Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βγήκαν τα μαχαίρια και τα μυστριά στην ΕΛΑΣ

Μια μεγάλη και αποκαλυπτική δικογραφία που περιέχει στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας.....
σε σύγχρονο δουλεμπόριο και χρηματισμό σε υποθέσεις μεταναστών έχει γίνει η αφορμή να βγουν τα μαχαίρια στην ΕΛΑΣ, αλλά και το μυστρί της λάσπης. Όλοι κατηγορούν όλους, ονόματα εμφανίζονται ως πιθανά να περιέχονται στη δικογραφία και ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξελίσσεται με φόντο ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και, όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr ακουμπά ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι ήταν βασικοί παράγοντες της λειτουργίας του κυκλώματος. Στη δικογραφία που χειρίζεται η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, εμπεριέχονται στοιχεία από νόμιμες συνακροάσεις που «καίνε» Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και τουλάχιστον έναν της ΕΥΠ.
Πέρα από τη νομική διάσταση του θέματος αποδεικνύονται τρία πράγματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
1. Οι επιχειρήσεις κάθαρσης και απελευθέρωσης «των πόλεων από τους λαθρομετανάστες» κατά Σαμαρά ήταν μια ιδιαίτερα επικερδής υπόθεση για μερικούς. Όσο πιο πολύ σκλήραιναν τα μέτρα και οι επιχειρήσεις-σκούπα, τόσο μεγαλύτερα ήταν τα έσοδά τους.
2. Η διαφθορά στην ΕΛΑΣ εκπορεύεται και αναπτύσσεται στα ανώτερα κλιμάκια στα οποία ουδέποτε έγινε κάθαρση.
3.Η νομιμότητα δεν είναι πάντα το ζητούμενο σε αυτούς τους κύκλους, οι οποίοι διαγκωνίζονται μέχρι εξόντωσης για μια θέση στην αρχηγία ή κοντά στην αρχηγία.
Ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν ονόματα που προωθούνται από στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία φέρονται να ανήκουν στο κύκλωμα. Σκοπός της ονοματολογίας είναι η εξουδετέρωση εσωτερικών αντιπάλων, ειδικά μπροστά στην πιθανότητα να γίνουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Σε αυτή την μάχη ηθελημένα ή αθέλητα φαίνεται πως παίζει ρόλο το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, το οποίο πραγματοποιεί την έρευνα και αξιοποιεί τις συνακροάσεις και στην ευχέρεια του οποίου είναι να βάλει ή όχι στη δικογραφία διαλόγους.
Η διαβίβαση στην Εισαγγελία ενός μη αξιοποιήσιμου διαλόγου από υποκλοπή δίνει τη δυνατότητα ωστόσο να διαρρεύσει το όνομα όσων καταγράφονται, ως εμπλεκόμενων. Τα υπόλοιπα εξελίσσονται στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ στα πλαίσια ενός βρώμικου πολέμου στο όνομα της νομιμότητας
ΠΗΓΗ koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου