Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πρωτοφανές αιματοκύλισμα στον Κορυδαλλό -Η «σύρραξη» που έφερε τους 2 νεκρούς και τους 18 τραυματίες [εικόνες]

Δύο νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής Αράβων και Αλβανών με Πακιστανούς κρατουμένους χθες το βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού. ...

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ” Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά το δείπνο και λίγο πριν οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους.
Οι δύο νεκροί φέρουν τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Οι 18 τραυματίες φέρουν θλαστικά τραύματα στα σώματά τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών, με τους περισσότερους να νοσηλεύονται στο Τζάνειο.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Πακιστανοί που ξυλοκοπήθηκαν από Άραβες και Αλβανούς συγκρατούμενούς τους. Τα ακριβή αίτια της συμπλοκής παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ως πιθανότερο θεωρείται το ενδεχόμενο η συμπλοκή να έγινε για τον έλεγχο της πτέρυγας.
Μετά τη συμπλοκή ακολούθησε έλεγχος στα κελιά όλων των κρατουμένων για την ανέρευση αιχμηρών αντικειμένων, μαχαιριών, αυτοσχέδιων ή μη.
Παρασκευόπουλος: Ο υπερπληθυσμός και  η  έλλειψη σωφρονιστικών τα αίτια του τραγικού συμβάντος
Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές είναι τα βασικά αίτια του τραγικού θανάτου των  δύο αλλοδαπών κρατουμένων και τον τραυματισμό 18 άλλων, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης,. Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επίσκεψη του  στις φυλακές Κορυδαλλού αργά χθες το βράδυ μετά το τραγικό συμβάν.
Ειδικότερα,  ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο δύο κρατουμένων και τον τραυματισμό άλλων 18 σε βίαιο επεισόδιο που συνέβη σήμερα  στη φυλακή Κορυδαλλού. Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και τουλάχιστον δύο από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της υγείας τους.
Η αφορμή της σύρραξης μεταξύ ομάδων κρατουμένων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, όπως επίσης και τα πρόσωπα των ενόχων. Διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα.  Όπως είναι φανερό, σημασία δεν έχει μόνο η συγκεκριμένη αιτία αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν  σ΄ ένα τέτοιο συμβάν:  ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις. Σχετικές επισημάνσεις έκανε πριν λίγες μόλις μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT), τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα.
Ο νόμος 4322/2015, που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, ελπίζω να συμβάλει το ταχύτερο σε μια βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού,  με την απόλυση  των κρατουμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του.  Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής και κάθε βίαιο συμβάν στις φυλακές μας επιβάλλει το μέγιστο της εγρήγορσης. Γι’ αυτό με τον ίδιο νόμο ορίστηκε ότι οι ποινές για εγκλήματα βίας που τελούνται στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος θα εκτίονται ολόκληρες σωρευτικά.  Η ταχεία προώθηση του συγκεκριμένου νόμου άλλωστε από την πολιτεία δείχνει ότι η χώρα έχει συνειδητοποιήσει την οξύτητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και προχωρεί σθεναρά στην επίλυσή τους».
Φωτογραφίες: Eurokinissi & Sooc
Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://lispolydrosou.blogspot.gr/2015/04/20.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ 12:14 ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙΣ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ; ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ link ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή