Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η Τοπική Σύμβουλος Κίρρας Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου για την ακύρωση απόφασης Δ.Σ.Δελφών περί αύξησης τελών καθαριότητας


ΘΕΜΑ : Δικαίωση του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για την ακύρωση της Απόφασης Δ.Σ σχετικά με αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας του Δήμου Δελφών......


Με την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 κατόπιν των προσφυγών του Παναγιώτη Ταγκαλή επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δελφών και του Ανδρέα Σολδάτου Προέδρου Τ.Κ Αγίας Ευθυμίας , επικράτησε  επιτέλους η νομιμότητα επί της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού που  προδήλως επικρατεί στις τάξεις της δημοτικής αρχής και των οργάνων διοίκησής της και ακυρώθηκε η 385/2014 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.
Η γενικότερη απαξίωση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων είναι πλέον εμφανής και ενισχύεται και από την άκρατη αλαζονεία των συντακτών αρμοδίων οργάνων που εντέχνως περιγράφουν την απαράδεκτη και μη-θεσμικά σεβαστή κατάσταση ,ως νόμιμη και εντός των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής-Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά την υιοθέτηση ως δημοτική πολιτική της αναπροσαρμογής-αύξησης των δημοτικών τελών καθαριότητας που εγκρίθηκε με την αριθμ 332/26.11.2014 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής που υπερψηφίστηκε η αναπροσαρμογή –αύξηση τελών καθαριότητας  από τη συμπολίτευση ( Αναγνωστόπουλος Λουκάς, Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου Ελισαβέτ, Μάνιος Ασημάκης Πανάγου Βασίλειος, Τσονάκας Αθανάσιος ) και επικυρώθηκε με την αριθμ 385/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών , η δημοτική αρχή  μετακύλησε το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων , στην εύκολη λύση στο πορτοφόλι των δημοτών.
Η πολιτική διαφωνία μου ενθαρρυμένη  με τη στήριξη συμπολιτών μου , πολλών Προέδρων ,  Τοπικών Συμβούλων  και του Παναγιώτη Ταγκαλή , αποτυπώθηκε με την  υποβολή και από τη μεριά μου διοικητικής προσφυγής των άρθρων 227 του Ν.3852/2010 και 151 του Κ.Δ.Κ Ν.3463/2006 κατά της αριθμ 385/2014 αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε και την κοινότητά μας , την Κίρρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Η προσπάθειά μου αυτή όπως και του συνόλου της δημοτικής παράταξής μου ,  βασίζεται στην προάσπιση  πρωτίστως των  συμφερόντων  των συμπολιτών μας  και ως  Τοπική Σύμβουλος Κίρρας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τους Κιρραίους  και κατ΄ επέκταση για  τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας .
Τονίζω επίσης ότι η διαχείριση των θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτεί  πολιτική ωριμότητα και δεν ανεχόμαστε επιλογές συνεχούς αύξησης τελών , άνευ ανταποδοτικότητας υπηρεσιών . Οι δημότες πληρώνουν ήδη τέλη ανταποδοτικού χαρακτήρα χωρίς υπηρεσίες (η καθαριότητα ,ο δημοτικός φωτισμός είναι λιγοστά και οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι εμφανίζουν σημάδια εγκατάλειψης).
…….Υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο , προκειμένου  η νέα δημοτική αρχή να αναλογιστεί τι ρόλο επιθυμεί να διαδραματίσουν τα τοπικά συμβούλια , οι συνεργάτες όπως μας  αποκαλεί ο Δήμαρχος Δελφών!!!! ή απλά να είμαστε μόνο για φιέστες  και εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα .
Με εκτίμηση
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΗ - ΚΑΠΟΥΡΟΥ
Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου