Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κυρ Σόιμπλε τα έμαθες τα νέα;! Υπερψηφίστηκε η πρόταση

Ολοκληρωθήκαν οι ομιλίες των αρχηγών στη βουλή....

Ήρεμος ο πρωθυπουργός, με απόλυτη σοβαρότητα παρέκαμψε τα μικρά και μίλησε για το μεγάλο διακύβευμα. Αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση για δημοψήφισμα υπέρ η όχι της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Αντιθέτως ο κ.Σαμαράς, στην ομιλία του εστίασε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Στο ότι δηλαδή, το δημοψήφισμα θα σημαίνει για τους Έλληνες, ναι ή όχι στο ευρώ. Υπήρχε νευρικότητα στον λόγο του, εξαιτίας της παρουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο, παρότι βάση του άρθρου 66Β του κανονισμού της Βουλής δεν θα “πρεπε να προεδρεύει ενώ είχε ήδη ομιλήσει ως βουλευτής. Παρότι είχε δίκιο, το “χάσε με την αντίδραση του, διότι μετέτρεψε σε μείζον, το θέμα της πρόεδρου, ενώ το σημαντικό ήταν να εξηγήσει στο λαό την άποψη του για το δημοψήφισμα. Είχε όμως πράγματι δίκιο.
Τόσο ο κ.Θεοδωράκης, η κ.Γεννηματά, όσο και ο κ.Σαμάρας επανέλαβαν την ίδια σχεδόν φράση για τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τον μοιραίο άνθρωπο. Για τους εαυτούς τους που υπέγραψαν όλα τα προηγούμενα μνημόνια της καταστροφής, κράτησαν τον ρόλο του σωτήρα.
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε σαν χρόνια υπουργός της ΝΔ, ενώ ο κ.Κουτσούμπας από την πλευρά του κρατήθηκε σταθερός  λέγοντας όχι στο δημοψήφισμα, ΟΧΙ σε αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δανειστές, ΟΧΙ σε αυτά που θέλει να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ στο τσιγάρο, ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ΟΧΙ σε όλα γενικώς. Σταθερή άποψη εδώ και χρόνια, κάνεις δεν μπορεί να τους κατηγορήσει.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με 178 ψήφους υπέρ και 120 κατά . H πρόταση υπερψηφίστηκε και τώρα ο λόγος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου ο λόγος στον Ελληνικό λαό.
Λ.Λ
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου