Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μετωπική κυβέρνησης-ΔΝΤ -"Βαριές" δηλώσεις από τον Α.Τσίπρα για "εξυπηρέτηση συμφερόντων" από τους δανειστές

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης λαμβάνει πλέον η σύγκρουση Ελλάδας-ΔΝΤ, με την Αθήνα να προειδοποιεί εμμέσως ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί η δόση της 30ης Ιουνίου αν δεν συναινέσει στη συμφωνία Ελλάδος-δανειστών το ΔΝΤ....
Πάντως η δήλωση ίσως να μην περιορίζεται μόνο στο ΔΝΤ, αφού οι "εταίροι" έχουν αρχίσει τις διαρροές περί "μεγάλων διαφορών" μεταξύ Ελλάδος καιι δανειστών".
Σε διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζει τη στάση του ΔΝΤ ως απότοκο πρόθεσης εξυπηρέτησης συμφερόντων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως διαρρέει το Μαξίμου, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε: «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πάντως πως η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης δεν πρόκειται να συζητήσει το ελληνικό θέμα.
Κι αυτό διότι την απόφαση, αλλά και τη διαπραγμάτευση πρέπει να την αναλάβει το Eurogroup της Τετάρτης.
Από την άλλη, έτερος αξιωματούχος αναφέρει πως οι διαφορές αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές είναι μεγάλες και εστιάζονται στον ΦΠΑ, τις συντάξεις και τη φορολόγηση των εταιρειών, ενώ δεν έχει πέσει στο τραπέζι το θέμα του κουρέματος στο χρέος. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου