Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 1η....ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ...... Η "ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ" ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Το  "Polydrosos Parnassou" εγκαινίασε με επιτυχία πριν  λίγες  ημέρες  μια  νέα "περιοδική" στήλη  στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....
Γράφει ο  Ορέστης  Τσάρκος......

-ΠΑΤΕΡΑΣ  ΠΑΥΛΟΥ  ΦΥΣΣΑ *ΚΥΡΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΕ  ΘΕΛΩ  ΝΑ  ΣΑΣ  ΡΩΤΗΣΩ  ΚΑΤΙ. 
Ένα σκηνικό με πρωταγωνιστή τον πατέρα του Παύλου Φύσσα διαδραματίσθηκε στο  Δικαστήριο  για  τη  Χρυσή  Αυγή  στις  12/5. Σηκώθηκε από την θέση του και κατευθύνθηκε προς την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, λέγοντας: «κα Πρόεδρε θέλω να σας ρωτήσω κάτι». Τότε η Πρόεδρος τον ρώτησε: «Ποιός είστε;» Εκείνος απάντησε: «Είμαι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα». Τότε η Πρόεδρος του είπε ότι δεν μπορεί να ρωτήσει κάτι γιατί διακόπτει την διαδικασία και ότι ξέρει ποιος είναι.Τότε ο κ. Παναγιώτης Φύσσας οπισθοχώρησε και σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές από το ρεπορτάζ  ήθελε να ζητήσει από την Πρόεδρο να ρωτήσει τον Ρουπακιά πως αισθάνεται. 

                        pateras1_b2



-ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ  Ο  ΦΑΚΚΕΛΟΣ  ΤΗΣ EXPRESS SERVICE.
Σχεδόν 200 εκ. ευρώ οι οφειλές του Ομίλου Επιχειρήσεων 
Ι. Ραπτόπουλου (Δ.Τ. EXPRESS SERVICE) στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, διαβίβασε  στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος -για δικές του ενέργειες αναφορικά με την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών- επιστολή που απέστειλε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σχετικά με τη συστηματική μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Ομίλου Επιχειρήσεων Ραπτόπουλου Ιωάννη (Δ.Τ. EXPRESS SERVICE), με αποτέλεσμα η ανεξόφλητη οφειλή του να έχει φθάσει σήμερα το ποσό των 195.382.795,25 ευρώ.



-ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ  ΣΤΗ  ΦΩΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ  ΦΩΤΟΘΕΡΜΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Ο Αντρέας Μαντέλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας στην εφαρμοσμένη Φωτονική, καθηγητής και ερευνητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο και διευθυντής του Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών Διάχυσης Κυμάτων (CADIFT). Είναι ο εφευρέτης του ραντάρ απεικόνισης φωτοθερμικής, που μπορεί να ανιχνεύσει τη φθορά των δοντιών σε πρώιμο στάδιο.

             Πρωτοπόρος στη Φωτονική και Φωτοθερμική επιστήμη


-Η ΡΩΣΙΑ  ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΗΝ  ΚΟΚΚΙΝΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ΤΑ  70  ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΝΙΚΗ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος  στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τίμησε η Ρωσία την επέτειο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας. Η μεγαλειώδης παρέλαση -που χαρακτηρίζεται ως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Μόσχας- πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 20 ξένων ηγετών, με τη Δύση όμως να μποϊκοτάρει τις επετειακές εκδηλώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μεταξύ των ξένων ηγετών ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Δείτε παρακάτω  δύο  εντυπωσιακά  βίντεο,ένα  από  την  παρέλαση  και  ένα  από  την  πτήση  των  Ρωσικών  αεροπλάνων που  πετάνε  προς την  παρέλαση,  με  κάμερες  υψηλής  ευκρίνειας.

                

                

-ΚΑΙ  Η  ΜΕΡΚΕΛ  ΣΤΗ  ΜΟΣΧΑ  ΑΛΛΑ....ΚΑΤΟΠΙΝ  ΕΟΡΤΗΣ .
Μπορεί να μην έδωσε το παρόν στη χθεσινή μεγάλη παρέλαση για τη νίκη επί των ναζί, μποϊκοτάροντας μαζί με άλλους δυτικούς ηγέτες την φιέστα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σκιά της ουκρανικής κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ μετέβη ωστόσο σήμερα στη Μόσχα όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο όπου θα συζητήσουν περί Ουκρανίας.

            


-Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΟ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  'ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ'.
Φόρο τιμής στα θύματα των ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της  Αυστρίας  απέτισε  η  Ζωή  Κωσταντοπούλου. Την πρόεδρο της βουλής συνόδευσε η Ραχήλ Μακρή .

                      

           

                                     Κωνσταντοπούλου και Μακρή στο μνημείο του Μαουτχάουζεν – ΦΩΤΟ


 -ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ* Η  ΑΜΦΙΠΟΛΗ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΘΗΚΕ  ...ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ.
Με αναφορές στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αρχαιολογία, όπως το νέο Οργανόγραμμα, με το οποίο «ανατράπηκε η δοκιμασμένη, και κατά καιρούς ταλαιπωρημένη, διάρθρωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», αλλά και στο μεγάλο γεγονός του 2014, την ανασκαφή της Αμφίπολης, που όμως «δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό γεγονός», αλλά μια «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα», ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η παρουσίαση του Έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2014, δια στόματος του γενικού γραμματέα της, ακαδημαϊκού, Βασίλειου Πετράτου.

                


-SPIEGEL*Η ΕΛΒΕΤΙΑ  ΚΑΡΦΩΝΕ  ΤΟΥΣ  ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ  ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ. 
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έπαιρνε την κατηφόρα της οικονομικής κρίσης, οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφορούσαν για την φοροδιαφυγή που έπαιρνε τον δρόμο της Ελβετίας γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα to Der Spiegel. Όπως μάλιστα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό οι πρώην αρμόδιοι υπουργοί κώφευαν στις διεθνείς προτάσεις για την πάταξη του φαινομένου… ή ίσως έκαναν τα στραβά μάτια.

             


-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΑΠΟ    ΤΗ  ΡΩΣΙΑ    ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΓΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΩΝ  "5". 
Να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε πρόσκληση ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος- αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

-ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ  ΧΡΕΗ  ΤΟΥ  ΠΑΟΚ  ΠΡΟΣ    ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ  Ο  ΙΒΑΝ  ΣΑΒΒΙΔΗΣ.
«Ιστορική» για την ομάδα χαρακτηρίζει την σημερινή ημέρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι ότι ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης εξόφλησε διατραπεζικά τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, ύψους 10.886.811 ευρώ. 

        


- Ο ΦΑΡΟΣ  ΤΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ  ΘΑ  ΑΝΑΨΕΙ  ΞΑΝΑ.
Το «θαύμα» θα γίνει κι ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου ενδέχεται να «ζωντανέψει» ξανά. Η Αίγυπτος εξετάζει να ανάψει και πάλι τον περίφημο Φάρο της Αλεξάνδρειας, επανοικοδομώντας τον.

           


-ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ  ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΟΥ  ΕΙΧΑΝ  ΑΠΟΛΥΘΕΙ. 
Η συγκίνηση είναι έκδηλη στα πρόσωπά τους. Έχουν περάσει 20 μήνες από τη στιγμή που οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούσαν τον αγώνα ενάντια στην απόλυσή τους, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έπειτα από διαρκείς αγώνες, θλίψη και αβεβαιότητα, ήρθε σήμερα η δική τους σειρά να χαμογελάσουν, μετά και την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη ότι επαναπροσλαμβάνονται στις θέσεις εργασίας τους.

                     


-ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΣΕ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΑΓΙΟΥ  ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΣΕ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Το πρωί της Παρασκευής το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας, "Άγιος Σάββας". Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» θα υποδεχθούν λειψανοθήκη - στο ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει μέσα στο μεγάλο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας έχουν φιλοξενηθεί εικόνες, λείψανα και άλλα καθαγιασμένα αντικείμενα αγίων και οσίων της Εκκλησίας.

Είναι όμως η πρώτη φορά που η μεταφορά και η υποδοχή του ιερού λειψάνου γίνεται παρουσία υπουργού, και δη του καθ’ ύλην αρμόδιου (και) για τα θέματα του καρκίνου, του υπουργού Υγείας. Μάλιστα, ο υπουργός, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα βρίσκεται εκεί για την υποδοχή των ιερών λειψάνων με την θεσμική του ιδιότητα - ως πολιτική ηγεσία του ΕΣΥ- αλλά και ως χριστιανός για να προσκυνήσει.



Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου