Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. Ορέστης  Τσάρκος {Εικόνες  και  βίντεο}

Αρκετά   ενδιαφέρουσες  και  άλλες  έως  πολύ  διαφορετικές  ειδήσεις  που  δεν  θα  δείτε  ή  δεν  θα  ακούσετε  αλλού............

- Θα ανατινάξει η Γερμανία την Ευρώπη για τρίτη φορά  μέσα  σ' έναν αιώνα;


H ρώσικη ρουλέτα βρήκε γεμάτη θαλάμη, το περίστροφο εκπυρσοκρότησε και Ελλάδα και Ευρώπη αναμετρώνται από σήμερα με την ιστορία. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη με κλειστές τράπεζες, στη σκιά του - κατευθυνόμενου - φόβου και με το βλέμμα στραμμένο στην αγωνία μιας άδηλης 6ης Ιουλίου. Η Ευρώπη επελαύνει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διά του δικαίου της πυγμής και με τo δικό της βλέμμα στραμμένο στην αγωνία των αγορών και τον φόβο της Μέρκελ: Κατά το Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της αναγνωρίζει πως ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι η Γερμανία (των δικών της ημερών) μπορεί να κατηγορηθεί ότι «ανατίναξε την Ευρώπη» για τρίτη φορά μέσα σ΄ έναν αιώνα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, και δημοσίως τουλάχιστον, η καγκελάριος δεν κάνει και πολλά για να κατευνάσει τον μύχιο φόβο της. Τις απαντήσεις εξ ονόματός της τις δίνει ο Σόιμπλε ευλογώντας ανοιχτά πια το Grexit. Παραπλεύρως Γιούνκερ και Σουλτς κάνουν πρόβες… κομματάρχη: Ο Σουλτς προαναγγέλλει κοινή εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κι ο Γιούνκερ δίνει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους πως εκείνος είχε έτοιμο… καλύτερο Μνημόνιο από εκείνο που απέρριψε ο Τσίπρας. 
Πιέσεις και κινήσεις εκτόνωσης στο παρασκήνιο
Καθ’ ότι όμως η τραγικότητα των στιγμών ευνοεί ενίοτε και τη φαιδρότητα, η ουσία των εξελίξεων κρίνεται στο παρασκήνιο. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντονότατες διεργασίες προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση και, αν μη τι άλλο, επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 


Καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η παρέμβαση της Ουάσιγκτον και το αίτημα που, για πρώτη φορά, έθεσε ευθέως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον Σόιμπλε να υπάρξει, πριν από το δημοψήφισμα, λύση για την Ελλάδα η οποία θα περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους. Υπό το βάρος αυτής της παρέμβασης πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν χθες το βράδυ ότι συζητούνται ενδεχόμενες βελτιώσεις στη γνωστή πρόταση των πιστωτών, κυρίως σε ό,τι αφορά τα θέματα των συντάξεων, της χρηματοδότησης και του χρέους, ωστόσο το τοπίο παραμένει ασαφές και θολό καθώς τα μηνύματα από το Βερολίνο φέρουν την καγκελαρία να ζητεί δεσμεύσεις για σκληρές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα πριν επιχειρηθεί οποιαδήποτε επαναπροσέγγιση.
Οι κινήσεις όλων των στρατοπέδων αναμένεται να γίνουν πιο καθαρές έως την Τετάρτη και την – πιθανή – σύνοδο κορυφής που προαναγγέλλει ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο παράγοντες: Η – πλην θεαματικού απροόπτου – αυριανή μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα ταυτόχρονα με την επίσημη λήξη του προγράμματος της χώρας, και η σημερινή αντίδραση των αγορών, κυρίως σε ότι αφορά τα ομόλογα των κρατών της ευρωπεριφέρειας. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος ζουν τη δική τους αγωνία από την ώρα που ανακοινώθηκε το ελληνικό δημοψήφισμα, ενώ η Γαλλία – μάλλον αργά – επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση της και πιέζει το Βερολίνο για πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης.




Το μεγάλο ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα

Στο εγχώριο μέτωπο η κυβέρνηση παίρνει το μέγιστο πολιτικό ρίσκο και επιμένει στη σκληρή γραμμή, ταυτόχρονα όμως κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ θέτει ξανά το αίτημα παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ενώ κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι μια πραγματική βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά των πιστωτών θα μπορούσε όχι να ακυρώσει το δημοψήφισμα, αλλά να μεταβάλει τα δεδομένα: «Μια ουσιαστικά βελτιωμένη πρόταση θα μπορούσε να αναστρέψει την στάση μας στο δημοψήφισμα – να μεταβάλει την εισήγησή μας σε «ναι»», έλεγε χθες παράγοντας κοντά στην διαπραγματευτική ομάδα, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη: «Η έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τετάρτη, μπορεί να οδηγήσει σε έντιμο συμβιβασμό και αποφυγή του Grexit. Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος», έγραψε, δανειζόμενος τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

Τα πάντα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από το ποια «βούληση» θα επικρατήσει εν τέλει: Η βούληση για πολιτική ανατροπή – έως και εκτροπή – στην Ελλάδα, ή η βούληση για δημοκρατική ανατροπή στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν έχει πολλούς συμμάχους στη μάχη που δίνει υπέρ της δεύτερης επιλογής. Οι ουρές στα ΑΤΜς, οι – πραγματικά – άγνωστες παράμετροι της επόμενης μέρας ενός «Όχι» και το, έξαλλο πλέον, εγχώριο «μέτωπο της λογικής» προδιαγράφουν έξι ακόμη πολύ σκληρά 24ωρα έως το δημοψήφισμα. Κι εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει ούτε σύγκλιση – ανατροπή στην Ευρώπη, ούτε συγκεκριμένο Plan B, οι μέρες μετά την 5η Ιουλίου μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο σκληρές…

               **************************

- Ο αρχιτέκτονας του «δόγματος του σοκ» λέει: Ελλάδα μην πληρώνεις

Σοκάρει


O  Τζέφρι Σακς χτυπά για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα με σκληρές αλήθειες που αποκαλύπτουν την υποκρισία των πιστωτών. Ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος, από τους αρχιτέκτονες του «δόγματος του σοκ» και της θεραπείας της βίαιης προσαρμογής, σε μια θεαματική μεταστροφή, βομβαρδίζει με ένα δριμύτατο κατηγορώ την Ευρώπη και του ΔΝΤ καταγγέλλοντας τους πιστωτές για τη «λάθος συνταγή» στην ελληνική κρίση και καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί.
Μετά το σκληρό άρθρο του της περασμένης εβδομάδας στην ιστοσελίδα του Wolrd Economic Forum, με τίτλο «Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», ο Τζέφρι Σακς, νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια επανέρχεται σήμερα κατακεραυνώνοντας με έναν βομβαρδισμό από tweets τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup και των πιστωτών και καταλογίζοντας την βαρύτερη ευθύνη, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα πιο χαρακτηριστικά του tweets είναι τα εξής:

«Οταν θα γραφτεί η ιστορία, θα είναι ο υπουργός Σόιμπλε, ούτε η Μέρκελ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε καν η Κομισιόν, εκείνος που απέτρεψε τη συμφωνία».

«Στην Πολωνία προσφέρθηκε ανακούφιση από το χρέος για να κάνει μια νέα αρχή. Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έπρεπε να υπενθυμίσει στους ευρωπαίους ηγέτες αυτό το βασικό γεγονός».

«Η Ελλάδα πρέπει απλώς να πει όχι στις απαράδεκτες απαιτήσεις των πιστωτών. Σταματήστε να πληρώνετε. Κρατήστε το ευρώ αλλά χωρίς το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους».

«Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολύ άνθρωποι συμπεραίνουν τυφλά ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι εκείνοι που έχουν το δίκιο απέναντι στην Ελλάδα. Η οικονομία ιστορία έχει άλλη άποψη».

«Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν πραγματικοί τραπεζίτες. Πλήρωσε ή σε κλείνουμε. Κοντόφθαλμο  φαρισαϊκό, αυτοκαταστροφικό.».








******************************

- Άρθρο - ύμνος για την Ελλάδα από την αυστριακή εφημερίδα  Kurier



«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας "Kurier", στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, "ξετυλίγει" όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους. Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ.
Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι αργότερα έτριβε τα μάτια της όταν συνειδητοποίησε ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας, που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια "μηχανή του χρόνου". Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

***************************

- BRICS: Όλα έτοιμα για την 7η σύνοδο - 100 δισ. δολάρια στην τράπεζα του Αντι-ΔΝΤ


Δέκα χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πόλη Ούφα του Ρωσικού Μπασκορτοστάν που θα φιλοξενήσει την 7η σύνοδο των BRICS και την σύνοδο του Οργανισμού για την Συνεργασία της Σανγκάι.
Οι δύο αυτές σύνοδοι θα λάβουν μέρος από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου. Η Ρωσία προσδοκά να ενεργοποιήσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια της Τράπεζας Νέας Ανάπτυξης και ένα αποθεματικό επίσης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

                    *********************************************

- ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ
Εξαλλο το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην "Ισκρα "του Λαφαζάνη     


Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Χ. Τρικούπη, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ισκρα που μιλά για «πέμπτη φάλαγγα» στη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας και το ΠΑΣΟΚ.
Οπως υποστηρίζει «επιχειρούν να διχάσουν ξανά τον ελληνικό λαό για να κρύψουν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και το φόβο τους για ενδεχόμενο εκτροχιασμό της «αριστερής» τους πλατφόρμας».
«Οι οπαδοί της ρήξης και της δραχμής, το ξέρουν καλά το παιγνίδι: Σενάρια συνωμοσίας και προβοκάτσιες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη και προσθέτει: «Αυτοί που δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη προς τους ρατσιστές λαϊκιστές ακροδεξιούς ενδοκυβερνητικούς τους εταίρους που καταψήφισαν το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, έχουν το θράσος να μιλούν για «πέμπτη φάλαγγα», συμπεριλαμβάνοντας το ΠΑΣΟΚ».
Η Χ. Τρικούπη συνεχίζει λέγοντας πως «την ώρα που εμείς, πριν το κρίσιμο EUROGROUP, συναντήσαμε τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και δημοκράτες, ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι θυσίες των Ελλήνων, να τηρήσουν οι εταίροι τις δεσμεύσεις τους για τις παραμετρικές αλλαγές στο χρέος, να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και να δοθεί τέλος στη λιτότητα με ένα αναπτυξιακό πακέτο, η Κυβέρνηση τους, έχει ήδη προτείνει 8 δις φόρους».
Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Επιχειρούν να διχάσουν ξανά τον ελληνικό λαό για να κρύψουν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και το φόβο τους για ενδεχόμενο εκτροχιασμό της «αριστερής» τους πλατφόρμας. Ψυχραιμία παιδιά».

                  ********************************************

            
- Ο Έλλην διαπλεκόμενος κουνάει την ουρίτσα του στους δανειστές


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Παραθέτουμε σχόλιο του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου: «Η Λαϊτμτότα Στραουγιούμα είναι οικονομολόγος, πρωθυπουργός της Λετονίας και στην τελευταία, επεισοδιακή, Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είχε μείνει την περισσότερη ώρα σιωπηλή. Άφηνε τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο να κάνουν τις παρατηρήσεις (για άλλους «μαστίγωμα») στον κ. Τσίπρα, ο οποίος πολλές φορές ξεδίπλωνε τα επιχειρήματά του με όχι και τόσο κομψό, ή εάν θέλετε ευρωπαϊκό, τρόπο.
Σε κάποια στιγμή όταν η συζήτηση έφθασε στο Ασφαλιστικό και στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και ο κ. Τσίπρας έδειχνε ανυποχώρητος, πετάχτηκε η κυρία Στραουγιούμα και του είπε: 'Δεν μπορώ να καταλάβω. Οι συντάξεις στη Λετονία είναι γύρω στα 300 ευρώ. Και μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εσείς δεν μπορείτε να μειώσετε τις συντάξεις;'. Η φωνή της πρόδιδε οργή, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η Λετονία με τις χαμηλές συντάξεις δανείζει τη χώρα μας».
Πρόκειται για κείμενο αριστοτεχνικό. Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, η οποία τυγχάνει και οικονομολόγος, είναι άρα γραμματιζούμενη και συσταζούμενη, παρακολουθούσε σιωπηλή τον Ραχόι και τον Κοέλιο να μαστιγώνουν τον Τσίπρα, που απαντούσε με τρόπο άκομψο και εν πάση περιπτώσει, μη ευρωπαϊκό.




Οι ευγενείς μαστίγωναν το βλαχαδερό και η κόμισσα κοίταζε,  με μια αχνή έκφραση επιδοκιμασίας στο πρόσωπο, σαν να βλέπεις πίνακα του ύστερου Μεσαίωνα, που λέει ο λόγος. Και μετά η κόμισα στράφηκε προς το βλαχαδερό και του είπε, «μα καλά οι δικοί μου δουλοπάροικοι ζούνε μια χαρά με 300 νομίσματα, γιατί οι δικοί σου χρειάζονται παραπάνω;  Ρίξτου άλλη μία καμτσικιά, καλέ μου Μαριάνο».
Η φωνή της κυρίας Στραουγιούμα πρόδιδε οργή και το κείμενο του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ προδίδει  τον ενθουσιασμό του Έλληνα διαπλεκόμενου που κουνάει με χαρά την ουρίτσα του στους δανειστές. Και γιατί να μην την κουνάει; Γεμάτη καλούδια για τους έλληνες διαπλεκόμενους είναι η πρόταση των δανειστών, να μην αυξηθεί πολύ η φορολογία των επιχειρήσεων, να μην μπει έκτακτη εισφορά στα κέρδη,  να μην δημοπρατηθούν οι άδειες των καναλιών και της κινητής τηλεφωνίας, να μην φορολογηθεί ο διαδικτυακός τζόγος.
Αν κοιτάξεις προσεκτικά κάποιες από τις προτάσεις των δανειστών, θα δεις να κρύβεται πίσω από κάθε μια και  ένα κεφαλάκι έλληνα διαπλεκόμενου, κεφαλάκια μαλλιαρά, κεφαλάκια καραφλά, κεφαλάκια οστεώδη, κεφαλάκια παχουλά.
Μέσα από τις λέξεις και τις παραγράφους της πρότασης των δανειστών ξεπρόβαλε και το κεφαλάκι του Σταύρου Θεοδωράκη, που από μπρος στηρίζει τη συμφωνία και από πίσω την υποσκάπτει.  


«Πιστεύω ότι η λύση δεν βρίσκεται στους φόρους, καθώς υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο Δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την παλιά συνταγή φόροι, φόροι, φόροι,  κι αυτό για να μην αγγίξει το πελατειακό κράτος και τα δικά του παιδιά», δήλωσε ο Σταύρος υιοθετώντας και δικαιολογώντας πλήρως τη λογική του ΔΝΤ.
Βρε λες να είναι κι ο Σταύρος Έλλην διαπλεκόμενος;


                 ********************************************


- ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΣΕ΄.......
Επίθεση του άνδρα της Ζωής Κωσταντοπούλου μέσω Facebook στον Θεοδωράκη {....Ο Τσίπρας δίνει μάχη στις Βρυξέλλες και ο Θεοδωράκης έτρωγε με 4 πρωθυπουργούς}


Επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Απόστολος Μαντής. Από τα βέλη του, όμως, δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. Εστω και έμμεσα. 

Πριν 14 ώρες ο σύζυγος της κυρίας Κωνσταντοπούλου πόσταρε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα λινκ από το κουτί της Πανδώρας με τίτλο «Ο Τσίπρας δίνει μάχη στις Βρυξέλλες και ο Θεοδωράκης έτρωγε με 4 πρωθυπουργούς σχολιάζοντας ως εξής: 



Από τα βέλη του Απόστολου Μαντή, όμως, δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τον οποίο... στόλισε, αλλά εμμέσως. Πώς; Κοινοποιώντας την ανάρτηση μιας άλλης χρήστρια του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου η οποία επιτέθηκε στον υπουργό με αφορμή τα επεισόδια στη συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη»:

                 *****************************************
ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΕΣ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΛΙΓΟ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΑΛΛΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!           
                     ******************************************************

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το Βυζάντιο πριν την άλωση απο τους Σταυροφόρους το 1204!


Δύο βίντεο αναπαράστασης της Κωνσταντινούπολης πριν οι δυτικοί της Δ’ Σταυροφορίας εισβάλουν και κλέψουν κάθε είδους θησαυρό.





   *********************************************

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…Το βίντεο που σαρώνει  (Βίντεο) Απόσπασμα από το θεατρικό  έργο "Mία από τα γίδια".


- ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ...ΜΟΥΣΙΚΗ  ΜΕ  ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ  ΜΠΥΡΑΣ!


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου