Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Φωτιά στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου: Έξι τραυματίες, οι πέντε σοβαρά (Photos-Video)

Έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. .....
Αναλυτικότερα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι: ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, 29 ετών, με εγκαύματα στα χέρια, ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια εργασιών
Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές, πιθανότατα από σπινθήρα.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στα διυλιστήρια με 7 οχήματα, ωστόσο από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ ανακοινώθηκε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.
Τελικά, επετράπη η είσοδος σε 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν ψύξη στις εγκαταστάσεις, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή. Ωστόσο οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος είναι σε εξέλιξη.
Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα, ενώ θετικά λειτούργησε το γεγονος ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη. 
Ωστόσο, εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι σημειώθηκαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και κανείς δεν τους απομάκρυνε από το σημείο, ενώ ουδέποτε σήμανε ο συναγερμός των εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας στις εγκαταστάσεις. 


Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ
Σε ανακοίνωση τους τα ΕΛΠΕ αναφέρουν: "Σήμερα 08/05/2015 και ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες".
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου