Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 
Στεκόμαστε  στο πλευρό των απολυμένων και των εργαζομένων  της μεταλλευτικής εταιρείας ΚΕΡΝΕΟΣ και  αγωνιζόμαστε για την προστασία τους από τις απολύσεις και για την επαναπρόσληψη των απολυμένων......
Την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παρανομίας.
Στις 20 Φεβρουαρίου η Γαλλική ΚΕΡΝΕΟΣ, η οποία έχει και το 54% της ΕΛΜΙΝ (κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης – Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος) ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες (Φωκίδα)/(Οδυσσέας Κυριακόπουλος)".
Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΡΝΕΟΣ, Jean Marc Bianchi είχε αναφέρει: «Αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική αναβάθμισης της ΚΕΡΝΕΟΣ που ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν. Επίσης είναι η ευκαιρία έναρξης ανάπτυξης μίας ισχυρής επιχειρηματικής πλατφόρμας βωξίτη. Είμαστε ευτυχισμένοι να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ" στον όμιλο μας με κοινό στόχο να συνεχίσουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων».
 Οι νέοι ιδιοκτήτες καλωσόρισαν  στους εργαζόμενους  με μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας και μη τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι είδαν για μια ακόμη φορά το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας που δεν διστάζει στο βωμό του κέρδους να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές.
Η σύγκρουση ξεκίνησε και για πρώτη φορά η μάχη αυτή θα δοθεί ενώ υπάρχει στην κυβέρνηση κόμμα της αριστεράς.
Τα κόμματα της αριστεράς και η κοινωνία της Φωκίδας πρέπει να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων. Η μάχη είναι πραγματική και καλούμαστε όλοι μαζί να  στηρίξουμε τον αγώνα με πρώτους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και από πίσω τους όλη την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει ότι διεκδικεί τον πλούτο της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες ,την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας και την εντολή των ψηφοφόρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
 Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδειχθεί σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα  αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα και κυρίως για να εξαφανίσουν κάθε προοπτική στην Αριστερή κυβέρνηση της χώρας μας για καθαρά πολιτικούς λόγους.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου