Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ: ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

Σε άρθρο-επιστολή του στην εφημερίδα «Realnews», ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, αφού κατακεραυνώνει την «πολιτική στρατηγική» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,....
τονίζοντας ότι η «γαλάζια» παράταξη «θα πρέπει να αποκτήσει συνιστώσες γιατί δεν μπορεί να φεύγουν όσα στελέχη διαφωνούν με την πορεία που έχει χαράξει ο Σαμαράς», καταγράφει τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ που έγειραν την εκλογική πλάστιγγα υπέρ του.
Με δεδομένη, δε, τη στήριξή του στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση Α. Τσίπρα στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, απευθύνει κάλεσμα να μπει το εθνικό καθήκον πάνω από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και η αξιωματική αντιπολίτευση να μην τάσσεται με το μέρος των δανειστών, όπως επιτάσσει ο Σαμαράς.
«Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές υιοθέτησε μια απόλυτα φιλομνημονιακή πολιτική, υπερασπίστηκε με σθένος το απεχθές και στήριξε κάθε της ελπίδα στο φόβο, που νόμιζε ότι θα προκαλέσει στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι περικυκλώθηκε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος και συνεχίζει:
«Καμία έμφαση στη λαθρομετανάστευση, στους κουκουλοφόρους, την τρομοκρατία, την αθεΐα. Μετά τις εκλογές τα θυμήθηκε», κάνοντας επίσης λόγο για «απίστευτη ειρωνεία και κατόρθωμα αξιοπρόσεκτο.
Σχετικά με τη σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικός, η ΝΔ δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τάσεις, η ΝΔ δεν έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις διαφοροποιημένες γνώμες, η ΝΔ όχι», για να κρούσει ακολούθως τον κώδωνα του κινδύνου:
«Η ΝΔ είτε θα αποκτήσει θεσπισμένες και εσωκομματικά αποδεκτές τάσεις, είτε θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Αντιμνημονιακές δυνάμεις υπάρχουν ισχυρές και στους κόλπους της. Πρέπει να εκφραστούν. Η μονοδιάστατη πολιτική συνεπάγεται πολιτικό μαρασμό. Οι πολυτελείς απόψεις για ευρωπαϊκό τόξο και φιλοευρωπαϊκές κομματικές δυνάμεις ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αμέριμνων περιπατητών της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, στην πράξη όμως λειτουργούν σαν υποστύλωμα της Ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον επιούσιο παλεύει καθημερινά ο κόσμος. Ποια Ευρώπη;».
Και συνεχίζει στο ίδιο αιχμηρό ύφος, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό. Όχι ελιτίστικο. Είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι και ο λαός, συνολικά, έχει πάντα δίκιο. Όταν μια πολιτική αποδοκιμάζεται πρέπει κάθε υπερασπιστική της φωνή να απομειώνεται ή να ματαιώνεται. Θα είχε νόημα για τον Ναπολέοντα να υπερασπιστεί τις επιλογές του στο Βατερλώ; Έχει νόημα να επιμένει κανείς σε λογικές που οδήγησαν σε ήττα;»
Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλτάκος, υπογραμμίζει: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς, δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία. Τίποτα από όλα αυτά. Δεν είναι λογικό να εκνευρίζεις τους ψηφοφόρους υπονοώντας ότι είναι ανόητοι ή αφελείς. Ο Καραμανλής δεν το έκανε μετά το “λεφτά υπάρχουν”. Τα γεγονότα τον δικαίωσαν σαρωτικά. Αν οι ψηφοφόροι λάθεψαν, πρέπει να κατανοήσουν το λάθος μόνοι τους, απερίσπαστοι, όχι κατόπιν “ιδιοτελών” αντιπολιτευτικών υποδείξεων. Τα γεγονότα θα τεκμηριώσουν το σφάλμα, όχι η ρητορική της ΝΔ. Η ζωή δικαιώνει, όχι τα λόγια»…


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου