναθέσεις της προηγούμενης περιόδου θα μπορούσαν να περικοπούν. Αυτή τη στιγμή μπαίνεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι γεμάτο αναθέσεις.

Είναι δικαίωμα που δίνει ο νομοθέτης για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος. Δεν το αμφισβητεί κανείς και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε και χαμηλότερο κόστος, ειδικά τώρα με την κρίση, που είναι ακόμη καλύτερες οι τιμές. 
Ο λόγος που μας κατηγορούσαν είχε μόνο προεκλογική σκοπιμότητα. Να ξέρετε πάντως οι αναθέσεις γινόταν με τη διαδικασία των προσφορών, κυρίως στις μέρες της δικής μας θητείας. 
Τώρα πραγματικά δεν ξέρω ποια διαδικασία ακολουθείται, το μόνο που ξέρω είναι αυτό που βλέπω στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οι αναθέσεις επανήλθαν και αναρτώνται με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από αυτή που είχαν επί των ημερών μου.
ΠΗΓΗ : Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου