Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ Δ. ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Ι.ΜΑΡΡΕ

         ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Ι.ΜΑΡΡΕ
Μετά τις αρχικές ενέργειες , που εγγράφως σας αποστείλαμε την 07-05-2015 Α.Π. 10413 ακολούθησαν οι εξής δράσεις της Ομάδας:....

Την 10-04-2015 μετά από πρόταση του Γ. Θάνου και με απόφαση της ολομέλειας της Ομάδας επελέγησαν από την πληθώρα ‘Έργων του Λογοτέχνη 20 βιβλία από 10 Τίτλους ,δηλαδή 200 βιβλία , και εκτέθηκαν στην έκθεση Συλλόγου Λογοτεχνών Φθιώτιδας . Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η παρουσία του έργου του Ι. Μαρρέ σε μια ιδιαίτερα σημαντική Έκθεση , καθώς και η πώληση τους , ώστε να ενισχυθεί , κατά κάποιο τρόπο η προσπάθεια της Ομάδας . Τα αποτελέσματα όμως , παρ ελπίδα , πενιχρά . Η ανταπόκριση του βιβλιόφιλου κοινού μηδαμινή . Πέντε βιβλία (5) πουλήθηκαν .
Την  02-05-2015  Ο Κος Γεώργιος Θάνος, ο Κος Ν. Στύλιας και η Κα Ευθυμία Τοπάλη μετέβηκαν στο κτίριο του Γυμνασίου όπου σε αντιπαράθεση με την παλαιά καταγραφή , καταμέτρησαν και κατέγραψαν εκ νέου τα υπάρχοντα αντικείμενα και τα τακτοποίησαν σε θέσεις ασφαλείς από υγρασίες και φθορά .
Την    10-05-2015 ο Κος Γ. Θάνος , ο Κος Ν. Στύλιας και η Κα Ευθυμία Τοπάλη μετέβηκαν στην οικία Ι. Μαρρέ και συνέλεξαν τα εναπομείναντα εκεί βιβλία και τα περισσότερα κινητά στοιχεία, μικροέπιπλα , οικοσκευή και τα συσκευάσανε σε χαρτοκιβώτια, ώστε να μεταφερθούν ασφαλώς  στο κτίριο του Γυμνάσιου , για την καλύτερη αποθήκευση τους .
Την ίδια ημέρα καθάρισαν από πολλά περιττά το εσωτερικό του υπογείου του οικήματος ,ενώ  ο Κος Ν. Στύλιας  έκανε αποψίλωση στον προαύλιο χώρο και κλάδεψε ορισμένα επικίνδυνα για το κτίσμα δέντρα .
Στην προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι για την αμοιβή τεχνιτών και εργατών , ευγενώς προσφερθέντες ο Σύλλογος Γυναικών «ΕΣΤΙΑ» δια της Κας Α. Παπαθανασίου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Πολυδρόσου, δια του Κου Α. Αδαμάκου πρόσφεραν στην Ομάδα από 50€ , ήτοι 100€ , τα οποία δημιούργησαν ένα μικρό βασικό αποθεματικό . Μετά από την ευπρόσδεκτη και ευγενική χειρονομία στρέφουμε το βλέμμα μας προς  τον Δήμο Δελφών , ελπίζοντας σημαντικότερη συνδρομή.
Χρήστος Κεφαλούδης
Αργύριος Μουλαράς
Ευστάθιος Θάνος
Γεώργιος Θάνος
Βαρβάρα Βελέντζα-Θάνου
Νικόλαος Στύλιας

Ευθυμία Τοπάλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου