Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τσιάμης Αποστόλης: H αξιοπιστία στην δημοσιογραφία της Φωκίδας είναι ζητούμενο


Με πληροφόρησαν ότι  η εφημερίδα "Ώρα της Φωκίδας" αναφέρθηκε σε ανάρτηση μου στο διαδίκτυο (Facebook).... την οποία χαρακτήρισε με πλήθος απαξιωτικών χαρακτηρισμών και λέξεις όπως ελαφρότητα, αναίδεια λαϊκισμός, και εμένα τον ίδιο με χαρακτηρισμούς όπως  "λατζέρη, η  αυλή" του Κωστοπαναγιώτου και άλλα τέτοια διαμάντια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 
Το βασικό στοιχείο κατηγορίας ότι δήθεν ήμουν αντίθετος στο πρόσφατο συλλαλητήριο για την υγεία στην Άμφισσα και ότι ταύτιζα τον κόσμο που κατέβηκε σε αυτό με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Ξέχασαν φυσικά να αναφέρουν τις ατομικές αναρτήσεις -πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο- που ήταν δίπλα σε αυτές που αντέγραψαν όπως και τις αντίστοιχες της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους πληροφορώ ότι οι αναρτήσεις μου στο Facebook υπάρχουν δημοσιοποιημένες και δεν μπορεί η εφημερίδα να χρησιμοποιεί κάποια κομμάτια χωρίς την άδειά μου για να τα διαστρεβλώνει.
Υπενθυμίζω στους υπεύθυνους της εφημερίδας ότι ο ρόλος τους θα έπρεπε να είναι η  δημοσιογραφία και η δημοσιογραφική έρευνα, η εμφάνιση όλων των απόψεων και όχι το εργολαβικό χτίσιμο προφίλ υποψηφίων της αντιπολίτευσης και το χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της προσδοκούμενης για κάποιους "αριστερής παρένθεσης".
Τα εκλογικά αποτελέσματα και οι πολιτικές επιλογές είναι πρόσφατες, ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους, όσοι για λόγους πολιτικής , οικονομικής σκοπιμότητας ή πληγωμένου εγωισμού δεν μπορούν να τα αποδεχθούν θα μείνουν στο περιθώριο.
Δεν επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, έχουμε διαφορετικές αξίες, επιστρέφω μόνο την "χαμένη" πληροφόρηση που κρύβεται απο την εφημερίδα για ευνόητους λόγους.
Παραθέτω τις τρείς σχετικές δημοσιεύσεις που έκανα στο Facebook  στις 2 και 3 Απριλίου για το συλλαλητήριο από τις οποίες δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μόνο η μεσαία που αναφέρεται στην Νέα Δημοκρατία μιας και  "δεν κατάφερε" ο αρθρογράφος, ή ο δημοσιογράφος να τις δει στο σύνολό τους.

2 Απριλίου
Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Άμφισσα.
Οι μόνες κυβερνήσεις που έκλεισαν συστηματικά Νοσοκομεία ήταν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις.
Πόσες καταργήσεις Νοσοκομείων έχει υπογράψει ο Άδωνης;
Πόσες ο Βορίδης,
Πόσες καταργήσεις κρεβατιών ,
Πόσες καταργήσεις γιατρών του ΙΚΑ (ΠΕΔΥ)
Πόση μείωση προσωπικού επέβαλε ο Μητσοτάκης;
Πόσες εφημερίες και υπερωρίες έχουν απλήρωτες τόσους μήνες;
Πόσα χρήματα άφησαν στα ταμεία και στον προϋπολογισμό;
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων οδήγησαν στην καταστροφή και τις δομές υγείας της Φωκίδας. Οι κινητοποιήσεις υπεράσπισης της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να στερούνται μνήμης, δεν μπορεί να γίνονται ενάντια στην κυβέρνηση 2 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να γίνονται για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η πίεση να εφαρμοστούν όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που υπερασπίζουν την δημόσια υγεία. 
Χθες ανακοινώθηκε η κατάργηση του εισιτηρίου εισόδου στα Νοσοκομεία που είναι πάρα πολύ σημαντικό μέτρο που ανέκοπτε τους ασφαλισμένους από τα δημόσια νοσοκομεία και τους έστελνε στους ιδιώτες γιατρούς, περιμένουμε την συνέχεια.

3 Απριλίου
Η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει την αντεπίθεσή της από την μονοεδρική της Φωκίδας, προσπαθώντας να μετατρέψει το συλλαλητήριο για την υγεία σε συλλαλητήριο κατσαρόλας. Όσοι ψηφίσαν και υποστηρίζουν τα μνημόνια αυτοί κλείνουν τα Νοσοκομεία. Οι φταίχτες δεν μπορεί να γίνονται κατήγοροι.

3 Απριλίου
Το συλλαλητήριο σήμερα ήταν συλλαλητήριο των πολιτών που με αξιοπρέπεια ζήτησαν να αλλάξει η πορεία που είχε ακολουθηθεί για την υγεία τόσα χρόνια. Οι δύο πρώην βουλευτίνες που ψήφισαν τις μνημονιακές ρυθμίσεις που διέλυσαν την υγεία δεν εμφανίστηκαν στον χώρο , παρών ήταν με πανό το Εργατικό Κέντρο, οι εργαζόμενοι στις ψυχικές παθήσεις, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Άμφισσας
http://a-tsiamis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου