Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ.....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

Το  "Polydrosos Parnassou" εγκαινίασε με επιτυχία πριν  λίγες  ημέρες  μια  νέα "περιοδική" στήλη  στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....

Γράφει ο  Ορέστης  Τσάρκος......

                                            ΤΗΝ  ΕΠΟΜΕΝΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ  ΑΝΟΙΓΕΙ  Η  ΕΡΤ




«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλεται σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο Πρωθυπουργός που συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Διονύση Τσακνή, νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ, και τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο . «Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων».

Ο Πρωθυπουργός τους υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ  ΙΟΥΝΙΟ  ΣΤΟ  ΔΙΕΘΝΕΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΦΟΡΟΥΜ  ΤΗΣ  ΑΓΙΑΣ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  .

      

                                  


Ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Οικονομικό  Φόρουμ  της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας  Ήσυχος.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Κώστας Ήσυχος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS.
Κατά την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη «θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες και θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση του ζητήματος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην πρόσκληση της Ελλάδας να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.
″Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία″, επεσήμανε ο Κώστας Ήσυχος.


ΓΑΒΡΑΣ  ΓΙΑ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ* ΔΕΝ  ΤΟΝ  ΘΕΛΟΥΝ  ΓΙΑΤΙ  ΜΙΛΗΣΕ  ΩΣ  ΙΣΟΣ  ΠΡΟΣ  ΙΣΟΝ ΕΝΩ  ΑΥΤΟI  ΘΕΛΟΥΝ YES MAN






Τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και τη στάση των δανειστών σχολίασε ο διαδκεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη του στις Κάννες.
Ο Κώστας Γαβράς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συμφωνεί με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις διαπραγματεύσεις: «Ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man…».


  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ .Ο  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΠΟΥ  ΔΙΕΠΡΕΨΕ  ΣΤΟ   ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο πρωτεργάτης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη Μ. Βρετανία

Ήταν πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν στη Μεγάλη Βρετανία η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα άσυλα με σκοπό να καθιερώσει εναλλακτικές μορφές θεραπείας για τους ψυχικά ασθενείς. Στη ριζική αλλαγή του τοπίου συνέβαλε τα μέγιστα ο Νίκανδρος Μπούρας, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η δουλειά του επικεντρώθηκε στην πρόβλεψη με μαθηματικά μοντέλα των επιπτώσεων της νοσηλείας σε ψυχιατρεία στη συμπεριφορά των ασθενών, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία του Πρώτου Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Μ. Βρετανία, που επηρέασε τη σχετική πολιτική των Βρετανών, αλλά και διεθνώς. -                 


                                       ΤΟ  ΒΑΤΙΚΑΝΟ  ΘΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΟ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ.

                          

Την πρόθεση του να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος ανακοίνωσε το Βατικανό. Η αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Βατικανό έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς στις περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ υπάρχουν πολλοί ιεροί χώροι των χριστιανών.



Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΙΚΟΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  ΑΝΑΛΥΣΗΣ  ΣΤΗ  ΓΑΛΛΙΑ  ΚΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  50 ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ.

Ανάμεσα στους 50 εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη


Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία. Σύμφωνα με την κλίμακα Standford-Binet είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μαθηματικά, συγγραφή, ποίηση, ζωγραφική είναι μερικές μόνο μερικές ασχολίες της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Η Στρατηγική και η Γεωπολιτική είναι οι τομείς στούς οποίους εξειδικεύεται. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αστυνομική Ακαδημία και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια του μετακόμισε στη Γαλλία. -


                                                                          
              H ΣΥΓΚΙΝHΤΙΚΗ  ΤΑΙΝΙΑ  ΜΙΚΡΟΥ  ΜΗΚΟΥΣ  ΓΙΑ  ΤΟ BULLYING ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ 
                ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.



Συγκίνηση προκαλεί η ταινία μικρού μήκους «Ήρωες» με δημιουργό τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Χιώτη και θέμα το bullying
Το φιλμάκι, διάρκειας τριών λεπτών, προσπαθεί να εστιάσει στη δύναμη που μπορεί να κρύβουν τα παιδιά μέσα τους, την ψυχολογία τους και πως αυτή μπορεί να αλλάξει. 
Στο φιλμάκι ένας δάσκαλος μέσα απο τη διδασκαλία  και το λόγο του βοηθά ένα αγοράκι να ανακαλύψει αυτή ακριβώς την εσωτερική δύναμη.
Η ταινία αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους της ROAD.



        ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ  Η  ΑΡΧΑΙΑ  ΑΘΗΝΑ. ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΠΟΥ  ΣΥΓΚΙΝΕΙ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ!


 ΧΑΡΙΛΑΟΥ  ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ.....                                             

 Στο ΠΑΣΟΚ λεφτα  δεν  υπάρχουν  ουτε  για  εκλογή  προέδρου! Τα  ταμεία είναι  άδεια  ενω  χρειάζονται  250.000.To συνέδριο  θα  γίνει  ρεφενέ.Οι  Βουλευτές  τα  μέλη  και  οι  φίλοι  θα  βάλουν  βαθια  το  χέρι  στην  τσέπη.


                            ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  2  ΔΙΣ  ΤΑ  ΕΣΟΔΑ  ΑΠΟ  ΡΥΘΜΙΣΗ  ΟΦΕΙΛΩΝ  ΣΤΟΝ  ΟΑΕΕ

Την εκτίμηση ότι στα δημόσια ταμεία θα εισρεύσουν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ από τις ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ εξέφρασε ο νέος διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα εντάχθηκαν στη ρύθμιση περισσότεροι από 70.000 οφειλέτες.


                ΡΑΧΗΛ  ΜΑΚΡΗ  * ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ....ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΜΠΟΣΔΟΥΚΟΥ


Για νέα αήθη επίθεση κατά του συνόλου των δημοσιογράφων καταγγέλλει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή η ΕΣΗΕΑ. 
Αιτία, οι δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους ως «ελεγχόμενους από την προηγούμενη κυβέρνηση» αλλά και από τους επιχειρηματίες.
Η βουλευτής Κοζάνης είπε συγκεκριμένα ότι όπως και στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ελέγχει τους δημοσιογράφους έτσι και στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Ελέγχονται δηλαδή όλοι οι δημοσιογράφοι της χώρας;» αντέδρασε η Άννα Μπουσδούκου.
«Φυσικά ελέγχεστε, είστε υπάλληλοι και το έχετε αποδεχθεί γιατί πληρώνεστε από επιχειρηματίες» συνέχισε απτόητη η Ραχήλ Μακρή, προσθέτοντας «γιατί θιχτήκατε;».
Η απάντηση της Άννας Μπουσδούκου
«Επειδή είστε βουλευτής και πολιτικό πρόσωπο, αν δεν το εννοείτε καλό θα είναι να ανακαλέσετε και να μη βάζετε όλους σε ένα σακί, αυτό που κάνετε είναι ανήθικο, μιλάτε επί προσωπικού», είπε η παρουσιάστρια, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να δικαιολογηθεί επικαλούμενη τους πολίτες «ως εκπρόσωπος των οποίων εκφράζω την άποψη αυτή».
«Μιλήσατε για όλους τους δημοσιογράφους, πώς θέλετε να σας απαντήσει κανείς;» συνέχισε την αντεπίθεση η δημοσιογράφος, με τη Ραχήλ Μακρή να διορθώνει την αρχική τοποθέτησή της παραδεχόμενη ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους.



                  ΑΔΩΝΙΣ* ΜΕ ΚΤΥΠΗΣΕ  Ο  ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ.ΜΟΥ  ΕΡΙΞΕ    ΚΟΥΤΟΥΛΙΑ....


Μια αποκάλυψη-έκπληξη έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόμενος σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έχει υποστεί βία από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.
«Με είχε χτυπήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πλατεία Αττικής, μου είχε δώσει μια κουτουλιά» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Πρόσθεσε μάλιστα πως μετά από αυτό το περιστατικό οι χρυσαυγίτες βουλτευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός «είχαν απειλήσει να με χτυπήσουν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Αλλά δεν έγινε, με είχε φυγαδεύσει η Αστυνομία πριν με χτυπήσουν». Ως προς τις σχέσεις του σήμερα με τους βουλευτές της Χ.Α είπε ότι «το πολύ να έχω πει μια-δυό φορές καλημέρα σε διάδρομο στη Βουλή για λόγους κοινωνικών σχέσεων.
Για το αν θα πήγαινε στα Εξάρχεια, απάντησε γελώντας: «Είπαμε, είμαι γενναίος, αλλά όχι κι έτσι. Εδώ χτύπησαν τον Βαρουφάκη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο Γιάντες που έγινε το επεισόδιο, έτρωγα συχνά με την Ευγενία πριν γίνω πολύ γνωστός. Τώρα αν πάω, θα καώ εγώ το Γιάντες και όλα τα Εξάρχεια».

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου