Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ενημερωθείτε, τα ζώα το αξίζουν!


Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν σταματά ποτέ και πουθενά! Ενω υπάρχουν πάνω απο 400 αξιόλογες φυλές ανα τον κόσμο, επιμένει....
να κάνει διασταυρώσεις ή να εκμεταλλεύεται ζώα καθαρόαιμα και να τα αναπαράγει συνεχώς προς ώφελός του. 

Καταστροφικά για τα ζώα ζευγαρώματα, για την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους. Άλλοι απο άγνοια, άλλοι απο συμφέρον και άλλοι απο απλή περιέργεια, διασταυρώνουν σκυλιά ημίαιμα, διαφορετικών φυλών, αδέρφια μεταξύ τους κλπ. με πάρα πολύ άσχημα για τα ζώα αποτελέσματα.
 Μαζί με τα κουτάβια, γεννιούνται και πάμπολα γενετικά ελαττώματα και προβλήματα που είναι αναπόφευκτα και κληρονομικά.
 Τα κουτάβια που πωλούνται στα Pet shops και προέρχονται απο υποτιθέμενα εκτροφεία της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας και οποιας άλλης χώρας που εξάγει με το κιλό κουτάβια, αναπαράγονται χωρίς εκτροφικούς κανόνες, χωρίς κτηνιατρική παρακολούθηση, χωρίς σωστά και καθαρά καταλήματα με αποτέλεσμα να μεταφέρουν μεγάλες βλάβες στη γονιδιακή τους βαλίτσα.

Ζεί όλη της ζωή εκεί μέσα, ώς κουταβομηχανή!

Ζεί όλη της ζωή εκεί μέσα, ώς κουταβομηχανή!


 Δεν εκτρέφονται με υπευθυνότητα και γνώση, παρα μόνο για το κέρδος. Συνοδεύονται απο ψεύτικα χαρτιά γνησιότητας και πωλούνται απο e 150 έως και e 800!!!! Τα κουτάβια των σωστών και ηθικών εκτροφέων είναι αρκετά ακριβότερα γιατι είναι οργανικά και ψυχολογικά υγιέστατα.
 Άν επιβιώσει το κουτάβι απο Pet shop μετά την αγορά του, γιατί το 80% υποφέρουν και πεθαίνουν απο μόρβα η τύφο, γιατί τα απομακρύνουν πολύ νώρίς απο την τοκετομάδα τους και την μητέρα, χωρίς εμβόλια και αντισώματα επαρκή, αφού και η μητέρα ούτε τράφηκε ποτέ σωστά ούτε είχε την στοιχειώδη φροντίδα...αν ζήσει λοιπόν το κουτάβι, μεγαλώνοντας αρχίζει και εμφανίζει κάποια απο τα προβλήματα, τα οποία για κάποιον μη ειδικό, ίσως φαίνονται και χαριτωμένα! 

Τα δοντια που θα έπρεπε να είναι μέσα στο στόμα όταν προεξέχουν και εκτίθονται συνέχεια, χαλάνε πολύ γρήγορα και ταλαιπωρούν τα ζωάκια..

Τα δοντια που θα έπρεπε να είναι μέσα στο στόμα όταν προεξέχουν και εκτίθονται συνέχεια, χαλάνε πολύ γρήγορα και ταλαιπωρούν τα ζωάκια..   Για παράδειγμα ένα Yorkshire terrier, με τα αυτιά του διπλωμένα, χωρίς να τα σηκώνει όρθια, όπως είναι το σωστό. 



Ή όπως παρατηρώ τελευταία Labrador retrievers με μακρυά ουρά ενώ η ουρά του Lab πρέπει να είναι σχετικά κοντή, όπως και όλο το σώμα του είναι συμπαγές και όχι μακρύ. 
 Τα Maltese ξαφνικά απέκτησαν μεγέθη και τα Miniature σκυλάκια, μεγάλωσαν..όπως τα Pinschers.
Κάνοντας μια βόλτα σε βιτρίνα Pet shop που πουλάει κουτάβια καθαρόαιμα υποτίθεται, βλέπεις.. άσπρα τεράστια κουτάβια με μακρυές μουσουδίτσες και απ έξω να γράφει ΜΑΛΤΕΖ ΠΡΟΣΦΟΡΑ e 250..
 Όλα αυτά τα κουταβάκια που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε ένα Puppy mill στην Ουγγαρία η όπου αλλού και κατέληξαν να πουληθούν e 400 και e 500, απο μια βιτρίνα σε κάποιον που νομίζει ότο απέκτησε καθαρόαιμο, δυστυχώς αυτά τα κουταβάκια κάποια στιγμή, ζευγαρώνουν!! μερικά με ίδιας δήθεν φυλής απο Pet shop κι αυτά, άλλα με άλλη φυλή ή ημίαιμα..τα κουτάβια αυτών γεννούν επίσης κάποια στιγμή και ΄πάει λέγοντας, καταστρέφοντας την υγεία όλων αυτών των ζώων, την ιδιοσυγκρασία τους και κατ επέκταση τις φυλές.  

Στοιβαγμένα κοιτούν με απορία!
Στοιβαγμένα κοιτούν με απορία!
Απο αυτούς τους γονείς προέρχονται τα κουτάβια απο τα Pet shops..:(

Απο αυτούς τους γονείς προέρχονται τα κουτάβια απο τα Pet shops..:(
Γενετικά προβλήματα όπως η δυσπλασία στο ισχίο και όχι μόνο, οστεοαρθρίτης, μεγαλοκαρδία, προγναθισμός/υπογναθισμός, προβλήματα στα μάτια, πονοκεφάλους και πολλά άλλα δημιουργούνται με τα ζευγαρώματα που γίνονται απο απροσεξία, άγνοια ή συμφέρον. Η εκτροφή καθαρόαιμων ζώων είναι μια τέχνη που χρειάζεται να έχεις μέχρι και γνώσεις γενετικής για να ξέρεις πως να μην δημιουργείς οργανικές βόμβες. 

Θα ταλαιπωρείται για όλη του τη ζωή..

Θα ταλαιπωρείται για όλη του τη ζωή..

Δεν μπορεί να φάει σωστά, ακουμπούν τα δόντια στον ουρανίσκο του, προκαλώντας σίγουρα και πόνο.

Δεν μπορεί να φάει σωστά, ακουμπούν τα δόντια στον ουρανίσκο του, προκαλώντας σίγουρα και πόνο.


Για την υγεία και την συμπεριφορά τους τα ημίαιμα και τα καθαρόαιμα που δεν προέρχονται απο έγκυρο εκτροφείο, πρέπει να στειρώνονται, ώστε να μην βάζουμε σε μια τόσο άσχημη διαδικασία τα ζώα που τόσο έχουν υποφέρει απο τον άνθρωπο.


Οστεοαρθρίτιδα σε σκύλο..
Οστεοαρθρίτιδα σε σκύλο..


Υπογναθισμός.

Υπογναθισμός.
Κατάλληλα για αναπαραγωγή είναι τα ζώα που έχουν αληθή και έγκυρα χαρτιά γνησιότητας, είναι απο εκτροφείο που ασχολείται με τη βελτίωση της φυλης και όχι να εμπορεύεται κουτάβια, είναι κτηνιατρικά ελεγμένα για πιθανές ασθένειες και προβλήματα που θα επιβάρυναν το ίδιο το ζώο ή και τα κουτάβια που θα φέρει στο κόσμο.
Όποιος θέλει να προστατέψει το ζώο του, πρέπει να το στειρώσει, ώστε να ελαχιστοποιήσει την έκθεση του σε ζευγαρώματα ή παθήσεις.


Κυριακουλάκη Παρασκευή 
DogsFurryTail
210 9705086 - 6976 113820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου