Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ !

Επιμέλεια παρουσίασης  από  το   νέο συνεργάτη  μας  Ορέστη  Τσάρκο.....

- Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα


Ότι το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση το έχουν κυρίως οι πιστωτές κι όχι η Ελλάδα και πως το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στο τραπέζι της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες τους.


"Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό", σημείωσε –απαντώντας σε ερώτηση- ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι "το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα".
Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην ομιλία του στο Διεθνές Εμπορικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη.

**************************************************************

-Συγκλονιστικό εξώφυλλο Spiegel που κυκλοφορεί  το  Σάββατο(σήμερα): O «σεισμός» της Ελλάδας καταστρέφει την Ευρώπη!


Με τον υπέρτιτλο «Σεισμός» και μια φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνές πολέμου θα κυκλοφορήσει το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Φυσικά το κεντρικό άρθρο του περιοδικού αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, κάνοντας λόγο για την «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης». Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Der Spiegel απεικονίζονται πολλά από τα  μνημεία της Ευρώπης να «πλήττονται» από έναν σεισμό που έχει επίκεντρο την Ακρόπολη η οποία, μάλιστα, χωρίζεται από τα υπόλοιπα με μία μεγάλη ρωγμή. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν φωτιές και εικόνα καταστροφής όλης της Ευρώπης. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

***************************************************************

-ΛΕΤΕ  ΝΑ  ΑΡΧΙΣΕ  ΤΟ  ΚΤΥΠΗΜΑ  ΤΗΣ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  ..................Καταγγελία: Έβαλαν χειροπέδες και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μικροπωλητή!


Χειροπέδες σε έναν μικροπωλητή που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου Βράχων κατά τη διάρκεια συναυλίας πέρασε η αστυνομία, επιβάλλοντας του μάλιστα "τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος.
Όπως υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του το Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος, Δημήτρης Ψύκος, όλα ξεκίνησαν όταν την Τετάρτη το βράδυ, μετά από καταγγελία υπαλλήλου του δήμου Βύρωνα πως ο μικροπωλητής ασκεί παράνομη δραστηριότητα. Η αστυνομία πήγε στο σημείο όπου είχε στηθεί ο πάγκος του μικροπωλητή και με σπρέι του έβαψαν τα καλαμπόκια που πουλούσε και τα κατέσχεσαν, ενώ του επέβαλαν το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.
Με την κατηγορία ότι ασκεί παραεμπόριο, οδηγήθηκε με αυτόφωρη διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, απ’ όπου αφέθηκε, σήμερα, προσωρινά ελεύθερος. 
«Ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος είναι ενεργός νόμιμος μικροπωλητής, με ασφαλιστικό φορέα και ταμειακή μηχανή, προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματό του για να συντηρήσει την καρκινοπαθή μητέρα του», δήλωσε ο κ. Ψύκος στοenikos.gr
Από την πλευρά του ο κ. Οικονομόπουλος, ο οποίος αύριο θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, είπε: «Έχω τα χαρτιά μου που λένε ότι είμαι μικροπωλητής, πληρώνω τον ΟΑΕΕ κανονικά».
Αναλυτικά η καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος:
"1.    Κ α τ α γ γ έ λ ο υ μ ε   τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα και ιδιαίτερα το Δήμαρχο αυτού κύριο ΚΑΤΩΠΟΔΗ Γρηγόριο, ο οποίος, προχθές, ημέρα Τετάρτη και ώρες 22.00΄ ,στο Θέατρο Βράχων, στον Βύρωνα, κατά τη διάρκεια συναυλίας,  έστειλε υπαλληλικό προσωπικό με την παρουσία Αστυνομικής δυνάμεως να καταστρέψει με σπρέι και άκουσον, άκουσον, να κατάσχει την ποσότητα των έξι (6) τεμαχίων ψημένων καλαμποκιών, τα οποία πουλούσε προς ενάμιση (1,50) € έκαστον, κόβοντας αποδείξεις από ταμειακή μηχανή που διατηρεί νόμιμα.
2. Οι Αστυνομικοί, αφού πέρασαν χειροπέδες στον μικροπωλητή και βιοπαλαιστή κύριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, τον οδήγησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Λεωφόρο Καβάλας, για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογράφησή του εμπρόσθια και πλάγια και στη συνέχεια τον παρέπεμψαν στον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα Υπηρεσίας προκειμένου, αυτός καταβάλει άμεσα το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000,00) € ή σε αντίθετη περίπτωση στη φυλάκισή του στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.
3. Ο προαναφερόμενος μικροπωλητής αδυνατεί να καταβάλει το εν λόγω χρηματικό ποσό, επειδή μόνος του συντηρεί την καρκινοπαθή μητέρα του και δεν δύναται, επιπρόσθετα, να συνεισφέρει ούτε τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για να εργαστεί, τα οποία καταβάλλουμε εμείς οι υπόλοιποι μικροπωλητές.
4. Κατόπιν των παραπάνω αναγραφομένων, έχοντας αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και όχι σε Δημάρχους που ακολουθούν αλλοπρόσαλλους δρόμους, ευελπιστούμε στην αθώωση και απαλλαγή πάσης κατηγορίας του ανωτέρω νόμιμου μικροπωλητή.
5. Για τυχόν περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινήσεις, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στον υπογράφοντα Γενικό Γραμματέα κύριο ΨΥΚΟ Δημήτριο, τηλ. 6938897238."

*****************************

-Εξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]


Σε κατάσταση ΣΟΚ παρακολουθούσε στις αρχές Απριλίου ο συντηρητικός πολιτικός κόσμος 15 αντιεξουσιαστές να «εισβάλλουν» στο περιστύλιο της Βουλής και να υψώνουν ένα πανό.  «Ξεφτίλα: Αντιεξουσιατές εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής είχε σχολιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταδικάζουν με μία φωνή τη γενικευμένη ανασφάλεια που η νέα κυβέρνηση έχει επιτρέψει στη χώρα και να ζητούν παραιτήσεις. Φωτορεπορτάζ της Άννας Αμπάτη.



Η «ξεφτίλα» από ότι φαίνεται δεν έχει όρια όμως καθώς το σκηνικό σήμερα επαναλήφθηκε, με εξουσιαστές αυτή τη φορά να εισβάλλουν στο προαύλιο της Βουλής! Το σύνθημα της εισβολής έδωσε ο γνωστός κι όχι άγνωστος… Άδωνις Γεωργιάδης.


Ξευτίλα: Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής 

Με σφυρίχτρες, πλακάτ και συνθήματα οι οργισμένοι εξουσιαστές διαδήλωσαν την αντίθεση τους να φύγουμε από την Ευρώπη αν και οι τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι είμαστε ακόμη εκεί. Τη διαδήλωση στήριξε και ο πολιτικός κόσμος με βουλευτές της ΝΔ να δίνουν το παρών δίπλα στους διαδηλωτές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βιντεοσκοπούσε μάλιστα τα ντοκουμέντα με το τελευταίας λέξης της μόδας τάμπλετ του.


Εσπευσμένα από κάποια παραλία μάλλον κατέφτασε στο σημείο και ο μαυρισμένος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στα σκαλιά της Βουλής εθεάθη χαρωπός και ο Μάκης Βορίδης.



«Ναι στην Ευρώπη», «Όχι στην Ελλάδα της ΕΡΤ», «Έξω οι συνδικαλιστές του δημοσίου», «No to stalinism in Greece», «Όχι στις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης» και άλλα πολλά ακούγοντας από το «πλήθος», «Οι επιχειρήσεις διώκονται» ήταν μόνο μερικά από τα συνθήματα που το «πλήθος» φώναξε έξω από το ναό της δημοκρατίας.


Η συγκέντρωση σε φωτογραφίες:

















Γιατί ήρθατε σήμερα εδώ;


Ο φωτογράφος και ρεπόρτερ Βασίλης Νούσης βρέθηκε επίσης στην πορεία των εξουσιαστών και τους ρώτησε γιατί πήγαν στο Σύνταγμα.
Είπαν #1 Έντιμος συμβιβασμός ή κομμουνιστικός κίνδυνος












ΝΕΝΕΚΟΣ, Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ…
Τώρα με το χέρι στην καρδιά…
Πόσες φορές την ημέρα αποκαλούμε έναν πολιτικό  Νενέκο….;
Σίγουρα  πολλές…!
Η έννοια “Νενέκος” προσδιορίζει τη χειρότερη μορφή προδοσίας και ξεπουλήματος πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας και πάντων αρχών και αξιών του ανθρώπου.
Σαν σήμερα ξεκίνησε….
Το 1825, όταν ο Ιμπραήμ Πασάς εισέβαλε στην Πελοπόννησο και με μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου εξανάγκασε τον ελληνοχριστιανικό πληθυσμό του μέρους να προσκυνήσει, Ο Δημήτρης Νενέκος το 1826 συνέχισε το παράδειγμα των προσκυνημένων και, όχι μόνον αλλαξοπίστησε, αλλά πήγε και με το μέρος του Ιμπραήμ και πολέμησε ΕΝΑΝΤΙΟΝ των Ελλήνων πρώην συναγωνιστών του.





Πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΝΕΝΕΚΟΣ ήταν οπλαρχηγός και είχε και 2.000 αγωνιστές υπό τις διαταγές του. Για την πράξη του αυτή τιμήθηκε από τον ίδιο τον Σουλτάνο και πήρε και τον τίτλο “Μπέης”.


Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του Μεγάλου Οπλαρχηγού του Έθνους Κολοκοτρώνη, όταν αποφυλακίσθηκε αναγκαστικά, για να αντιμετωπίσει τον Ιμπραήμ. “Μόνο εις τον καιρό του προσκυνήματος φοβήθηκα για την πατρίδα”.

Βλέποντας τον Νενέκο με τους Τουρκοπροσκυνημένους να πολεμούν ηρωικά εναντίον των Ελλήνων και να κερδίζουν και μάχες, ορκίστηκε να τους πολεμήσει μέχρι θανάτου. Τιμώρησε πάρα πολύ σκληρά τους Έλληνες οπλαρχηγούς, που προέτρεπαν τους Έλληνες χριστιανούς να τουρκέψουν κι έκαψε και ολόκληρα χωριά γεμάτα προσκυνημένους.

Αυτό έγινε, για να αντιμετωπίσει την αρνητική μορφή που έπαιρνε η όλη εξέλιξη της Επανάστασης και να αναγκάσει τους τελευταίους Έλληνες που απόμειναν, να μην τουρκέψουν και να πολεμήσουν.




“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”. Αυτό το είπε και εννοούσε τον Νενέκο ο Κολοκοτρώνης.


Όταν ο Ιμπραήμ Πασάς ξεκινούσε από την Πάτρα για τα Καλάβρυτα έπεσε πάνω στις δυνάμεις του Νενέκου. Σε κάποια φάση και μετά από μια περιπλάνηση στο δάσος, ο Ιμπραήμ αποκοιμήθηκε. Ο Νενέκος, που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του με 2.000 άντρες, δεν τον φόνευσε για να τελειώσει την Επανάσταση, αλλά και τον προφύλαξε.

Ο Ιμπραήμ για την πράξη του αυτή τον τίμησε δημοσίως μπροστά στους Τούρκους διοικητές και τον χάιδεψε με τα χέρια, που ήταν αδιανόητο για κάποιον Πασά να αγγίξει ή να τον αγγίξει άνθρωπος.

Ο Κολοκοτρώνης, όταν έμαθε αυτήν την πράξη, εξαγριώθηκε τόσο πολύ, που ζήτησε κάποιον εθελοντή, να πάει και να σκοτώσει τον Νενέκο. Ο εθελοντής αυτός ήταν ο αδελφός του Σαγιά, ενός μεγάλου προεστού, που δολοφονήθηκε από τον Βενιζέλο Ρουφό, πρώην πρόκριτο και αφεντικό του Νενέκου.

***************************************************************

-Η χειρονομία της Τρέμη προς τον Ευαγγελάτο για να "κόψει" τον Γλέζο όταν αυτός μίλησε για τους Τραπεζίτες (video)


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσει κανείς ένα τέλος σε μια τηλεοπτική συνομιλία που δεν πάει όπως την θέλεις. Κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα «ευγενικοί» όσο και χαρακτηριστικοί.
Έναν από αυτούς τους τρόπους με την χρήση του χεριού, φαίνεται να χρησιμοποίησε και η Όλγα Τρέμη στο Νίκο Ευαγγελάτο ώστε να δώσει τέλος στην σύνδεση με τον Μανώλη Γλέζο καθώς εκείνος έθεσε στον αέρα το ερώτημα: «Εάν είναι δυνατόν Τραπεζίτες να αποτελούν μέλη επιτροπής που χειρίζονται τα θέματα του χρέους της χώρας;"!


Όταν ακούστηκε ο Μανώλης Γλέζος να μιλάει για του Τραπεζίτες η Όλγα Τρέμη κατεβάζει το χέρι κάτω από το τραπέζι και κάνει την χαρακτηριστική κίνηση "κόφτον" ρίχνοντας μια ματιά στον Νίκο Ευαγγελάτο. Αμέσως μετά τεντώνει τα χέρια πάνω από το τραπέζι...



**************************************************************

-Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Τάκης Χατζής – Ο εκλεκτός του Ρουσσόπουλου που έγινε διευθυντής της ΕΡΤ με απολυτήριο Δημοτικού και πήρε 1 εκατ. από το Δημόσιο


Ο Τάκης Χατζής έγινε δημοσιογράφος με απολυτήριο Δημοτικού παρά το γεγονός ότι για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα, όπως αναφέρεται ρητά στα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου.


Ο γνωστός δημοσιογράφος κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων αλλά και του Ειδικού Συμβούλου στην ΕΡΤ. Διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και εισέπραξε περίπου 1 εκατ. ευρώ για τις «υπηρεσίες» του στο Δημόσιο.


Ένα ρεπορτάζ που είχε μεταφέρει στις υπηρεσίες της ΕΡΤ αλλά και στον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσσόπουλο από το 2004 ο Κώστας Βαξεβάνης, έρχεται σήμερα, 11 χρόνια μετά, να επιβεβαιωθεί και με επίσημα έγγραφα.

ΚΑΙ  ΤΑ  ΝΕΩΤΕΡΑ....ΣΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ

..............Συνεδριάζει η Ένωση Δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο διαγραφής του Τάκη Χατζή


Την απόφαση να τεθεί ως κύριο θέμα στο προγραμματισμένο Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ στις αρχές Ιουλίου η υπόθεση του Τάκη Χατζή, ο οποίος δούλεψε ως δημοσιογράφος στο Δημόσιο έχοντας μόνο απολυτήριο Δημοτικού, έλαβαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.


Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσου, Κυριάκος Κορτέσης,«στις αρχές Ιουλίου θα συζητηθεί στο Δ.Σ της Ένωσης η υπόθεση του Τάκη Χατζή. Θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί το ζήτημα».


«Δεν θέλουμε να κρύψουμε κάτι», συμπλήρωσε ο κ. Κορτέσης ενημερώνοντας ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.


«Είναι σίγουρο ότι το θέμα θα βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου», διευκρίνισε.


Μάλιστα, σε ερώτησή μας εάν πρόκειται να τεθεί ζήτημα διαγραφής του Τάκη Χατζή από την Ένωση – αφού δεν διαθέτει την απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και να είναι μέλος της (απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) – ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι ακόμα σίγουρα. Θα πρέπει να ελεγχθεί η υπόθεση καθώς η εγγραφή του έγινε πριν από πολλά χρόνια. Θα πρέπει να το ψάξουμε το ζήτημα».


Υπενθυμίζεται, ότι ο Τάκης Χατζής, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του HOT DOC που κυκλοφορεί, έγινε δημοσιογράφος με απολυτήριο Δημοτικού παρά το γεγονός ότι για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα, όπως αναφέρεται ρητά στα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου.


Ο γνωστός δημοσιογράφος κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων αλλά και του Ειδικού Συμβούλου στην ΕΡΤ. Διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και εισέπραξε περίπου 1 εκατ. ευρώ για τις «υπηρεσίες» του στο Δημόσιο τα οποία καλείται να επιστρέψει.


Τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης είναι άκρως σημαντικά. Έγινε ορθός έλεγχος της γνησιότητας των τίτλων σπουδών που προσκόμισε ο Τάκης Χατζής στην ΕΣΗΕΠΗΝ προκειμένου να γίνει μέλος; Τί ευθύνες φέρει η τότε Διοίκηση της Ένωσης; Θα διαγραφτεί από τους καταλόγους της Ένωσης ο δημοσιογράφος;


Εν αναμονή λοιπόν των απαντήσεων που θα δοθούν μετά το Συμβούλιο του Δ.Σ της ΕΣΗΕΠΗΝ.


- Ζωή: ΜΜΕ διαπλοκής καταδυναστεύουν ως νέες ερπύστριες τον λαό


Δριμεία κριτική στα μέσα ενημέρωσης άσκησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον ρόλο του διαδραματίζουν υπέρ του μνημονίου, όπως τόνισε. «Υπάρχουν ΜΜΕ διαπλοκής που ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό», είπε κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Η Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση η οποία ζητά από τους πιστωτές συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, απομείωση (και όχι διαγραφή) του χρέους καθώς επίσης και αν υποστηρίζει πως δεν πρέπει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.
Η Ζωή, αντιλαμβανόμενη τον πολιτικό χαρακτήρα της ερώτησης δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί, οι άλλοι, οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας», και πρόσθεσε πως «όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα όπως της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις».
Στη συνέχεια είπε απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο: «Είπατε πως είστε από τον ΣΚΑΪ, έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι – όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση».
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι ο δημοσιογράφος του MEGA Γιάννης Πρετεντέρης έχει παραδεχθεί πως έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αν και γνώριζε ότι δεν είναι. Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την  ώρα που τα ΜΜΕ για την διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο».

- Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη αποφάσισε από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής


Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και μια σειρά ακόμα από περιοριστικούς όρους επιβλήθηκαν στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή για πέντε ολόκληρες ώρες για την υπόθεση της  εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Τελικά απαγορεύτηκε στο Μαρινάκη η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι τη δίκη, εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά κάθε 15 ημέρες. Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι είναι αρκετά σκληροί, σε σχέση μάλιστα με τους υπόλοιπους 32 κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα υπάρχουν στα χέρια των Αρχών σοβαρά στοιχεία για εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση. Αντιθέτως στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ίσως επειδή είναι επιχειρηματίας και χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα πλέον σηματοδοτεί εξελίξεις στον Ολυμπιακό καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου αλλά και από κάθε αξίωμα που έχει στο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως δεν υπάρχει θέμα με τις μετοχές της ομάδας, τις οποίες μπορεί να διατηρήσει.
Ετσι είναι δεδομένο ότι άμεσα θα υπάρχει νέος Πρόεδρος στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ως εξής:
1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση
3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης
5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.
Με στοιχεία από το gazzetta.gr

- Ο Μπέος  κατά Γιώργου Παπανδρέου .«Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα» (βίντεο)


Ο γνωστός λάτρης του savoir vivre, Αχιλλέας Μπέος αυτή τη φορά αποφάσισε να «τραμπουκίσει» τον Γιώργο Παπανδρέου. Μετά μάλιστα από την τέλεια εκτελεσμένη παράσταση που έδωσε ο δήμαρχος του Βόλου, σύμφωνα με τοπικό site, ενδέχεται να καταθέσει μηνύσεις σε όσους τον σταμάτησαν», προπηλακίζοντάς τον.
Ο επικεφαλής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου – επί δικής του πρωθυπουργίας έφτασε προς “βοήθεια” το ΔΝΤ στην Ελλάδα - επισκέφτηκε το Βόλο στα πλαίσια προγραμματίσμενης επίσκεψής του.
Ο κ. Παπανδρέου έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο λοιπόν, προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Υπενθυμίζεται ότι το νεοσύστατο κόμμα του Παπανδρέου έλαβε ποσοστό στις εθνικές εκλογές του Γενάρη 2,47%, κάτι το οποίο ώθησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορήσει ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου για την «κατρακύλα» του ΠΑΣΟΚ και την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στο ξενοδοχείο και επεφύλασσε «ιδιαίτερη» υποδοχή στον κ. Παπανδρέου.
Μετά από τις γνωστές και συνήθεις πλέον «μάχες» που διεξάγονται κάθε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε φραστικά στον Παπανδρέου λέγοντάς του: «Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου...».
Σύμφωνα με το e-Volos.gr, συγκεκριμένα κομματικά στελέχη επιτέθηκαν στον Δήμαρχο, προπηλακίζοντάς τον.
«Επικράτησε χαμός, με τους πιο ψύχραιμους, όπως επίσης διακρίνεται στο βίντεο, να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με την λύση να έρχεται από την επέμβαση των αντρών της Αστυνομίας», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το site, ο Μπέος ενδέχεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον όσων προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν, επειδή, όπως υποστηρίζει, τόλμησε να ασκήσει ευθεία κριτική κατά πρόσωπο στον πρώην πρωθυπουργό.
Η απάντηση Παπανδρέου
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, έδωσε απάντηση για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Γιώργος Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, έγραψε:«Δεν μας πτοούν αντιλήψεις και συμπεριφορές τραμπουκισμού ή νοεφασίζουσες, που θέλουν να συγκαλύψουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ο αγώνας ο δημοκρατικός, των δημοκρατικών πολιτών και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι ένας αγώνας συνεχής για ευνομία και ένα κράτος δικαίου που θα μπορεί να υπηρετεί αξίες, κανόνες για το δημόσιο συμφέρον.»
Δείτε το βίντεο:



***************************************************************

ΚΑΙ   ΜΕΡΙΚΕΣ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΠΩΣ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!  


*****************************************************************

- Οι νάνοι των Ανδεων: Πάσχουν από μια σπάνια νόσο, αλλά έχουν ανοσία σε καρκίνο και διαβήτη [εικόνες]


Το ένα τρίτο τον κατοίκων στην περιοχή κοντά στο Εκουαδόρ ζει με μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί νανισμό. Aν και τα ποσοστά του καρκίνου στην περιοχή είναι υψηλά κανείς δεν έχει πεθάνει από την νόσο.



Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ύστερα από μελέτη ο ενδοκρινολόγος Jaime Guevara-Aguirre. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News το 2011, οι άνθρωποι της συγκεκριμένης περιοχής πάσχουν από το σύνδρομο Laron αλλά έχουν ανοσία στον καρκίνο και τον διαβήτη. «Μπορώ να σκεφτώ 135 ονόματα ασθενών αυτήν τη στιγμή. Κανένας τους δεν πέθανε από καρκίνο» δήλωσε.




Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με σύνδρομο Laron έχουν μια ιδιαίτερη «ασπίδα προστασίας» ενάντια στις δυο νόσους, η οποία συνδέεται άμεσα με το «μπλοκάρισμα» της δράσης της αναπτυξιακής ορμόνης.


Πριν μερικά χρόνια, η Γερμανίδα φωτογράφος Charlotte Schmitz που ζει στην Κωνσταντινούπολη, διάβασε την μελέτη στην εφημερίδα «Science Translational Medicine» και αποφάσισε να επισκεφτεί την περιοχή.



Το αποτέλεσμα ήταν ένα φωτογραφικό άλμπουμ που «διηγείται» την καθημερινότητα των νάνων των Ανδεων μέσα από πολύχρωμα κλικ.



********************************

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας τι έπαθε μια θωρακισμένη Mercedes όταν τη πυροβολήσαν με καλάσνικοφ (βίντεο)


Τρομερές εικόνες
Δείτε πως είναι να πυροβολείς μια θωρακισμένη Mercedes Benz GL με ένα όπλο AK-47, μέσα από ένα απίστευτο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.






Τον λένε Yann Frisch, είναι Γάλλος και αν ποτέ τύχει να τον συναντήσετε, προσέξτε πολύ καλά γιατί μπορεί να σας “ξαφρίσει” χωρίς να καταλάβετε καν, αν σας ακούμπησε!
Δείτε ένα κομμάτι από το σόου του, όπου με δύο απλά δοχεία και μερικές μπάλες θα σας κάνει να κάνετε pause και rewind στο βίντεο για να δείτε τί και πώς το έκανε.
Οι περισσότεροι θεατές δεν προλαβαίνουν καν να καταλάβουν τι εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους!


Oύτε μία, ούτε δύο αλλά 100 γυναίκες έχει ένας τοπικός βασιλιάς στο Καμερούν και μάλιστα, τις 72 απ΄αυτές τις απέκτησε χωρίς να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι. Απλά, τις κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Ο Αμπούμπι, βασιλιάς του Μπαφούτ,  έχει την τύχη αλλά και τη χαρά να απολαμβάνει τα χάδια και τα φιλιά 100 γυναικών. τις 72 απ΄αυτές τις απέκτησε με την βοήθεια της παράδοσης του τόπου του, όπως γράφουν τα ΜΜΕ του Καμερούν. 

Όταν ένας μονάρχης πεθαίνει στο Μπαφούτ, ο διάδοχός του κληρονομεί όλες της συζύγου του και στις συνέχεια παντρεύεται τις βασίλισσες που ο ίδιος επιλέγει. 

"Οι βασίλισσες", όπως επισημαίνει η τρίτη σύζυγος του Αμπούμπι, βασίλισσα Κοστάνς , "παίζουν σημαντικό ρόλο στον τόπο μας.  

Ο βασιλιάς Αμπούμπι, που κυβερνάει το Μπαφούτ το μεγαλύτερο βασίλειο της περιοχής εδώ και 47 χρόνια, δεν φαίνεται πάντως να δυσανασχετεί αφού δεν είναι ο μόνος που έχει στη ζωή του τόσες γυναίκες.  Η πολυγαμία είναι νόμιμη στο Καμερούν αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι, σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, πραγματοποιούνται λιγότεροι πολυγαμικοί γάμοι με το πέρασμα του χρόνου. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η διάδοση του Χριστιανισμού αλλά και το κόστος των διευρυμένων οικογενειών, επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ. 
Σε αφιέρωμά του αμερικανικού δικτύου "CNN" διευκρινίζεται ότι, "αν κρίνουμε από τον τρόπο ζωής των βασιλέων, όπως  στη Βρετανία, η βασιλεία στην Αφρική συνδέεται με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Το να κληρονομήσεις όλες τις συζύγους του πατέρα σου, δεν είναι παρά μία ηθική υποχρέωση στο Καμερούν. Πολλές, μάλιστα από τις συζύγους είναι ιδιαίτερα μορφωμένες και ασχολούνται με το εμπόριο", αναφέρει το σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο αμερικανικό δίκτυο "CNN"

***************************************************************

-  O 14χρονος από τον Βαθύλακκο Κοζάνης, που παίζει ηλεκτρονική μουσική με το στόμα



O 14χρονος μαθητής ανέβασε ένα σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο με τη δουλειά του και… μέσα σε τέσσερις ημέρες, ξεπέρασε τις 42 χιλιάδες προβολές! Ο λόγος για…τον Ηλία Παπαδόπουλο, έναν πραγματικά ταλαντούχο 14χρονος, από τον Βαθύλακκο του δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην Π.Ε. Κοζάνης, που παίζει ηλεκτρονική μουσική με το στόμα. Όπως λέει στο kozan.gr, ξεκίνησε να παίζει μουσική με το στόμα (το λεγόμενο beatbox) από χόμπι,
ενώ ασχολείται σοβαρά και με μεράκι με την παραγωγή – σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.
Σε ηλικία 8 – 9 ετών, ακούγοντας ένα cd με progressive house, άρχισε να πειραματίζεται με τους συγκεκριμένους ήχους, προσπαθώντας να τους παράγει με το στόμα.
Με τον καιρό κατάλαβε πως είχε την ικανότητα να το κάνει και με διαρκείς προσπάθειες κατάφερε να παράγει ακόμη πιο σύνθετους ήχους, δικής του έμπνευσης.
Θεωρεί πως για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, χρειάζεται ακόμη τρία χρόνια σκληρής δουλειάς

και όπως θα διαπιστώσετε στο σχετικό βίντεο, βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό δρόμο.

**************************************************************

ΠΩΣ ΘΑ  ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ  ΤΑ  ΦΥΣΙΚΑ


Ενώ δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως θα… ξεχωρίζετε τα μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά από τα μη μεταλλαγμένα, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ τους όταν πηγαίνεται στο μανάβη της γειτονιά σας, στην λαϊκή ή στο supermarket.

Πολλά συσκευασμένα αναγράφουν επάνω στην συκεσκευασία αν είναι ή όχι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ). Τι γίνεται όμως, αν δεν γράφουν ή αν αγοράζετε χύμα από τα ράφια και τα καλάθια;

Τα μεταλλαγμένα, κατά κανόνα, είναι πιο ευχάριστα και ελκυστικά στην όψη. Αγγίζουν την τελειότητα. Είναι η πιο στρογγυλεμένα, ζουμερά, λαμπερά. Όμως, όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, άλλος ψηλότερος, άλλος κοντύτερος κλπ, ο ίδιος νόμος ισχύει και στα φυτά και στα δέντρα και, φυσικά, στα φρούτα και τα λαχανικά.

Στα λαχανικά και φρούτα θα βρείτε πολλά διαφορετικά σημάδια που θα σας φωνάξουν ότι είναι “πραγματικά” και δεν είναι μεταλλαγμένα. Αν π.χ. ζουλίξετε ελαφρώςς μία ντομάτα με τον αντίχειρά σας και αφήσει ένα βαθούλωμα, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μία “ζωντανή” ντομάτα και όχι αποτέλεσμα ΓΤΟ.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά που έχουν ετικέτα ως βιολογικά. Αυτά σίγουρα δεν είναι ΓΤΟ. Υπάρχουν, όμως και εκείνα που επίσης, δεν είναι ΓΤΟ, αλλά δεν έχουν “ανατραφεί” με τις προϋποθέσεις των βιολογικών, είναι επίσης καλύτερα από τα ΓΤΟ.

Προσπαθήστε, γενικότερα να εστιάζετε σε φρούτα και λαχανικά που δεν είναι τέλεια οπτικά. Θα είναι εξίσου νόστιμα. Ενδεχομένως, νοστιμότερα και πέρα ως πέρα υγιεινότερα.

Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς νόμους, αλλά το εμπόριο είχει διεθνές. Υπάρχουν χώρες που επιτρέπεται η παραγωγή τροποποιημένων τροφίμων. Εχετε γενικά στο νου σας ότι ίσως πρόκειται για ΓΤΟ φρούτα ή λαχανικά αν η χώρα προεύλεσής τους είναι από ΗΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Κίνα και Ινδία -χωρίς αυτό να αποτελεί αυστηρό κανόνα, ότι σίγουρα είναι μεταλλαγμένα. Απλά να είστε διπλά προσεκτικοί.

Έχετε υπόψη σας, ακόμα, ότι αν αγοράζετε φρούτα ή λαχανικά που δεν είναι η εποχή τους ακόμα να βγουν, τότε, σίγουρα αυτά είναι εισαγώμενα. Γνωρίζετε, όμως, από που προέρχονται και τι νόμοι υπάρχουν εκεί; Σίγουρα όχι. Απλά έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σιγά-σιγά θα αυτά θα εξοικιωθούν και με μια απλή ματιά θα ξεχωρίζετε τι να αγοράζετε.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου