Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Παραμένουν τα προβλήματα με το ψηφιακό σήμα στο Δήμο Δελφών

Κοντεύει να βγει η και Άνοιξη και ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα του ψηφιακού σήματος, που ταλανίζει από τις αρχές του χρόνου σχεδόν ολόκληρη τη Φωκίδα.....
Η εταιρεία που έχει αναλάβει… την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, έχει υποχρέωση να καλύψει γεωγραφικά τη χώρα μέχρι 30 Ιουνίου και μετά μην τον είδατε τον Παναγή!!! Παρότι και ο Δήμος Δελφών αλλά και ο Δήμος Δωρίδας έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες για να λυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι μηδενικά. 
Αξίζει να αναφερθεί πως σε πολλά χωριά ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η τηλεόραση αποτελεί τη μοναδική διέξοδο. Εκτός όμως από αυτό δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 η τηλεόραση να θεωρείται πολυτέλεια. 
Το θέμα του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, έθεσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών ο επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ. Παναγιώτης Μέγκος επισημαίνοντας πως παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στη Δημοτική Ενότητα Δελφών αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο. Μάλιστα ο κ. Μέγκος τόνισε πως η εταιρεία έχει υποχρέωση να καλύψει πληθυσμιακά το 95% και όχι γεωγραφικά, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει εκτός πάρα πολλές περιοχές της χώρας. «Καλύπτοντας το λεκανοπέδιο, έχουν το 50%. Μαζί με την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λάρισα φτάνουν στο 80% του πληθυσμού. Αποτέλεσμα τα δικά μας χωριά να μην βλέπουν τηλεόραση», τόνισε ο κ. Μέγκος. Συνεχίζοντας έθεσε πολλά ερωτηματικά για το τι θα γίνει μετά την 30η Ιουνίου, επισημαίνοντας πως ουσιαστικά το βάρος θα πέσει στους Δήμους. 
Ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στους Δελφούς με το σήμα. Ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα παρά τις νομικές δυσκολίες που προκύπτουν. Μάλιστα ο κ. Αναγνωστόπουλος ξεκαθάρισε πως υπάρχουν επαίσχυντες συμβάσεις ενώ ενημέρωσε το Σώμα πως στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έχει προβλεφθεί ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να λυθεί το θέμα.  Τόνισε δε, πως έβαλαν μέσα στο παιχνίδι τους Δήμους χωρίς καν να είναι προετοιμασμένοι.
«Το ότι βλέπουμε τηλεόραση ακόμα χωρίς ψηφιακό σήμα είναι θύμα», υποστήριξε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος κατά την τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας πως η Στερεά έχει πάρα πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μολιώτης επεσήμανε πως μέχρι Ιούνιο πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες γιατί θα κοπεί εντελώς το αναλογικό σήμα και τότε θα αντιμετωπιστούν περισσότερο και σοβαρότερα προβλήματα. 
orafok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου