Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Γαλαξίδι: Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το καλοκαίρι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του Γαλαξιδιου τους καλοκαιρινούς μήνες ενέκρινε η Επιπροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών.....


Στην συνεδρίαση της 29ης Μαΐου η Επιτροπή ενέκρινε τις ρυθμίσεις που εισηγήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο και αφορούν το χρονικό διάστημα 2 μηνών, από 10 Ιουλίου 2015 μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου 2015, όπου θα εφαρμοστούν πιλοτικά.

Εκτός από μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλπ προβλέπεται και η τοποθέτηση μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων επί του δρόμου καθώς και προμήθεια πινακίδων σήμανσης.

Οι ρυθμίσεις αναλυτικά είναι:
1. Το πιλοτικό μέτρο να έχει ισχύ από 10-7-2015 έως 10-9-2015.
2. Απαγόρευση στάθμευσης όλο το 24ωρο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα στην Ακτή Οιάνθης και επί της οδού Αλεξανδρή (Περαπάντα) έμπροσθεν καταστήματος ΑΙΟΛΙΔΑ έως CADA.
3. Ήπια κυκλοφορία επί της Ακτής Οιάνθης.
4. Ανάπτυξη μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων στο οδόστρωμα επαφής με κρηπίδωμα. Τοποθέτηση ζαρντινιέρων έμπροσθεν αυτών.
5. Έξι (6) Κυριακές και συγκεκριμένα 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8 και 23/8/2015 απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην παραλιακή οδό από το περίπτερο μη περιλαμβανομένου έως το Καντούνι Αγίου Νικολάου μη περιλαμβανομένου, από 21:00 έως 01:00.
6. Στο τμήμα της παραλιακής οδού στο ύψος έναντι του λιμενικού φυλακίου να προβλέπεται χώρος στάθμευσης για 3 ΤΑΞΙ.
7. Η οδός Ακτή Οιάνθης από το περίπτερο προς την έξοδο στον κόμβο προς Ναύπακτο έως το κτήμα Καμμένου, μονοδρομείται ως άνοδος. Τα τουριστικά λεωφορεία εισερχόμενα από τον κόμβο της Γέφυρας κατευθύνονται στην Πλατεία Ηρώων (Μανουσάκια) όπου αποβιβάζουν τους επιβάτες και στη συνέχεια κατευθύνονται στην πλάζ Καλαφάτη ή στη Γέφυρα ή στο κτήμα Καμμένου όπου μπορούν να σταθμεύσουν.
8. Εξασφάλιση έγκαιρα μεγάλου αριθμού πινακίδων σήμανσης για την σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών.

Το θέμα θα εισαχθεί σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστεί και να επικυρωθεί οριστικά η εφαρμογή των μέτρων.
amfissapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου