Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ .... ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Το  "Polydrosos Parnassou" συνεχίζει  με  επιτυχία  την παρουσίαση  της  νέας "περιοδικής" ηλεκτρονικής  στήλης  που εγκαινίασε πριν  λίγες  ημέρες   στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....

Γράφει ο  Ορέστης  Τσάρκος......

Βαλυράκης: H Siemens από πολιτικό σκάνδαλο έγινε σκάνδαλο συγκάλυψης



Εταιρεία που στην εσωτερική  δομή της  λειτουργούσε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μαύρο χρήμα, χαρακτήρισε τη Siemens  ο κ.  Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που είχε ερευνήσει το σκάνδαλο της Siemens, μιλώντας σήμερα στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας,  ενώ αποκάλυψε ότι από την έρευνα της τότε  Εξεταστικής Επιτροπής προέκυψε ότι:
-Οι μίζες ανέρχονταν σε ποσοστό 10 % επί των συμβάσεων. Ποσό που καταμεριζόταν κατά 8% σε κρατικούς υπαλλήλους και  σε κρατικούς  αξιωματούχους  του δημοσίου και των ΔΕΚΟ ενώ ποσοστό  2% πήγαινε σε κόμματα.
-Η ζημιά που δημοσίου, από την προνομιακή και δεσπόζουσα θέση της Siemens στην ελληνική αγορά υπολογίστηκε σε 2 δις  ευρώ.
Η αίσθηση του κ. Βαλυράκη, από την όλη διαδικασία της έρευνας αλλά και την κατάληξη του πορίσματος της Εξεταστικής, όπως ο ίδιος είπε  ,ήταν πώς <η Siemens απολάμβανε μία ιδιότυπη ασυλία από ολόκληρο το σύστημα>. Εντυπωσιακή και καταγγελτική ήταν η διαπίστωση του ότι <ένα σκάνδαλο διαφθοράς εξελίχθηκε σε μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης>.  
Αποκάλυψε ότι αν και  είχε εντοπισθεί η ροή μαύρου χρήματος από τη Siemens  και είχε συσχετισθεί με συγκεκριμένες πολιτικές και υπουργικές αποφάσεις η έρευνα  διεκόπτετο γιατί προσέκρουε σε παρένθετα πρόσωπα.  Οι δε διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών ήταν χρονοβόρες.
Ακόμη ο κ. Βαλυράκης αποκάλυψε ότι δεν υιοθετήθηκαν από το πολιτικό σύστημα οι προτάσεις  επιτροπής όπως:
- άσκηση  αγωγών  για τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο και ΔΕΚΟ από τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις,
- κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων  κατά περιουσιακών στοιχείων παρένθετων, μεταξύ Siemens και κυβερνητικών,  προσώπων που είχαν εντοπισθεί.    
Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε ήδη από προηγούμενη συνεδρίαση καθορίσει το πλαίσιο των εργασιών της επιχειρήθηκε από την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη να εμφανίσει τη συνεδρίαση χωρίς περιεχόμενο.
Ο κ. Μπάμπης Αθανασίου προέβη σε δύο επισημάνσεις που έχουν  τη σημασία τους καθώς η μία αφορά το εύρος της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας . Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι ενδεχόμενες ευθύνες μελών της κυβέρνηση δεν μπορεί να ερευνηθούν καθώς οι πράξεις είναι παραγραμμένες σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος. Επίσης υποστήριξε ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει νέα στοιχεία για να ξεκινήσει μία νέα έρευνα και τέλος συμφώνησε απολύτως -  και με ικανοποίηση -  όταν ο κ. Βαλυράκης ανέφερε ότι η υπόθεση Siemens πρέπει να αντιμετωπισθεί πολιτικά. 

Νέο επεισόδιο ξέσπασε στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


Το περιστατικό σημειώθηκε πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens.

Η σπίθα που έβαλε φωτιά στο σκηνικό δόθηκε από την πρόεδρο της Βουλής η οποία καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα όλοι οι βουλευτές να περιμένουν. Μόλις όμως ήρθε, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε απαντήσεις και εξηγήσεις από την κα Κωνσταντοπούλου, αφού, όπως της είπε, οι βουλευτές δεν είναι γαϊδούρια για να την περιμένουν για ώρες. Η απάντηση από την πρόεδρο της Βουλής ήταν σε ειρωνικό τόνο, λέγοντάς του «προφανώς προβληθήκατε ως έχων τη μύγα».



Σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου...




Ακουγα στη χθεσινή προαναγγελία των δελτίων ειδήσεων των οκτώ για τη "νέα πρόκληση" της Ζωής Κωνσταντοπούλου κι αναρωτιόμουν τί...κακό να είχε κάνει πάλι. Αραγε να είχε επιστρέψει στην Αιδηψό για να γρονθοκοπήσει τον βενζινά που δεν της είχε φουσκώσει το λάστιχο; Να είχε αλυσοδέσει στο γραφείο του τον Αδ. Γεωργιάδη για να μην εμφανιστεί μια ολόκληρη ημέρα στην τηλεόραση; Να είχε δώσει το λόγο σε αντιεξουσιαστές σε συνεδρίαση της Ολομέλειας; Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλώς η πρόεδρος της Βουλής είχε το "θράσος" να ζητήσει ευγενικά από έναν αστυνομικό να επιτρέψει σε ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου...
Φυσικά αυτό για τα παπαγαλάκια ήταν ολέθριο δημοκρατικό ατόπημα. Πώς τόλμησε η Ζωή να επιτρέψει την απρόσκοπτη άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος; Οι προκάτοχοί της ήταν ανόητοι ή φαύλοι που τοποθετούσαν κλούβες ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και στο λαό; Τσιμπιόμουν και ματατσιμπιόμουν για να βεβαιωθώ ότι δεν με γελούσαν τα αφτιά μου κι ότι οι μπογδάνοι και οι πρετεντέρηδες μιλούσαν στα σοβαρά όταν επιτίθεντο στην πρόεδρο της Βουλής για το ότι βγήκε στο πεζοδρόμιο για να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές. Κι όταν άρχισα να πονάω από το πολύ τσίμπημα κατάληξα στο συμπέρασμα που φοβόμουν να γράψω μέχρι σήμερα, αλλά πλέον πια δεν μου επιτρέπεται να μην το κάνω, όσο υπερβολικό κι αν διαβάζεται: σε αυτήν τη χώρα ασκείται η χειρότερη δημοσιογραφία στον πλανήτη από τους αθλιότερους δημοσιογράφους τού κόσμου...
BBC: Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από τα μάτια των νεαρών γκραφιτάδων [βίντεο]

BBC: Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από τα μάτια των νεαρών γκραφιτάδων [βίντεο]


Ένα άκρως εντυπωσιακό αφιερώματα στην άλλη όψη της Αθήνας παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Μέσα από τα μάτια των νεαρών που γεμίζουν την πόλη με χρώματα, ιδέες και σχέδια, προσπαθεί να διαπιστώσει πώς αρθρώνεται ο διάλογος μέσα σε μια πόλη που βιώνει έντονα την κρίση.
Με τη βοήθεια ενός νεαρού, επίσης γκραφιτά, οι δημοσιογράφοι του BBC περιδιαβαίνουν τα σοκάκια της πόλης που είναι παρά τη μίζερη οικονομική κατάσταση είναι γεμάτα από χρώματα, αλλά ηχηρά μηνύματα για την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.



Σχέδιο Βαρουφάκη για το μαύρο χρήμα στην Ελβετία. Φόρος 15% για νομιμοποίηση καταθέσεων του εξωτερικού

Φόρος 15% για νομιμοποίηση καταθέσεων του εξωτερικού


Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ενημέρωση των συντακτών του ΥΠΟΙΚ περιέγραψε το φορολογικό πλαίσιο για τη νομιμοποίηση καταθέσεων του εξωτερικού με φόρο 15%.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με την Ελβετία, η οποία θα προβλέπει τη νομιμοποίηση των καταθέσεων. Η ελληνική πρόταση είναι για συντελεστή ύψους 15%, ούτε πολύ χαμηλός, ούτε υψηλός, όπως είχε κάνει και η Ιταλία.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ανέφερε πως θα γίνεται μέσω internet η δήλωση και οι καταθέτες θα πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί. Στη συνέχεια θα παίρνουν έναν κωδικό τακτοποίησης και θα απαλλάσσονται από το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Η πλευρά της Ελβετίας θα μεριμνήσει και θα δεσμεύεται ότι οι ελβετικές τράπεζες θα στείλουν επιστολές σε όλους τους Ελληνες πολίτες που έχουν λογαριασμό για τη συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης και θα τους ζητούν να προσκομίσουν εντός λίγων μηνών το πιστοποιητικό τακτοποίησης ή άλλο πιστοποιητικό κατά περίπτωση.
Η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι αν δεν προσκομιστεί αυτό το πιστοποιητικό, ο λογαριασμός θα κλείσει και ο δικαιούχος δεν θα έχει δικαίωμα να ξανανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία.

Ο φορολογικός συντελεστής που προτείνει η Αθήνα είναι στο 15%. Οσον αφορά στη νομιμοποίηση εγχώριων «αδήλωτων» καταθέσεων, η κυβέρνηση προτείνει έναν πολύ υψηλότερο φορολογικό συντελεστή 30%.

Η Φλώρινα κατασκεύασε το δικό της αεροπλάνο -Αμερικανοί θέλουν να το αγοράσουν [βίντεο]

Η Φλώρινα κατασκεύασε το δικό της αεροπλάνο -Αμερικανοί θέλουν να το αγοράσουν [βίντεο]



Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο, ο «Άρχων» έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.

Το αεροσκάφος «Άρχων» ή «ARCHON SF 1» κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Φλώρινα και πωλείται σε ιδιαιτέρως ικανοποιητική τιμή.

Οπως αναφέρει το radioflorina.blogspot.gr, πρόκειται για ένα πάρα πολύ ελαφρύ αεροσκάφος, καθώς ζυγίζει μόλις 200 κιλά, με κινητήρα μόλις 46 ίππων. Είναι μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροναυπηγικής) με πολλούς καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (οι λεπτομέρειες του σχεδίου του τείνει σε τεχνολογία Stealth) και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά emails και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά και ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται.

Ο κατασκευαστής του, Γιώργος Ηλιόπουλος, δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας. Είναι ένας απλός αστυνομικός, που όμως διακατέχεται από πάθος και μεράκι για την αεροπλοΐα, ενώ είναι πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας.

Ο γολγοθάς με την ελληνική γραφειοκρατία

Πάντως, το radioflorina.blogspot.gr επισημαίνει ότι ο κ. Ηλιόπουλος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία προκειμένου να λάβει άδεια για να πετάξει δοκιμαστικά το αεροσκάφος που κατασκεύασε. Ετσι, απευθύνθηκε στην Ιταλία. Για αυτό άλλωστε και τα διακριτικά «νηολόγησής» του φέρουν στα αρχικά το γράμμα «Ι-Α281».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την κατασκευή του αεροπλάνου

Η ιδέα να κατασκευάσει το δικό του αεροπλάνο, ήρθε στον Γιώργο Ηλιόπουλο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κάποιο ειδικό σχετικό κατάστημα στον Καναδά. Εκεί, κάποιος του έδωσε τον παρότρυνε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αεροπλάνου, όχι με τα συνήθη υλικά, αλλά με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Το πρώτο λοιπόν αεροπλάνο που κατασκεύασε ήταν ξύλινο και μάλιστα... ανακυκλώσιμο, αφού τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα, το κάθισμα που τοποθέτησε στη θέση του οδηγού ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.

Το πρώτο αεροπλάνο ήταν ξύλινο και το δεύτερο από τσίγκο

Όπως ο ίδιος έχει πει, για να καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή του «Λυγκιστή», όπως είναι το όνομα του εν λόγω αεροσκάφους, χρειάστηκε να ξεπεράσει και το φόβο του και τον εαυτό του, καθώς το εγχείρημά του κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως μία φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.

Πάντως, μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου του αεροπλάνου και θεωρώντας ότι έχει εκπληρώσει το όνειρό του, δήλωνε πώς δεν θα επιχειρούσε κάτι ανάλογο στο μέλλον, ακόμη και αν του έδιναν 1 εκατ. Ευρώ. Το μικρόβιο όμως του είχε μπει και κάτι μέσα του του έλεγε να συνεχίσει.

Και το έκανε κατασκευάζοντας ένα δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Μάλιστα, όταν πέταξε, η χαρά του, όπως λέει ο ίδιος ήταν τόσο μεγάλη που κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή.

Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων».



Κάννες 2015: Στον Γιώργο Λάνθιμο το Βραβείο της Επιτροπής



Σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη στο 68ο φεστιβάλ των Καννών. Ο "Αστακός" έλαβε το ειδικό Βραβείο της Επιτροπής

Με το ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του 68ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών τιμήθηκε ο "Αστακός" του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου.
ADVERTISEMENT
Το σενάριο του "Αστακού" συνυπογράφει ο Λάνθιμος με τον μόνιμο συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου με τον οποίο έγραψε τον "Κυνόδοντα" και τις "Αλπεις".
Ο Λάνθιμος ευχαρίστησε την επιτροπή και τον Τιερί Φρεμό, τον Ευθύμη Φιλίππου "χωρίς τον οποίο δε θα μπορούσε να κάνει την ταινία", τους συμπαραγωγούς του απ' όλον τον κόσμο, τους ηθοποιούς του που του επέτρεψαν να τους μεταφέρει στην ιστορία του και κατάλαβαν το όραμά του, όπως αναφέρει το Flix.gr που καλύπτει ζωντανά την τελετή απονομής των φετινών βραβείων.
H ταινία του, ο "Αστακός" έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

 Εύγε στον Γιώργο Λάνθιμο" από τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της βράβευσης του Γιώργου Λάνθιμου στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη χαρά και την τιμή να χειροκροτήσουμε μαζί με όλο τον κινηματογραφικό κόσμο της Ευρώπης τον Κώστα Γαβρά, που τιμήθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα χειροκροτούμε ακόμα έναν διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη, της νέας γενιάς, που απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του φετινού φεστιβάλ. Εύγε στον Γιώργο Λάνθιμο! Είναι πολύ ωραίο για να είναι τυχαίο: Στο πρόσωπο του Γιώργου Λάνθιμου χαιρετίζουμε έναν προικισμένο καλλιτέχνη με σύγχρονη και προπάντων προσωπική δημιουργική γραφή, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του στην Ελλάδα και ήδη πετάει στον κόσμο.Η χώρα μας είναι παρούσα στην Ευρώπη του πολιτισμού, στην πιο αυθεντική, στην ανθρωπιστική εκδοχή της Ευρώπης. Το Υπουργείο Πολιτισμού, με τη νέα διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και με κάθε άλλο θεσμικό μέσο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς του".





Παρασκευόπουλος: Καμιά υπόθεση εμπλεκόμενου στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει παραγραφεί

Καμιά υπόθεση εμπλεκομένου προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή μέχρι σήμερα σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο υπουργός, επικαλείται έγγραφο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Αθανασίου, σύμφωνα με το οποίο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.
Αναφέρεται επίσης, ότι, η εν λόγω υπηρεσία έχει υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες ελβετικές αρχές. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απαντά εγγράφως στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δη το ΣΔΟΕ έχουν ενεργοποιηθεί με τρόπο που εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς τη δίωξη παρανομιών σχετικά με τις λίστες, ιδίως τη λίστα Λαγκάρντ, «παρανομίες που ως γνωστόν συγκαλύπτονταν την περίοδο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
Ο υπουργός Οικονομικών διαβιβάζει και έγγραφο από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος με το οποίο καθίσταται σαφές ότι τα στοιχεία που η Αρχή επεξεργάζεται δεν είναι ανακοινώσιμα.

Μάρδας για Βενιζέλο: "Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη"


Με στίχο από το άσμα του Γιώργου Μαργαρίτη που ανήρτησε στο facebook, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας την δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, οτι "θα μείνω στην Βουλη  γιατι θεωρώ ότι η παρουσία μου εκεί ειναι χρήσιμη για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικα όρια".
 "Θα μείνω στην Βουλη* γιατι θεωρώ ότι η παρουσία μου εκεί ειναι χρήσιμη για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικα όρια". Δήλωση Βενιζέλου στη Real Νews της Κυριακής.
* Θα μείνει μόνο αν οι ψηφοφόροι του θυμηθούν στις επόμενες εκλογές τον εκπληκτικό στίχο από το τραγούδι του Μαργαρίτη, "Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη, δε πα να είσαι ψέμα εγώ σε λέω αγάπη...". ή αν θεωρήσουν ότι έκανε καλά τη δουλειά του έως σήμερα!
Αν δε μείνει όμως, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ακόλουθη υπόθεση, η οποία αναφέρει ότι "Όσα πρόβατα αφήνουν τη στάνη τα τρώει ο λύκος". Βρείτε τι είναι η στάνη και ποιος είναι ο λύκος!

Δέσμευση Βαρουφάκη για επανεξέταση του συμβιβασμού με τη Siemens

                

Την πολιτική, ηθική και νομική δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάζεται την ίδια στιγμή που η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί σε ακρόαση τον διατελέσαντα πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολο της, Σήφη Βαλυράκη

Έρχεται το νομοσχέδιο για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Ν. Βαλαβάνη: Εντός 15ημέρου το ν/σ με τις νέες αντικειμενικές αξίες


                    

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΣτΕ για τις νέες αντικειμενικές αξίες, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ρ/σ Alpha. 
«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας» ανέφερε συγκεκριμέν

Και Έλληνας μεταξύ των συλληφθέντων για το σκάνδαλο της FIFA


Ο Ελληνικής καταγωγής Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν Κώστας Τάκκας βρίσκεται μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης από την ελβετική αστυνομία σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης και κατηγορούνται για ευρύτατη διαφθορά στην FIFA τις δύο τελευταίες δεκαετίες, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και συμφωνίες για υποψηφιότητες για Μουντιάλ, με έμφαση στα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο «διάλογος» Βαρουφάκη με τον σκιτσογράφο Πετρουλάκη της Καθημερινής


Έναν χιουμοριστικό διάλογο μέσω twitter είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον σκιτσογράφο της Καθημερινής Ανδρέα Πετρουλάκης. Ο Ανδρέας Πετρουλάκης επέλεξε με το παρακάτω σκίτσο να σατιρίσει τον υπουργό Οικονομικών:

                       

Εκείνος από την πλευρά του ανάρτησε το σκίτσο στο twitter και σχολίασε: «Πάντα πίστευα ότι οι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις είναι χρησιμότερες από τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις!» 

Μπόνους 500 ευρώ σε  γιατρούς  στο  Βόρειο Αιγαίο.

Η έλλειψη γιατρών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, η ανάγκη ιατρικής κάλυψης, αλλά και σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οδήγησαν την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου -με επιστολή της στην αρμόδια 2η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά Ιατρεία των νησιών- να γνωστοποιήσει ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να παρέχει δωρεάν σίτιση ή και στέγαση, ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ τον μήνα, ως πρόσθετο κίνητρο, και για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο γιατρός.
Συγκεκριμένα επιδοτεί γιατρούς για τις παρακάτω θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν:
Μια θέση αγροτικού γιατρού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία Συκαμνιάς Λέσβου, Αγιάσου Λέσβου, Σιγρίου Λέσβου, Κλειούς Λέσβου, Θύμαινας Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Ικαρίας, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Καλλιθέας Σάμου και Ψαρών Χίου και από μια θέση επικουρικού γιατρού στα περιφερειακά ιατρεία Ψαρών, Οινουσών, Φούρνων, Θύμαινας και Άη Στράτη.
Στην ίδια επιστολή, η περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια επίσης προτίθεται να επιδοτήσει. Πρόκειται για τις θέσεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων Χίου, Βολισού Χίου και Άγρας Χίου.

Δένδιας.Δεκανίκι  του  Σύριζα  ο  Σαμαράς.Κρατά  τη  Ν.Δ  στο 15%

                  
Υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τάχθηκε ο Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, απάντησε και σε πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που είχε κάνει λόγο για δεκανίκια που προσφέρουν ορισμένοι από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«Κατά τη γνώμη μου, δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ό,τι κρατάει τη ΝΔ στο 15%. Αυτό είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που πρέπει ν' αλλάξουμε».

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου