Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ...... Η "ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ" ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Το  "Polydrosos Parnassou" ανακοινώνει  πως  από   σήμερα    εγκαινιάζει  μια  νέα "περιοδική" στήλη  στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....

Γράφει  ο  Ορέστης  Τσάρκος....

* Δικό  τους  ΔΝΤ  και  Παγκόσμια  Τράπεζα δημιουργούν  οι  πέντε  αναπτυσσόμενες οικονομίες  του  Πλανήτη, Ρωσία, Κίνα  , Βραζιλία, Ινδία  και  Ν. Αφρική.

ΧΩΡΙΣ  ΤΙΤΛΟ.....
*40 πρόσωπα  στο  σκαμνί  για  τα  θαλασσοδάνεια  του  Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου.
 Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρ Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης, Αναστασία Σακελλαρίου, Δημήτρης Μπακατσέλος

ΤΟ  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ  ΤΗΣ  ΜΝΗΜΗΣ
*Άρχισε  η  προβολή  στα  Σχολεία  της ταινίας-  ντοκιμαντέρ  του  Στ  Κούλογλου 
"Νεοναζί  .Το  ολοκαύτωμα  της  μνήμης".


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ  ΣΑΜΑΡΑ  ΣΤΙΣ  ΣΕΡΡΕΣ.
*Αντιμέτωπος με την οργή αγροτών από χωριά των Σερρών βρέθηκε κατά την περιοδεία του στην περιοχή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου ορισμένοι αγρότες του επιτέθηκαν φραστικά, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του είχε καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014.«Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά», φώναξαν μεταξύ άλλων οι αγρότες, ενώ στο Πετελεινό έγιναν και δύο προσαγωγές.

70  ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΝΙΚΗ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
 *Το Σάββατο 9 Μαΐου συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την νίκη των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ήταν στις 9 Μαΐου του 1945 που ο Κόκκινος Στρατός των Σοβιετικών μπήκε στο Βερολίνο και ύψωσε την σημαία της νίκης, γεγονός που σηματοδότησε την απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης από τα νύχια του Nαζισμού.

*Ο  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΜΕΤΑ  ΤΗ  ΔΙΑΣΩΣΗ ..... ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ  ΘΑ  ΣΩΣΕΙ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΑΚΙΣΤΑΝ!
Πολύς κόσμος απόρησε με την απουσία του Γιάννου Παπαντωνίου από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για τις  "χρυσές  μίζες  των  εξοπλιστικών" ....
Μπορεί ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Βάσω Παπανδρέου να έδωσαν το "παρών", ωστόσο ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έλαμψε διά της απουσίας του.
Η λόγος είναι απλός...
Αφού έδειξε τις ικανότητές του από το πόστο του «Τσάρου» της Οικονομίας, ο Γιάννος Παπαντωνίου εξασφάλισε μία θέση στα πανεπιστημιακά έδρανα.
Ο παλαίμαχος πολιτικός βρίσκεται πλέον στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, όπου παραδίδει μαθήματα οικονομικών.
   



ΕΛΛΗΝΑΣ  ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ  ΣΤΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ  ΠΡΩΤΩΝ  ΥΛΩΝ.
*Ο Γρηγόρης Στεφανόπουλος είναι καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και πρωτεργάτης της μεταβολικής μηχανικής και της Βιοτεχνολογίας, του πεδίου πάνω στον οποίο η βιομηχανία έχει στηρίξει τις ελπίδες της για παραγωγή προϊόντων που δεν θα καταπονούν τις φυσικές πηγές και δεν θα μολύνουν την ατμόσφαιρα.
       Έλληνας πρωτοπορεί στη δημιουργία ανανεώσιμων πρώτων υλών


  
ΝΕΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΙ  ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΣΤΗΝ  ΕΡΤ.
* Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος αναλαμβάνει ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επελέγη ο Λάμπης Ταγματάρχης.  
                                                       Ενσωματωμένη εικόνα
                                                            Αποτέλεσμα εικόνας για λαμπησ  ταγματαρχησ
Ο  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  Η  ΣΧΟΛΗ   ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΖΑΜΙ....
*Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης υπό τον όρο όμως να λειτουργήσει τουλάχιστον ένα τζαμί στη Θεσσαλονίκη φέρεται να τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με ακαδημαϊκούς την Πέμπτη για το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων.
  


                         



Η  ΠΡΩΤΗ  ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ  ΧΘΕΣΙΝΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  ΠΟΥ  ΠΗΓΕ....ΠΕΡΙΠΑΤΟ!
*Πριν ακόμα εξακριβωθεί η αιτία της έκρηξης και της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ, πριν η διοίκηση δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις ακριβείς συνθήκες και τα μέτρα ασφάλειας, που υπήρχαν στη διάρκεια της (καθυστερημένης κατά ένα εξάμηνο) προγραμματισμένης συντήρησης και κυρίως πριν ακόμα τα νοσοκομεία δώσουν λεπτομερείς ιατρικές ανακοινώσεις για τους διασωληνωμένους και μη έξι τραυματίες εργάτες, η είδηση «κατέβηκε» σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ στην 7η και 8η θέση από τα δελτία των 11 π.μ. και μετά.

Πόσο ταυτόχρονα, συμπτωματικά και πόσο κυνικά αντιδρούν τελικά τα κανάλια και τα ραδιόφωνα όταν υπάρχει μια τόσο ακραία εξέλιξη ενός μαζικού εργατικού ατυχήματος στη χώρα;

Η ζωή ενός εργάτη των ναυπηγείων είναι τελικά πολύ φτηνότερη από τις αλλαγές στην Παιδεία, τις διαπραγματεύσεις, τους διορισμούς, τις «επικίνδυνες» ροές μεταναστών ή τις δηλώσεις του κάθε πικραμένου. Και μην μιλήσει κανείς για λαϊκισμό, διότι δύο εργάτες είναι στην εντατική με καθολικά εγκαύματα και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
                          

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου