Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ Συμπαράσταση στους εργάτες του μεταλλείου

Το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Kerneos που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία βωξίτη στην Περιοχή μας η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία φτάνει τα όρια της πρόκλησης......

Η εργοδοσία τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργάτες, ώστε να έχουν σκυμμένο το κεφάλι. Έκανε ήδη απολύσεις, έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή μειώνοντας δραστικά τα όποια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν, εκμεταλλευόμενη το φυσικό πλούτο που ανήκει στο λαό σαν να ήταν τσιφλίκι της.
Κυνικά ομολογεί ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και ότι δεν την απασχολεί η αντίδραση των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής. Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι διαφορετικό, αφού μοναδικό κριτήριο των αποφάσεών της και των μέτρων που παίρνει είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών της, σαν γνήσια καπιταλιστική επιχείρηση που αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ και να ενισχύονται.
Ο Σύλλογος γυναικών της Άμφισσας καλεί όλες τις γυναίκες, τις μανάδες και τους συζύγους των εργατών στα μεταλλεία να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργατών, να στηρίξουν κάθε κινητοποίησή τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, δείχνοντας και στην πράξη της αλληλεγγύη τους.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργάτες του μεταλλείου και διεκδικούμε στο πλευρό τους:
·        Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
·        Καμία μείωση μισθών και επιδομάτων.

·        Εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου