Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πόλεμος Κυρ. Μητσοτάκη με Κοτζιά, Δούρου, Κουντουρά για την... οικογενειοκρατία -Ποιος μιλάει...

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε εντός και εκτός Διαδικτύου ένα άκρως «εμπρηστικό» infographic που ανάρτησε στα social media ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης....
υπό τον τίτλο «Συγγενείς στην Κυβέρνηση» και στο οποίο παραθέτει μια σειρά από συγγενείς, συζύγους και συντρόφους κυβερνητικών στελεχών που έχουν θέσεις σε υπουργεία και δημοσίους οργανισμούς.
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κι αδελφού της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη και θείου του Περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη περιλαμβάνει, μάλιστα, και το εξής σχόλιο «Ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!».
Για την Κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση.
Στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σε αυστηρό ύφος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στο infographic. «Να καταθέσεις πιστοποιητικο γάμου κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που τάχα διορίστηκε επί τούτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης», έγραψε σε tweet ο υπουργός.

@kmitsotakis να καταθέσεις πιστοποιητικο γάμου κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που ταχα διορίστηκε επί τουτου. Αλλιώς είσαι συκοφαντης
 
Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επέλεξε να απαντήσει στον «γαλάζιο» βουλευτή μέσω Facebook. Το γράφημα Μητσοτάκη την παρουσίαζε να έχει διορίσει τον αδελφό της και τον σύντροφό της.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που μπαίνω και πάλι στην διαδικασία να εξηγώ αυτά που θεωρώ αυτονόητα για όσους/όσες κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανήκει στην Δούρου, δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί 'προσωπική πινελιά'. Η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στον λαό, έτσι οι όποιες αλλαγές, διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, του διευθυντή του γραφείου μου κ.ο.κ δημοσιεύονται σε ΦΕΚ. Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί και να έχουν και ηγετικές φιλοδοξίες αν μη τι άλλο να κάνουν τα βασικά, δηλαδή να ψάχνουν. Εκτός κι αν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια.
ΥΓ: Ο Γιάννης Μπενίσης ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τόσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί...»
Αλλά και η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απάντησε στις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με τον αδελφό της.
Έγραψε στο Facebook η κ. Κουντουρά:
«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλά για οικογενειοκρατία και να κουνά το δάχτυλο ως κήνσορας της ηθικής.
Σε ότι αφορά τον αδελφό της Αν. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, Νίκο Κουντουρά,  δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να διοριστεί  σε πολιτικά γραφεία ή σε οποιαδήποτε δημόσια θέση.
Είναι γνωστό ότι εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο άμεσος συνεργάτης της Αν. Υπουργού και σύμβουλος της, τόσο στην επαγγελματική της καριέρα, όσο και στην πολιτική της διαδρομή  και μάλιστα  ΑΜΙΣΘΟΣ. Ο Νίκος Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε πάντοτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοδημιούργητος, αυτόφωτος και με λαμπρή καριέρα».
«Φωτιά» στο Twitter
Πάντως, η σχετική ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη κάνει ήδη το γύρο των social media, ενώ ειδικά στο Twitter υπάρχει πληθώρα αναρτήσεων, με ευφάνταστα και ειρωνικά σχόλια για το «εμπρηστικό» infographic.
Ο Κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβ για οικογενειοκρατία! Το Μητσοτακέικο τ συντηρούν 170χρ οι Έλληνες φορολογούμ. jodi

tvxs
71 favorites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου