Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για τις απολύσεις 3 εργατών στα μεταλλεία βωξίτη της πολυεθνικής εταιρίας Kerneos

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Φωκίδας την απόλυση 3 εργατών από την εργοδοσία της Kerneos. Άλλοι 3 εργάτες θυσιαστήκαν στο βωμό της κερδοφορίας.....
και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, άλλοι 3 εργάτες μπαίνουν στη μακροσκελή λίστα της ανεργίας ενώ συμφώνα με καταγγελίες εργαζομένων η εταιρία ετοιμάζει να κάνει δεκάδες ακόμα απολύσεις.
Ουσιαστικά η εταιρία προετοίμαζε εδώ και καιρό το έδαφος για τις δεκάδες απολύσεις που έχει στα σκαριά της. Οι εκβιασμοί απέναντι στους οδηγούς των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, η στοχοποίηση συνδικαλιστών, το συνεχές κατσάδιασμα εργατών εκ μέρους του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρίας αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα από το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει ο εργοδότης το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.
Στόχος εταιρίας είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης με κάθε μέσο. Αυτόν το σκοπό εξυπηρετούν οι απολύσεις εργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και πρόσληψη πρώην εργαζομένων στις εργολαβίες με κουτσουρεμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν τα ανεπαρκή μετρά που παίρνει η εταιρία για την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα στις στοές με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να πολλαπλασιάζονται τα ατυχήματα.
Απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταπάτηση 8ωρου, εντατικοποίηση εργασίας είναι μόνο ορισμένα από τα όπλα που χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές σήμερα για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, για να έρθει η πολυπόθητη γι’ αυτούς ανάπτυξη. Τέτοιου είδους ανάπτυξη ευαγγελίζεται και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρώντας όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα μεταλλεία να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, να απαιτήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων τους, να χαλάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για νέες απολύσεις. Το ΚΚΕ θα στηρίξει με κάθε μέσο τον αγώνα των εργατών, καλεί όλους τους μαζικούς και λαϊκούς φορείς της περιοχής να σταθούν στο πλευρό τους.

Άμφισσα, 31/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου