Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Νέο «όχι» Τσίπρα στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ολάντ

Πίστη ότι θα βρεθεί λύση στον απόηχο του «κανονιού» στο ΔΝΤ

Κόκκινο συναγερμό σήμανε η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρωθεί σήμερα η δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,..... η οποία δρομολόγησε την άμεση διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. 

Οι τρεις ηγέτες αντάλλαξαν προτάσεις για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, συνεχίζοντας την πολιτική διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει τη θέση ότι η πρόταση των Θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού ουσιαστικά δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα και παρά τις τεράστιες αντιθέσεις και διαφωνίες από το πακέτο σοκ που έθεσαν επί τάπητος οι Θεσμοί, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται ότι η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης κατά την συνομιλία των τριών εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ενημέρωση της Βουλής για τη διαπραγμάτευση, εντός των επόμενων ημερών.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου