Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Ο καπιταλισμός γεννάει το φασισμό
Μαζί με κρίση, πόλεμο και αντικομμουνισμό
Στις 9 του Μάη κλείνουν 70 χρόνια από την ημέρα που ο Κόκκινος Στρατός κάρφωσε τη Σημαία με το Σφυροδρέπανο στην καρδιά του κτήνους στο Βερολίνο. Η 9η Μάη του 1945 είναι το επιστέγασμα της νίκης των λαών απέναντι στο τέρας του ναζισμού-φασισμού......
Και όσους τόνους μελάνι και αν ρίξουν οι νεροκουβαλητές του καπιταλισμού, οι διακρατικές ενώσεις τους, με πρώτη και καλύτερη την ΕΕ, τα κάθε λογής διαπιστευμένα όργανα που υπηρετούν τον καπιταλισμό για να παραχαράξουν την ιστορία, όσο κι αν θέλουν να κάνουν τους λαούς να ξεχάσουν, όσο κι αν προσπαθούν να εξισώσουν στην συνείδηση των λαών τον φασισμό με τον κομμουνισμό, η αλήθεια είναι βαμμένη με το αίμα των λαών και δεν μπορεί να ξεπλυθεί.
Το ΚΚΕ τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών γιατί από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά χτυπημένο από την μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και στις εξορίες. Έγινε η ψυχή του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας, η ψυχή του ΕΑΜ. Χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι ΕΑΜΙΤΕΣ έδωσαν την ζωή τους, στις μάχες του ΕΛΑΣ, στην Καισαριανή, στο Κούρνοβο, στην Ακροναυπλία, στην Κοκκινιά, στο Χαϊδάρι.
Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης που σήκωσε το μεγάλο βάρος του πολέμου εναντίον του φασισμού με εκατόμβες νεκρών και ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές της. Παρόλα αυτά, το νεαρό σοσιαλιστικό κράτος ήταν αυτό που σάρωσε τα ναζιστικά στρατεύματα στο Στάλινγκραντ, στη μάχη του Κουρσκ και προέλασε νικηφόρα στο Βερολίνο.
Γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να βεβηλωθεί η ιστορία των αγώνων των λαών. Αποτελεί πρόκληση να μετονομάζεται η 9η Μάη σαν Μέρα της Ευρώπης για να δικαιώσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που μόνο σκοπό έχει την διασφάλιση των συμφερόντων εκείνης της τάξης που τότε αιματοκύλισε τον κόσμο και κανένα πρόβλημα δεν έχει να το ξανακάνει. Αποτελεί πρόκληση να χρησιμοποιείται η 9η Μάη από τους εκμεταλλευτές των λαών, για να εξισωθούν θύτες και θύματα.
Ο φασισμός γεννιέται και θρέφεται στα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος για να υπερασπιστεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα συμφέροντα των μονοπωλίων που έχει ορκιστεί να υπηρετεί. Πάει χέρι με χέρι με τον πόλεμο για το ξαναμοίρασμα του κόσμου ως αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των αντιθέσεων των μονοπωλίων μεταξύ τους. Αντιθέσεις που από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν να λυθούν παρά μόνο ένοπλα μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών.
Να γιατί τον ναζισμό δεν μπορεί και δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει ριζικά κανένα αστικό κράτος, αλλά ούτε και η συμμαχία του λαού με αστικές πολιτικές δυνάμεις. Μόνο με τη μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιηθεί και να ξεριζωθεί το μικρόβιο του ναζισμού, να εξαλειφθεί η επιρροή ναζιστικών μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή,  οριστικά και τελεσίδικα μέσα στον λαό.
Σήμερα μπορούμε να βγάλουμε πια το συμπέρασμα ότι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια και πολέμους, που γεννά τον φασισμό, η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο σοσιαλισμός- κομμουνισμός. Είναι η απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, η θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων στα μέσα παραγωγής, η θεμελίωση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
                                                                                                                                                                                            

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου